HABERLER>POLİTİKA
7 Ekim 2015 Çarşamba - 10:03

Turizmcilerden Sertel’e ‘Sesimiz ol’ daveti

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) üyeleri, CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel’i ağırladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da hazır bulunduğu toplantıya İzmir ve çevresinden yaklaşık 30 otelin temsilcisi katıldı. Turizm sektörünün sorunlarını ve yeni Meclis’ten beklentilerini dile getiren ETİK üyeleri, Atila Sertel’in Ankara’daki sesleri olması yönündeki temennilerini ilettiler.

Turizmcilerden Sertel’e ‘Sesimiz ol’ daveti

Toplantıda konuşan ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir’in turizm potansiyelini ve turizmcilerin beklentilerini anlatan bir sunum yaptı. İzmir’in özellikle dış tanıtımına önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Mehmet İşler, “İzmir turizm açısından da ciddi bir potansiyele sahip. Ancak tanıtım noktasında eksiklerimiz var. İzmir’in dış tanıtımı için milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri çalışırsa mevcut rakamların çok daha üstüne çıkarız” diye konuştu.
 
“HAKETTİĞİMİZİ ALAMIYORUZ”
İzmirli turizmciler olarak kentin hak ettiği değeri alabilmesi adına yatırımlara ve tanıtım ataklarına ara vermeden devam ettiklerini belirten ETİK Başkanı İşler, şöyle dedi:
“İzmir’in gelişimi ve kalkınması için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Ancak tıpkı İzmir’in genel yatırımlardan hak ettiği payı alamadığı gibi bizler de sektöre yaptığımız yatırımların karşılığını alamıyoruz. Biz hibe istemiyoruz, yardım istemiyoruz. Yaptığımız yatırımların karşılığını alabilmek adına önümüz açılsın, sorunlarımız giderilsin istiyoruz. Sizden beklentimiz Meclis çatısı altında bizlerin yürüttüğü mücadeleye destek vermeniz.”
 
Kentin sorunlarının çözümü noktasında Meclis çatısı altında etkin ve etkili bir mücadele vereceğini belirten CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel de, CHP’nin turizm politikalarını anlattı.
 
“ÇOK SAYIDA PROJE HAYATA GEÇECEK”
Partisinin tüm sektörlerin ve toplumun tüm kesimlerinin sorunlarına özel önem verdiğini ve projeler geliştirdiğini belirten Sertel, şu bilgileri verdi: “İzmir tarihi ve doğal güzellikleri ile adeta cennetten bir köşe. Partimiz bütün sektörlerin sorunlarına eğildiği gibi turizmcilerin sorunlarının çözümü noktasında da çok sayıda projeyi hayata geçirecek. Bunlardan sadece birkaçını saymak gerekirse; yalnızca deniz turizmini değil, doğa ve kültür gibi alternatif turizm alanlarını da destekleyeceğiz. Festival, fuar ve kongre turizmine özel destek vereceğiz. Dünya çapındaki fuarlarıyla bir marka haline gelen İzmir bu desteklerden fazlasıyla faydalanacaktır. Yine kaplıca ve hidroterapi merkezi yatırımlarına ve sağlık turizmine yönelik tesislere teşvik vereceğiz. Turizm eğitimine yerel yönetimlerin, odaların ve turizm örgütlerinin dâhil olmasını sağlayacağız. Yine konaklama sektöründe yüksek arzdan kaynaklanan düşük ücret sorununu aşmak için Turizm Strateji Belgesi çerçevesinde tesisleşmeye bölgesel sınırlamalar getireceğiz.Ülkemizin ve İzmir'in turizm pastasından alacağı payı artırmak için çok sayıda projeyi hayata geçireceğiz.”
 
İzmirli turizmcilerin Ankara’daki sesi olacağına söz veren Atila Sertel, 1 Kasım’da CHP iktidarından sonra kanayan yara halini alan tüm sorunların çözüleceğini, yeni Türkiye’de vatandaşların ve toplumun tüm kesimlerinin daha özgür daha mutlu olacaklarını da sözlerine ekledi.
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, bir öğrenci kenti olan Bornova’da otel eksiği olduğuna dikkat çekerek, “Bornova’ya yatırım yapmak isteyen turizmcilere elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

 
PKK sokağa çıkma yasağı olan ilçede banka aracını soydu
 
Menderes beyaza dönüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’ın korumalarıyla VIP korumalar birbirine girdi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları ile Belçikalı VIP korumaları yumruklaştı.
HDP adayları vitrine çıktı: ‘İzmir biricik partiye bakmalı!’
HDP İzmir milletvekili adayları sahneye çıktı. Tanıtım toplantısında konuşan ...
'Meral Akşener'e kaset iddiası'nda bomba iddianame
"Meral Akşener'e kaset iddiasıyla hakaret" soruşturması tamamlandı. Savcılık, ...
 
Binali Yıldırım Alevi dernekleri ile buluştu
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım Alevi dernekleri ve ...
Kısa dönem vekillerin saati 3 bin 500 lira!
Türkiye, 7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurulamaması nedeniyle ...
İzmir siyasetinde seçim aracı tartışması!
CHP İzmir Milletvekili ve 1. Bölge 4. sıra milletvekili adayı Tacettin ...
 
Siyaset bilimcilerden çarpıcı analiz: 1 Kasım’da İzmir senaryoları
Kentin tanınmış siyaset bilimcileri ülkenin kilitlendiği seçim öncesi ...
CHP'li vekilden vali ve kaymakamlara 'AK Parti' uyarısı!
CHP Aydın Milletvekili ve Milletvekili Adayı Metin Lütfi Baydar, Aydın'daki ...
AK Partili Vekil’den Cizre ve Nusaybin isyanı!
AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, bazı ilçelerde ilan edilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva