HABERLER>GÜNCEL
23 Kasım 2014 Pazar - 16:20

Türkiye'de ilkti kapandı: 140 işçi 1.5 yıldır mağdur!

İzmir'de, Türkiye'nin ilk plastik boru fabrikası olarak kurulan ve borçları nedeniyle yaklaşık 1.5 yıl önce kapanan plastik boru firmasından haklarını alamadıklarını ileri süren bir grup işçi, yetkililerden yardım istedi. Yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle bazı arkadaşlarının hayatını kaybettiğini belirten 48 yaşındaki Hasan Duyar, "Fabrikada çalışan toplam 140 işçinin alacağı yaklaşık 4.5 milyon TL. Genç arkadaşlardan iş bulanlar oldu, ama emekliliğine az kalan arkadaşlar bir süre işsizlik maaşıyla idare etti o da bitince çaresiz kaldılar" diye konuştu.

Türkiye de ilkti kapandı: 140 işçi 1.5 yıldır mağdur!

İZMİR - Bornova İlçesi Işıkkent Semti'nde 27 dönümlük arazi üzerinde faaliyet gösteren Göktepe Plastik Boru geçen yıl haziran ayında, borçları nedeniyle kapandı. Firma yetkililerinin açtıkları iflas davası da bir süre önce karara bağlandı ve firmanın iflası kabul edildi. Türkiye'nin ilk plastik boru fabrikası olarak 1962 yılında İzmir'de Necdet Göktepe ve kardeşleri tarafından kurulan Göktepe Plastik Boru'nun kapanmasıyla yaklaşık 140 işçi açıkta kaldı. PE, PVC ve PPRC'den mamul, basınçlı içme suyu, tarımsal sulama, pissu ve atıksu, sıcak ve soğuk su tesisat borularıyla bunlara ait ekleme parçaları olmak üzere çok geniş bir ürün yelpazesine sahip fabrikanın kapanmasıyla işçilerine son verilen işçilerden bir kısmı başka kuruluşlarda iş bulurken, özellikle emekliliğine az bir süre kalanlar işsizlik maaşıyla geçimlerini sağlamaya çalıştı. Aynı zamanda, hukuksal mücadele de başlatan işçiler, açtıkları davaları kazanmalarına ve yaklaşık 1.5 yıl geçmesine rağmen, hiçbir ücret ödenmediğini dile getirdi. Çamdibi Semti'nde bir araya gelen işçilerden 22'si sorunlarının çözülmesi için yardım istedi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_11/2014_11_23/21f292a6f789f868494a2974494eecf1.jpg

HAYATINI KAYBEDENLER OLDU
Firmada yaklaşık 30 yıl çalıştıktan sonra emekliliğine 10 ay kala fabrikanın kapandığını belirten evli ve iki çocuk babası Hasan Duyar, diğer işçiler adına açıklama yaptı. Kapanan fabrikada vardiya sorumlusu olan Duyar, "Yaklaşık 30 yıl çalıştığım firmanın sahibi, geçen yıl Haziran ayında bütün arkadaşlarımızı toplayıp fabrikanın kapatılacağını söyledi. Hepimiz açıkta kaldık, elimize alacaklarımızın belirtildiği resmi olmayan birer kağıt tutuşturuldu ve alacaklarımızı ödeyeceklerini belirttiler. 140 arkadaş çalışıyorduk ve kapandığından bu yana bir lira bile gelmedi. Biz devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Yaklaşık 1.5 yıldır hepimiz mağduruz. Genç arkadaşlardan iş bulanlar oldu, ama emekliliğine az kalan arkadaşlar bir süre işsizlik maaşıyla idare etti o da bitince çaresiz kaldılar. Bu sıkıntılar nedeniyle bir iki arkadaşımız hayatını kaybetti. Durumu çok daha kötü olan arkadaşlarımıza az da olsa destek olmaya çalışıyoruz ama bizlerde de yok. Bu fabrikada çalışan toplam 140 işçinin alacağı yaklaşık 4.5 milyon TL. Yalnızca benim 78 bin TL alacağım var. Bir taraftan sendika, diğer taraftan bireysel olarak davalar açıldı, kazanıldı ama bir şey elde edemedik. Firma sahiplerine de ulaşamıyoruz. Mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz" dedi.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 24 Kasım 2014 Pazartesi 09:20

Türk firmaları birer birer iflas ediyor. Yabancıların eline geçiyor. Hala tehlikenin farkında değilmisiniz? İyi uykular Türkiye.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'daki tekne faciasında flaş gelişme
Rumeli Feneri açıklarında meydana gelen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği ...
Kan donduran gerçek: Afgan kaçaklar...
Nisan ayında bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Budakdoğanca ...
Anadolu Birliği İzmirli muhtarlarla buluştu: 'Akil' vurgusu
İzmir'de çözüm sürecine katkı koymak amacıyla Anadolu Birliği, "Muhtarlarla ...
 
5 dil bilen Suriyeli öğretmenin günlüğü 15 TL
Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli öğretmen Alan ...
Kule vincin tepesinde hayat kavgası!
Sosyal paylaşım sitesinde grup oluşturan kule vinç operatörleri, yaşadıkları ...
İstanbul'da büyük yıkım: Yenikapı sil baştan!
Yenileme alanı ilan edilen Yenikapı’da, Marmaray İstasyonu ile sahil yolu ...
 
İzmir'deki mum fabrikasında korkutan yangın!
Menemen’de mum imalatı yapılan kimya fabrikasında yangın çıktı. Fabrikayı ...
Atanamayan öğretmenler İzlanda'yı geçti!
Sayıları her geçen yıl artan atanamayan öğretmen sayısının 320 bin nüfuslu ...
Pistten uçak döndüren çocuk operasyonu!
Ayrı çiftin çocuk savaşı hâkim Şerafettin Şanver’in jet operasyonuyla ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva