HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Eylül 2014 Perşembe - 11:13

Türkiye’ye örnek proje: Karşıyaka’nın filizleri

Karşıyaka Belediyesi ülkeye örnek olacak bir projeye imza attı. Projeye göre ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitimlerinin sürdüğü 10 ay boyunca 300’er TL burs verecek. Burslar, Karşıyaka’da bulunan apartmanlarda yaşayanlar tarafından karşılanacak. Projenin tanıtım toplantısında bant kaydından İzmirlilere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP’yi çınara benzetiyoruz. O dev çınarın yeni filizleri İzmirlilerin katkılarıyla yetişecek” dedi.

Türkiye’ye örnek proje: Karşıyaka’nın filizleri

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi eğitim alanında Türkiye’ye örnek olacak projenin startını verdi.

Belediye, ilçe sınırlarında bulunan apartmanlara ihtiyaç sahibi öğrencileri zimmetledi. Projeye göre, yardıma muhtaç öğrencilere 10 aylık eğitim süresi boyunca 300 TL burs verilecek. Çalışmanın ilk aşamasında 513 öğrencinin apartman yönetimleri tarafından ihtiyaçlarının giderilmesi için ilk çalışma başladı.

Konak Kordon Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısına Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Milliyet Gazetesi Yazarı Abbas Güçlü, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, basın yayın kuruluşları temsilcileri ile yardım yapan apartman sakinleri ve yardım alan öğrenciler de katıldı.



Belediye Başkanı Akpınar, “Altı ay içinde göreve geldiğimiz süreçten bu yana Karşıyaka Belediyesi olarak ekip arkadaşlarımızla birlikte küçük dokunuşlarla büyük mutlulukları sağladık. Karşıyaka gerçekten yaşanılası, marka değeri yüksek bir kent... O yüzden biz de sosyal demokrat anlayış ile yolumuza yürüyoruz. Bizde  ‘ben yaptım oldu’ anlayışı yok. Her zaman belediyecilikte halkın katılımını önemsedik ve katılımcı belediyecilik anlayışı ile çalışıyoruz. Belediyenin dinamik yapısını halkın fikirleri ile bağdaştırdık. Karşıyaka’da halkla bütünleşmemiz sonucunda çıkan örnek projenin Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz. Biz her zaman eğitime destek veren belediye olacağız. Ekonomik koşullar nedeniyle okuyamayan çocukların, zorlanan ailelerin yanında yer alacağız. Biz ‘400 bin kişilik bir aileyiz’ diyoruz” dedi.
 
KÖPRÜ OLDUK
Projenin ortaya çıkışı hakkında da değerlendirme yapan Akpınar, “Belediye başkanı seçildiğim günden bu yana belediyemizin dershanesi KARGEM’de ciddi sayıda üniversiteye giden öğrenci gördük. Ekonomik durumları iyi olmayanlar vardı. Çocuklarımızın tek isteği vardı. Üniversite yaşamlarını gittikleri yerde devam ettirmek istiyorlardı. Belediyeler üniversite öğrencilere yardım yapamıyor. Yasal olarak bu mümkün değil. Karşıyaka’da vatandaşlarımız da ciddi sayıda çocuk okutmak istiyor. Biz bu konuda çalışma yaptık. Pilot bölgede yaptığımız çalışmada 154 apartman yöneticisi ile buluştuk. Apartman yöneticilerimiz bu projeye sahip çıktı. Şimdiye kadar 513 öğrenciye üniversite bursu veriyoruz. Burada Karşıyaka halkının duyarlılığı ön plana çıktı. Türkiye’de bir ilk oluyor ve apartman yönetimleri öğrenci okutuyor. Sadece burs değil tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışıyoruz. Staj, iş, yurt dışı eğitim gibi konularda da destek görecekler. Biz de bunu Karşıyakalılar olarak övünerek bahsedeceğiz. Bu birlikte yönetim anlayışının getirdiği bir projedir.  Mavişehir-Atakent ve Yalı Bölgesi’nde başlayan çalışmalar diğer alanlarda devam edecek. Öncelikle Karşıyaka’da üniversite kazanmış çocuklarımıza bunu sağlayacağız. İzmir’de biz Türkiye’deki çocukları okutma kararındayız. Çocuklarımızın eğitim yaşamı boyunca yanında olan bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Karşıyaka’nın markalaşması için çabalayacağız. Her apartmanın girişine bir tabela asıp ‘bu apartmanın bir öğrencisi var’ diyeceğiz. Her apartmanın filizleri yeşerecek. Biz, devletine milletine bağlı yurttaşların yetiştiği bir kentte, İzmir’de yaşıyoruz” dedi.
 
KILIÇDAROĞLU DA KATILDI!
Toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajı da yayınlandı. Kılıçdaroğlu, görüntülü mesajında, “İzmir’i hepimiz çok seviyoruz. İzmir aydınlık, ilklerin, fuarların, üniversitelerin, bilimin kenti... Batı’ya açılan penceresi Türkiye’nin... Düşmana ilk kurşunun atıldığı kent İzmir… Şimdi İzmir yeni projeye Türkiye’de imza atacak. Öğrencilerimize burs verecekler. Yoksul ve dar gelirli öğrencilerin çocukları okusun, kimseye avuç açmasın diye proje geliştirildi. Biz CHP’ye dev çınarlara benzetiriz. Yeni çınarları sizlerle birlikte büyütecek.  Sevgili İzmirliler unutmayın sizi çok seviyorum” ifadelerini kullandı.


 
BURSLARI CHP KALDIRTTI
Toplantıya katılan Gazeteci-Yazar Abbas Güçlü de bursların kaldırılması kararını eleştirdi. Bunun Anayasa Mahkemesi’ne giderek CHP’nin başvurusu üzerinden yapıldığını hatırlatan Güçlü, “Gerçekten üniversite gençliğinin en büyük sorunu burs, iş bulma ve staj ile birlikte barınmadır. Belediyenin verdiği bursları CHP kaldırttı. Bu bir anlamda CHP’nin gel-gitlerini gösteriyor.  Bu projenin CHP tarafından yapılması da ilginçtir. Hep ‘Karşıyaka’ diyoruz. Karşıyaka İzmir’de ayrı bir yer gibi biliniyor. Karşıyaka Belediyesi’nin toplantısının Konak’ta olması da ilginç bir şey...  Karşıyaka’da yer mi, otel mi yok?  Bizim gibi dışarıdan gelenler Konak’ta projenin açıklanmasını farklı buluyor. Bu projenin devam etmesi önemli... Binlerce, on binlerce apartmanın projeye sahip çıkması önemlidir. Bir formül aranıyordu alın size bir formül. Verilen aidatın üzerine kısa bir ekleme yapmak zor değil. Öğrenci arkadaşlarımızın çoğu tek öğün yemek yiyerek geçiniyorlar. İkinci bir yemek paraları yok. Verilen 280 TL’lik burs yeterli değil. Eminim ki herkes elinden geleni yapacaktır. Bu proje konusunda hepimize işler düşüyor. Yılda 500 bin konut üreten bir ülke 50 yurt üretemiyor. Binlerce öğrenci eğitimde kaydını yaptıramadığı için okuyamıyor.  Her zaman ülkede çok sayıda hayırsever var. Vatandaşlar, burs verecekler de muhatap bulamıyor” dedi.
 
DERSHANELER KAPATILMASIN
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel de projenin gerçekten önemli olduğunu ifade etti. Sertel, “Dershaneler kapatıldı. Bu dershanelerin kapatılması ayrı bir durum... Dershaneler kapatıldığı zaman merdiven altı eğitimlere olanak verirsiniz. Belediyelerin dershaneleri de kapatıldığında sorun çıkar. Sadece belli siyasi amaçlar doğrultusunda dershaneler kapatılırsa yara açılır. Açılan yara en çok yoksul çocuklarda olur” dedi. 
 
Toplantıda, apartman yöneticileri ve burs alacak öğrenciler de fikirlerini söyleyerek projeyi oluşturanlara teşekkür etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şeyma tuntar 13 Eylül 2015 Pazar 22:54

Sadece Karşıyaka da yaşayanlar mı yararlanıyor acaba??

Yorumu oyla      11      5  
derya kabak 30 Ağustos 2015 Pazar 20:21

Esimden ayriyim bi kiz cocugum var okutuyorum 4 sinifa gecti zor durumdayiz onun sadece okul masraflari icin olsada yardim istiyorum ben sadece caycilik yapip karnini doyuruyorum dikkate alinirsa minnettar kaliriz

Yorumu oyla      11      5  
Plaket verip te apartmanımı reklam etme 18 Eylül 2014 Perşembe 22:09

Bu başkanı izlerken sanki kemal Sunal filmi izliyorum :) Bir ilçe bu kadar mı komik yönetilir. bende yardım ediyorum ama sakın benim apartmanıma bu apartman bir çocuğu okutuyor yazısı asmasın zira yardım gizli olur.

Yorumu oyla      12      6  
Zafer algan 18 Eylül 2014 Perşembe 21:34

Gerçekten süper bir proje.Keşke ülke genelinde yaygınlaşabilse...Hayata geçirenleri kutluyorum.

Yorumu oyla      13      5  
burs verenlerden 18 Eylül 2014 Perşembe 17:45

Bu belediyenin hiçmi belediye meclis üyesi yok Başkan belediyeyi tek başınamı yönetiyor yanında meclis üyelerinin de olmasını isterdik

Yorumu oyla      18      8  
Süleyman 18 Eylül 2014 Perşembe 13:21

Karşıyaka'da var iki tane otel fakat ama ne işe yaradıkları belli değil...nikah salonunda yapsalarmış...çok alakasız gerçekten...gerçi başkanımız konağı istiyordu karşıyakayı verdiler ama hadi neyse...diyelim gari...

Yorumu oyla      22      7  
Ahmet Çipli 18 Eylül 2014 Perşembe 13:19

Çok akılcı ve harika bir proje sizi ve ekibinizi kutluyorum sayın başkan.Darısı diğer belediyelerin başına.Bu tür bir proje yaygınlaştırılmalı.Sanayi siteleri, AVM esnafları, iş hanları, meslek örgütleri ve sendikalar bu yöntemi kullanabilirlerse bir çok çocuğumuzun eğitim sorunu çözülür.

Yorumu oyla      22      9  
reis 18 Eylül 2014 Perşembe 12:31

helal olsun abbas güçlü..bunlar böyle zihniyet işte...

Yorumu oyla      18      14  
nursena 18 Eylül 2014 Perşembe 12:10

Başkan Ataşehir derken Atakent'i kast etti her halde... Abbas Güçlü'de yine sözünü esirgememiş...

Yorumu oyla      22      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu’ndan engelli ressama destek sözü
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Kavacık Mahallesi'ndeki ...
Efes Alan Yönetimi Planı’na onay
Kazı Başkanlıkları ve Kültür Bakanlığı ile Selçuk Belediyesi tarafından ...
Ve Narlıdere’nin prestij projesi yola çıktı
Narlıdere Belediyesinin prestij projesi olan Beyaz vadi için çalışmalar ...
 
Bornova’da ‘yeni mahalle’ hareketi: Kavaklıdere de tamam
Bornova Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen bölgelere yatırım yapmayı ...
Dikili ‘arenası’ için gün sayıyor
Dikili Belediyesi, Erdal İnönü Stadı’nın modernize edilmesi için yoğun ...
İzmir yanıt arayacak: Alzheimer yaşlılığın kaderi mi?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 65 yaş ve üstünde 400 bine yakın vatandaşın ...
 
Flaş! Kocaoğlu Dünya Belediye Başkanlığı yarışında finalde
Aziz Kocaoğlu Dünya Belediye Başkanları Vakfı’nın (City Mayor Foundation) ...
Karaburun kıl keçisi görücüye çıkıyor
Gerçekleştirilen ıslah çalışmaları ile genetiği iyileştirilen Karaburun ...
Konak'ta sıramatik dönemi
Belediye hizmetlerine erişimini daha kolay hale getirmek için çalışan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva