HABERLER>EKONOMİ
20 Eylül 2012 Perşembe - 15:21

‘Türkiye'ye gelen hasta sayısı 3 kat arttı’

Türkiye'nin son yıllarda yaptığı sağlık turizmi yatırımlarıyla uluslararası alanda söz sahibi olmak için çalıştığını söyleyen İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, 2011 yılı sonuna kadar Türkiye'ye gelen hasta sayısının 3 kat arttığını söyledi.

‘Türkiye ye gelen hasta sayısı 3 kat arttı’

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - Türkiye de son yıllarda yaptığı yatırımlarla, sağlık turizmi alanında da söz sahibi olmaya çalıştığını ifade eden İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, Türkiye'ye 2008-2011 yılları arasında gelen yabancı hasta sayısının 3 kat arttığını söyledi.

İzmir Ticaret Odası (İTO)'nda düzenlenen 'Sağlık Turizminde Küresel Trendler ve Başarı Hikayeleri' konulu toplantıda konuşan Kazançoğlu, "Ülkemiz sağlık turizminde bölgenin en önemli ülkelerinden birisi haline geldi. Bunda başarılı doktorlarımızın ve çok iyi hastanelerimizin büyük payı var. 2011 yılında hastanelerimize gelen yabancı hasta sayısı 156 bin oldu. Bu rakam 2008 yılında ise 56 bindi. Yani 3 yılda 3 kat artış yaşandı" diye konuştu.

Sağlık turizminin 2006 yılında dünya çapında yaklaşık 40 milyar dolarlık bir hacme sahip olduğunu ifade eden Kazançoğlu, yıl sonuna kadar bu rakamın 100 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini kaydetti.

Türkiye'ye geçen yıl 30 milyonun üzerinde turist geldiğini aktaran Kazançoğlu, "Türk Cumhuriyetleri, Afganistan, Irak, Suriye ve Orta Doğu gibi ülkelerde, sağlık sisteminin ileri düzeyde değil. Dolayısıyla bu ülkelerin Türkiye'ye ve kültürel olarak bize yakın olmaları da ülkemizin sektördeki avantajlarından sayılabilir. Bu rakamda kitle turizmi ve deniz turizminin büyük ağırlığı var. Diğer turizm alanlarında da potansiyelin gelişmesi ile turist sayısını daha da artırabiliriz" diye konuştu.

Türkiye'ye en çok turist Avrupa'dan geldiğini hatırlatan Kazançoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir için de durum aynı. İzmir’e gelen ilk üç ülke Almanya, Fransa, İtalya. Giderek yaşlanan Avrupa nüfusu ucuz sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyuyor. Avrupa ülkelerinde sağlık hizmetlerinin pahalı olması, nüfusunun yaşlı olması ve coğrafi yakınlık, ülkemizi sağlık turizmi açısından cazip kılıyor."
 
HEDEF, 12 AY TURİZM
Türkiye'de sağlık tesisleri için verilen uluslararası kalite sertifikası olan JCI belgesine sahip 48 hastane bulunduğu bilgisini veren Kazançoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlıkta yaşanan bu olumlu gelişmeler heyecan verici. İzmir turizm potansiyeline sahip bir kent. Gelen turist sayılarına bakıldığında nisan-mayıs döneminde İzmir’e turistlerin daha yoğun olarak geldiği gözlenmekte. Sağlık turizmindeki turistlerin hem tedavi hem de tatil amacı olduğu için beklentileri son derece yüksek. Aynı zamanda yarattığı katma değer de yüksek. Sağlık turizmi döviz kazandırıcı önemli bir faaliyet. Turizm potansiyeli bulunan bir kent olarak İzmir’in diğer alternatif turizm türleri ile cazibesinin artırılması, yılın 12 ayında turizmin canlanmasını sağlar. Odamızın da kentimiz için belirlediği vizyonda turizmin büyük payı var. Sloganımız yıl 12 ay turizm."
 
MÜKEMMEL İNSANLARLA ÇALIŞMALISINIZ
Son 6 yıldır ABD ve dünyada kanser hizmetleri veren bir numaralı hastane olduklarına dikkat çeken MD Anderson Kanser Merkezi adına konuşma yapan Dr. Gabriel Mena, "Grubumuzda kanser hizmetleri konusunda mükemmel bir hizmet veriyor. İzmir'de hem turizm hem de tıp alanında büyük bir potansiyel var. Sağlık turizmi konusunda sadece tıp alanında değil; insan ilişkilerinde de mükemmel olan insanlarla çalışırsanız rüyalarınız gerçekleşebilir" dedi. MD Anderson Kanser Merkezi olarak dünyada şubeleşme konusuna çok sıcak bakmadıklarını belirten Mena, "Dünyada sadece üç ülkede şubemiz var. Bunlardan birisi Meksika'da birisi İspanya'da üçüncüsü de Türkiye'de bulunuyor.  Türkiye'de şube açmamız, buraya ne kadar güvendiğimiz anlamına geliyor. Kanser araştırmaları konusunda işbirliği yapıyoruz. Kanser tedavisinin geleceğinde gen tedavisi çok önemli bir yer tutuyor. Bu konudaki araştırmalarda da işbirliğini gidiyoruz. Bunun için öğretim görevlisi değişikliği yapılıyoruz" şeklinde konuştu.
 
LİDERLERE İHTİYAÇ VAR
Mena, kanser hastalarının tedavi sürecinde duygusal desteğin önemine dikkat çekerek, hasta yakınlarının da konaklamasına yönelik hizmet vermenin önemli olduğunun altını çizdi. Mena, merkezlerinin 70 yıl önce M.D. Anderson tarafından kurulduğunu ve günümüzde dünyanın en önemli kanser tedavi merkezine dönüştüğünü hatırlatan Mena, İzmir'in de böyle başarıları yakalayabilmesi için liderlere ihtiyacı olduğunu ifade etti.
 
YENİ YATIRIMLAR 2013'DE
Toplantıda söz alan Dünya Göz Hastanesi, Strateji ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selin Yıldırım Peker ise, 2013 yılında yeni yatırımları faaliyete geçireceklerini söyledi. Peker şu anda Erzincan, İzmir, Kiev, Londra, Oslo ve Kayseri'de inşaat aşamasında olan projelerinin bulunduğu bilgisini verdi. Avrupa'da yatırımı olan ilk ve tek Türk sağlık markası olduklarını belirten Peker, "2015 yılına kadar Türkiye'de 15 ilde yer almayı planlıyoruz. Önümüzdeki iki yıl içinde Ortadoğu'daki bir lokasyonda da yer almak istiyoruz. 60 milyon dolarlık pazardan Türkiye'nin yüzde 1.87'lik pay alıyoruz. Türkiye insanı, doğası, altyapısı özel hastaneleri hekimleri ve sunduğu sağlık hizmetleriyle diğer ülkelerin çok çok önünde. Türkiye'yi diğer turizm branşlarında değil medikal turizminde de tanıtıma ihtiyacımız var" dedi Peker, 2012 yılının sonu 35 bin yabancı hastayla kapatmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çelebi’den SSB’ye kinayeli bakış: Fare-kabak hikayesi gibi…
Türkiye'nin termal turizm konusunda önemli kaynaklara sahip olduğunu belirten ...
Dirinler Makina’dan sektörüne büyük destek
Dirinler Makina, Ankiros Fuarcılık tarafından organize edilen “11. Uluslararası ...
İnci Holding’in 30.yaş gururu
Kentin önemli şirketlerinden İnci Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Meral ...
 
“Modef EXPO, tasarımda yenilikçi; üründe güç odaklı fuar"
İFOR Fuarcılık tarafından 10-14 Ekim 2012 tarihleri arasında İnegöl Uluslararası ...
Hurda aracı olana piyango!
Hurda araçta yaş sınırı 1985'ten 1990'a çekiliyor. Trafikten çekilecek ...
Benzinde bu kez zam yok indirim var
Benzinin litre fiyatına bu geceden geçerli 10 kuruş indirim yapıldı.
 
“Sakal bırakmam mı gerekiyor?”
Merkez Bankası'nın faiz koridorunu daraltma kararını yorumlayan Ekonomi ...
Tütün tarımının kaderini kimler çiziyor?
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Uluslararası Tütün Yetiştiricileri ...
Travel Turkey İzmir 2012 için geri sayım başladı
Türkiye’nin profesyonellere yönelik turizm fuarı TRAVEL TURKEY İZMİR 2012 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva