HABERLER>EKONOMİ
29 Aralık 2012 Cumartesi - 16:21

Tuzcuoğlu Holding’e sosyal sorumluluk onuru

Türkiye’nin taşımacılık sektöründeki köklü firmalarından biri olan Tuzcuoğlu Holding, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri nedeniyle İzmir Kara Nakliyecileri Derneği tarafından ödüllendirildi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Tuzcuoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı A.Sedat Şenbaş, bu alanda yılın iş adamı seçilmesi nedeniyle mutlu olduğunu söyledi.

Tuzcuoğlu Holding’e sosyal sorumluluk onuru

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - Son yıllarda hızla büyüyen kara taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren ve Türkiye’nin köklü firmalarından birisi olan Tuzcuoğlu Holding, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çekiyor. Son olarak, bu alanda yaptığı çalışmalar nedeniyle İzmir Kara Nakliyecileri Derneği tarafından ‘yılın iş adamı’ seçilen Tuzcuoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı A.Sedat Şenbaş, duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dernek merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Şenbaş, Konya’da tuz ticareti ve nakliyesi ile başlayan firmalarının bugün 120 yıllık büyük bir holding haline dönüştüğünü belirterek, günümüzde yerel ve bölgesel olarak yaygın bir hizmet ağı kurduklarını söyledi. Kendisine verilen ödülden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şenbaş, bu alandaki çalışmaları sürdüreceklerini vurguladı.
 
HAKSIZLIK ORTADAN KALKMALI
Taşımacılık yapabilmek için belli kriter ve belgelere sahip olunması gerektiğinin altını çizen Şenbaş, buna karşın günümüzde bunlara sahip olmayan kişi ve kurumların sektörde faaliyet gösterdiğini söyledi. Bu durumun vergisini veren, kayıtlı firmaları sıkıntıya soktuğunu vurgulayan Şenbaş, ortada haksız bir rekabet yaşandığını ifade etti. Bu haksızlığın ortadan kaldırılması için ilgili kamu kurumlarının harekete geçmesi gerektiğinin altını çizen Şenbaş, “Denetimlerin yapılmaması nedeniyle, hem ülkemiz vergi kaybına uğruyor hem de bizim gibi her konuda titiz davranan firmalar zor duruma düşüyor. Evden eve nakliye yapan ama hiçbir belgesi olmayan kişiler bu işi yapmaya çalışıyor. Bu çok yanlış bir durum. Eğer, ilgili kurumlar denetimlerini sıklaştırırsa bu sorun kısa sürede ortadan kalkar. Böylece Türkiye ekonomisi, vergi toplanması konusunda önemli atılım yapmış olur” dedi.
Yaşanan sorunların çözülmesinin, Türkiye’nin cari açığının kapatılmasında da önemli katkı sağlayacağını bildiren Şenbaş, “Biz kanunlara uyuyorsak, herkesin de buna uymasını bekleriz. Ama ortada hiçbir denetim yok. Buna bir çözüm üretilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
HİZMETTE REKABET
Sektörde çok büyük kar marjlarıyla çalışılmadığını dikkat çeken Şenbaş, “Bunun nedeni mazot fiyatları, işçilik ve malzeme giderlerinin yüksek olması. Bir de basit konularda çok büyük cezalar veriliyor. Sektörde Türkiye genelinde yaklaşık 600 bin kişi çalışırken; sektörün büyüklüğü ise 4 milyar doları buluyor. Bu kadar önemli bir alanda rekabetin de fiyatta değil, hizmette olması gerekiyor” dedi.
 
CİDDİ PARALAR ÖDENDİ
Yurt içi nakliye organizatörlüğü için verilen R1 belgesi için yıllar önce ciddi paralar ödediklerini belirten İzmir Kara Nakliyecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Geyik ise, “Zamanında bu belgeyi alabilmek için bugünün parası ile yaklaşık 300 bin TL harcadık. Bu ciddi bir rakamdır. Buna karşın, bu belgeye sahip olanlara hiçbir istisna tanınmadı. Belgeye sahip olmayanların tespit edilmesi durumunda cezalar veriliyor ama bu da ancak yakalanırsa. Biz ciddi bir servet harcadık yetki belgesi alabilmek için” ifadesinde bulundu. 
Akaryakıt fiyatlarının sektördeki firmaları sıkıntıya soktuğunu sözlerine ekleyen Geyik, konuyla ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüştüklerini söyledi. Geyik, “Akaryakıtta yaşanılan sorunlarla ilgili sayın bakanımıza birçok defa görüşlerimizi aktardık. Bunu yaparken, sektördeki taşıma maliyetlerinin yükselmesine neden olan etkenleri de kendilerine ilettik. Buna karşın konuyla ilgili net bir cevap alamadık. Yeni yılda akaryakıt fiyatlarıyla ilgili olumlu gelişmelerin olmasını umut ediyoruz” diye konuştu.

Ekonominin iyi gittiğini anlamak için yollardaki kamyon ve tır sayısına bakmak gerektiğini işaret eden Geyik, sektör için henüz bir destek olmadığını sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Türkiye doğalgaz sıkıntısı yaşamaz”
Rus doğalgaz şirketi Gazprom Export, Türkiye'nin kış aylarında doğalgaz ...
Demirtaş: Tahran’da ihraç ürünleri fuarı düzenleyeceğiz
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ticaret Sanayi ...
Borusan Holding Onursal Başkanı Asım Kocabıyık vefat etti
Borusan Holding Onursal Başkanı Asım Kocabıyık hayatını kaybetti.
 
TARİŞ Zeytin’den yeniden Çetin dönemi
TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin olağanüstü genel kurulunda üyelerin ...
EBSO’da ödül günü: Babacan’dan ekonomi raporu
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından düzenlenen Başarılı Sanayi ...
2013'in asgari ücret rakamları belli oldu
Asgari ücret yeni yılın ilk 6 ayında 774 TL, ikinci 6 ayında 804 lira ...
 
Usta kalemden tarımda 2012 bilançosu: Saman ithal ettik!
Ülkenin tarım konusunda usta kalemi Ali Ekber Yıldırım’dan 2012 raporu… ...
Bu yıl balığa doyduk
Havaların iyi olması sonucu özellikle palamut, lüfer, istavrit, hamsi ...
ÇEŞTOB Çeşme için fikir arıyor
ÇEŞTOB’un açtığı yarışmaya, “cesmeicinfikrimvar” sitesinden ulaşacaklar, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva