HABERLER>GÜNCEL
22 Ekim 2014 Çarşamba - 10:20

Twitter’da ‘zeytin’ tartışması: İzmirli avukat Manisa Valisi’ne karşı!

Manisa Soma İlçesi Yırca Mahallesi’nde kurulması planlanan termik santral nedeniyle yaşanan tartışmalar devam ederken Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü İzmirli Avukat Arif Ali Cangı kapıştı. Cangı, Kolin İnşaat’ın ‘acil kamulaştırma’ kararı ile ilgili yargısal süreç kesinleşmeden alana girmesinin önlenmesini istedi. Vali Bektaş da, arazi sahibi inşaat şirketini engelleyemeyeceklerini açıkladı. İkili arasında “siyaset” tartışması yaşandı.

Twitter’da ‘zeytin’ tartışması: İzmirli avukat Manisa Valisi’ne karşı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Maden faciası ile gündeme gelen Soma’da Kolin İnşaat tarafından yapılması planlanan Termik Santral nedeniyle Yırca Mahallesi’nde kesilen zeytin ağaçları tepkilere neden oldu. Köylüler, iş makinelerinin önüne geçerken şirketin özel güvenlik görevlilerinin sert müdahalesi ile karşılaştı. Süreç içinde yaptığı ilginç açıklamalar ile gündeme gelen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Twitter’de Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü İzmirli çevre avukatı Arif Ali Cangı ile tartıştı.

- SOMA'DA GÜVENLİK DEHŞETİ: ZEYTİNİNE SAHİP ÇIKAN KÖYLÜLERE...
 
Cangı, Bektaş’tan inşaat şirketi yetkililerinin keyfi uygulamasına engel olmasını istedi. Şirketin aldığı  ‘acele kamulaştırma’ kararının yargıdaki sürecinin devam ettiğini dile getiren Cangı, süreç tamamlanmadan inşaata başlanmasının ve ağaçların kesilmesinin doğru almadığını ifade etti.



Cangı, Vali Bektaş’ı eleştirirken, “Sayın vali ben hukukçuyum, bunu size kanıtlamak zorunda değilim. Acele kamulaştırmanın hukuksal denetimi henüz yapılmadı. Şirket Danıştay'dan çıkacak olası yürütmeyi durdurma kararını etkisiz hale getirme telaşı içinde. Siz de buna engel olmuyorsunuz. Hukuka aykırı işlem ve eylemlerden doğan zararlardan idarenin doğrudan sorumlu olduğunu biliyorsunuz. Danıştay’ın olası yürütmeyi durdurma ve iptal kararı sonrasında o zamana kadar verilen zararları idare karşılamak zorunda kalacak. Bir ay beklense ne olacak? Hukukun üstünlüğünden yana olan idare hukuksal denetimden kaçmaz ve hukukun üstünlüğünden yana olan idareci yargı kararını bekler. Henüz yürütmeyi durdurma konusunda ret ya da kabul kararı yok” dedi. Cangı, kararı uygulayan Bektaş’ın yargılanması halinde avukat olarak savunma garantisi de verdi.


 
TRİBÜNLERE MESAJ VERİYORSUN
Eleştirilere yanıt veren Bektaş, Cangı’yı siyaset yapmakla eleştirdi. Bektaş, “Siz hukukçu olduğunuz söylüyorsunuz ama iletişim kuramıyoruz. Ortada mahkemenin santral kurması için şirkete teslim ettiği bir arazi var. Arazideki faaliyetler de savcılıkça hukuka aykırı. Siz kalkıyorsunuz şirketin kendi arazisindeki faaliyetine fiili tecavüzde bulunuyorsunuz, arbede çıkıyor. Sonra da haksızlıktan söz ediyorsunuz. Ve bunu bir hukukçu olarak yapıyorsunuz. Daha ne denir bilmem ki. Siz bana ya da daha doğrusu acele kamulaştırma kararını uygulamaya koyan mahkemeye acele kamulaştırma kararının uygulanması için hukuksal denetimden geçme ön şartı olduğunu söyleyebilir misiniz? Ve böylece genel kural, gelsin tehdit ve şantajlar. İşte bunun için iletişimde bir yarar yok. Neden? Mevcut mahkeme kararlarının uygulanmasını engellemediğimiz için mi? Sizce bu söz bir hukukçunun ağzına yakışıyor mu? Danıştay’ın ne zaman ve nasıl karar vereceğini kim bilebilir? Tabii siz bir şekilde biliyorsanız o başka. Bu sözler de bir hukukçudan çok bir politikacıya yakışır. Bu mantıkla konuşmaya devamda sizce bir yarar var mı? Benim sorularımın hiçbirini yanıtlamıyor, tribünlere mesaj veriyorsunuz. Hadi devam edelim. Olası kararı hadi biz bekleyelim. Peki şirket de beklemek zorunda mı? Biz hangi hukuki gerekçe ile şirkete ‘bekle’ diyeceğiz. Özeninize teşekkür ediyorum. Ben de dikkatli olmaya çalışıyorum. Ancak konunun uzmanı olmayanlar sizin sözlerinizi bize karşı kullanırken aynı özeni göstermiyorlar. Buna da siz sebep oluyorsunuz. Bunu suç işlemeden, nasıl yapacağız? Adamı arazisine mi sokmayacağız? Mahkemeden tedbir kararı mı alacağız, polise haksız güç mü kullandıracağız? Bu sözleri bir hukuki/ kanuni metinle teyitler misiniz? Sizin bu sözlerinizi yarın mahkemede delil olarak sunabilir miyim” yanıtını verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Türkan 22 Ekim 2014 Çarşamba 13:38

Adam eşkiyalığı savunuyor sırf patron AKP'ye yakın diye inanılmaz.

Yorumu oyla      13      5  
Mustafa Y 22 Ekim 2014 Çarşamba 10:55

ortaçağdamıyız? vali mi eşkiya mı belli değil..

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul’daki asansör faciasında kan parası!
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erdal Bağcı, Torun Center inşaatında 10 işçinin ...
Sayıştay firardaki 17 bürokratın peşinde
Sayıştay, kamuyu zarara uğrattığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan ...
Hurdaya dönen araçtan sağ çıktı
Bornova’da kontrolden çıkarak aydınlatma direğine çarpan hafif ticari ...
 
Elektrik faturasında kayıp-kaçak müjdesi!
Yargıtay elektrik dağıtım şirketlerinin vatandaşlara ve şirketlere gönderdikleri ...
TRT'ye geceyarısı ataması: Yeni müdür kim oldu?
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğüne Şenol Göka atandı.
Karabulut ailesinden Mağden'e suç duyurusu
Münevver Karabulut'un ailesi, Taraf gazetesi yazarı Perihan Mağden hakkında ...
 
AİHM’den Türkiye'ye 'büst' cezası
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Atatürk'e hakaret suçundan verilen 13 ...
THY uçağında denize acil iniş anonsu
Türk Hava Yolları’nın (THY) dün Atina-İstanbul seferini yapan uçağının ...
İzmir’de dehşet saçan asker yakalandı!
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'nde, bindiği taksiyle gittiği kahveye pompalı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva