HABERLER>EKONOMİ
13 Ağustos 2013 Salı - 12:42

Türkiye tatilde Çeşme’ye taşındı: 1.5 milyon misafir!

ÇEŞTOB Başkanı Öncel: Son yılların en hareketli bayramını yaşadık, tatil süresince Çeşme'de 1,5 milyon konuk ağırladık. Her keseye uygun konaklama mümkün, kişi başı konaklama 50 liradan başlıyor 1000 liraya kadar çıkabiliyor.

Türkiye tatilde Çeşme’ye taşındı: 1.5 milyon misafir!

İZMİR - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2011 yılı nüfusu 33 bin 931 olan Çeşme ilçesi, Ramazan Bayramı tatili süresince 1,5 milyon kişiyi ağırladı.

İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin her geçen yıl daha çok yerli turist çektiğini, Ramazan Bayramı tatili süresince de ilçedeki konaklama tesislerinde yüzde 100 doluluk oranı yakalandığını belirtti.
Öncelikle iç turizme hitap eden ilçenin ramazan ayı süresince durgunluk yaşadığını, bayram tatili ile durgunluğun son bulduğunu söyleyen Ediz, en çok İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde yaşayanların Çeşme'yi tercih ettiğini ifade etti.

Bayram tatili ile başlayan hareketliliğin sürdüğünü ve rezervasyonların da dolu olduğunu aktaran Abdülaziz Ediz, "Türkiye'de belirli dönemlerde belirli turizm noktaları ön plana çıkıyor, bir zamanlar Bodrum göz önündeydi, şimdi Çeşme yoğun bir dönem yaşıyor" dedi.

TALEP ARTTI, FİYATLAR YÜKSELDİ
Çeşme'ye talebin artmasıyla ilçedeki konaklama ve yemek fiyatlarının da yükseldiğine ilişkin tartışmaları da değerlendiren Ediz, şöyle konuştu: "Temennimiz, bu yoğun dönemde işletmecilerin ticareti ahlaki değerler içinde hareket ederek sürdürmesidir. İlçedeki ticaretin sürdürülebilirliği bu şekilde sağlanacaktır. Fiyatların yükselmesi konusu arz ve talep dengesine bağlıdır. Fırsatçılık yapılmaması koşuluyla ticaret dengesi de sağlanabilir. Ancak, uygulanan fiyat politikalarının caydırıcı olmaması gerekir. Çeşme'de ticaret yapanların turizmin bir sezonluk olmadığını da bilmesi gerekir."

Abdülaziz Ediz, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü olarak ilçedeki belgeli tesislerin denetimini düzenli olarak yaptıklarını, münferit şikayetleri ise anında değerlendirdiklerini ve müdahale ettiklerini sözlerine ekledi.

GECELİK KONAKLAMA 1000 LİRAYA ULAŞIYOR
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel ise ilçenin son yılların en hareketli bayram tatilini yaşadığını, tatil süresince 1,5 milyon konuk ağırladıklarını ifade etti.
İlçedeki konaklama tesisi kapasitesinin 20 bin olduğunu, günü birlik ziyaretçi sayısıyla konuk sayısının yükseldiğini söyleyen Öncel, şöyle konuştu: "Tatilciler Çeşme'ye akın akın geldi. Otellerde yer bulmak mümkün değildi, restoranlar da dolup taştı. Tatilciler, gündüz güneş, kum ve denizin yanı sıra sörf olanakları ve termal su ayrıcalığından da faydalandı. Eylül ayının sonuna kadar Çeşme'nin turizmin yıldızı olmaya devam edeceği düşüncesindeyiz. Çeşme ve Bodrum'u kıyaslama yapmak yanlış çünkü Bodrum da çok güzel bir turizm bölgesi. Ama Çeşme, Bodrum'u geçti. İstanbul sosyetesi ve üst gelir grubunun tercih ettiği bir turizm cenneti oldu."

Çeşme'de sadece zengin turistin değil, orta gelir grubunun da tatil yapabileceğine değinen Veysi Öncel, Alaçatı beldesindeki bir butik otelde gecelik konaklama fiyatının 1000 liraya ulaşabildiğini, ancak erken rezervasyon ile gecelik 50 liraya da konaklama yapılabileceğini ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
21 gün sonra bir ilk: Borsa 76 bini aştı
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) Endeksi, bankalar öncülüğünde dün başlayan ...
Maliye 2 bin personel alacak
Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK) Başkanlığı, 2 bin vergi müfettiş yardımcısı alacak.
Tire Süt mısır üreticisine de sahip çıkıyor
Tire Süt Kooperatifi, bölgede süt ve et fiyatlarını üreticinin lehine ...
 
Obama yeni FED Başkanını sonbaharda açıklayacak
ABD Başkanı Obama, Bernanke'den sonra Fed başkanlığına kimin getirileceğine ...
Kadın dayanışması Casaoliva'yı yarattı
Üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra turizm sektörüne adım atan ...
Altın sürpriz yaptı: 10 günün zirvesinde
ABD'den gelen zayıf ekonomik veriler spot altının değer kazanmasına neden oldu.
 
Sanayi üretiminde Haziran sevinci
Sanayi üretimi, Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,2 oranında arttı.
İZMİR AUTOSHOW 2013 kapalı gişe
Ege Otomotiv Derneği, (EGOD) Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve ...
Alkollü içki şişelerinde yeni dönem: 'dost' uyarısı
İçki ambalajları üzerine konulacak uyarı mesajları belirlendi. İçki ambalajları ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva