HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Aralık 2014 Pazartesi - 15:16

Tuncay Özkan'dan Narlıdere'de önemli mesajlar

Narlıdere Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Narlıdere Şubesinin birlikte düzenlediği ‘Demokrasi ve özgürlüklerde Türkiye nereye gidiyor’ konulu konferansa CHP Parti Meclisi üyesi ve gazeteci-yazar Tuncay Özkan konuşmacı olarak katıldı. Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa ilgi yoğun oldu.

Tuncay Özkan dan Narlıdere de önemli mesajlar

İZMİR - Narlıderelilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa ayrıca Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Çiğli, ilçe başkanı Utku Gümrükçü, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, Narlıdere belediye meclis üyeleri, partililer katıldı.
 
Konferans öncesinde bir açılış konuşması gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye’nin büyük değer verdiği Sayın Tuncay Özkan’ı Narlıdere’de ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz diyerek sözlerine başladı. Batur “Bundan 7 yıl önce, yine bu salonda ağırlamıştık CHP PM üyemiz Sayın Tuncay Özkan’ı. 7 yıl sonra yine Narlıdere’de özgürlüğüne kavuşmuş bir şekilde bizleri kırmayarak davetimizi kabul etti ve Narlıdere’ye geldi. Kendisine Narlıdereliler adına çok teşekkür ediyorum. Hükümetin özellikle özgürlükler konusunda çıkardığı kanunlar ve değişiklikler vatandaşlarımızı çok rahatsız etmektedir. Umudumuzu ve geleceğe olan bakışımızı hiçbir zaman kaybetmememiz lazım. Özellikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyete sahip çıkmak için. Fakat Atamızın bize gelecek hedefleri ile bıraktığı Laik ve demokratik çizgide sahip çıkmamız lazım. Ülkesini seven herkesin artık ufak tefek iç anlaşmazlıklar ve çıkar kavgalarını bırakarak birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Yaklaşan 2015 seçimleri için suni gündemlerle oyalanmak yerine hedeflerimize doğru emin adımlarla yürümemiz gerekiyor. Gelecek bizimdir. Umuda olan yolculuğumuz başlıyor. Bu yolculukta hepimizi ayrı ayrı çok önemli görevler düşüyor” dedi.
 
AYNI ATEŞİ YAKMAK GEREK
ADD Narlıdere şube başkanı Mükerrem Demir Cumhuriyet mitinglerinin ilk toplantısının Tuncay Özkan ile birlikte Narlıdere’de gerçekleştirildiğini hatırlatarak Tuncay Özkan ile birlikte yine aynı ateşi yakmak gerektiğini ifade etti. Demir Sayın Tuncay Özkan ile birlikte Narlıdere’de gerçekleştirmiştik Cumhuriyet mitinglerinin ilk toplantısını. Önümüzde çok önemli bir süreç var. Bizim umudumuz bugün buradan yakacağımız ışık ve enerji yine tüm Türkiye’yi sarar ve aydınlığa taşır” dedi.
 
KİMSESİZLERİN KİMSESİ CUMHURİYET
Narlıderelilerin alkışlarla ayakta karşıladığı CHP PM üyesi Tuncay Özkan Türkiye gündemine yönelik bazı açıklamalarda bulurken özellikle hükümetin hukuk ve özgürlükler konusundaki politikalarını eleştirdi. Özkan “ Mustafa Kemal ve arkadaşları Cumhuriyeti iki büyük sütun üzerine kurdular. Bunlarda biri hukuktur. Atatürk 1926’da Ankara Hukuk Fakültesinin açılış söylevinde onu ‘Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyettir. Kimsesizleri koruyucusu ve savunucusu müddei umumiyedir’ diyor. Yani Cumhuriyet savcısı. Bugün savcılar, adlarının önündeki Cumhuriyet sıfatının dışında her şeyi yapmaktadırlar. O yüzden Cumhuriyetin sahibi bizleriz ve bu Cumhuriyeti savcılara dahi yedirmeyiz. İkinci büyük sütun Özgürlüklerdir. Atatürk iradeyi yani toplumun kendini yönetme iradesini padişahtan almış, halkın ayağına sermiştir. Bu cumhuriyet yoksulların canı ve kanı pahasına kurulmuştur. Dünyaya örnek olmuş en büyük devrimin ve devrimcinin özgürlük tutkusunun ve isteğinin eseridir. Bu coğrafyada özgürlükleri yok etmeye kim yeltenirse yeltensin, Cumhuriyetin sahibi olan halk bunu engelleyecektir. Bugün için sizlere diyorum ki; Cumhuriyetin, yuvamızın, evimizin etrafı sarılmıştır. Cumhuriyeti sevenler, aşıklar, yüreğinin ucu yanıklar. Vatandan, namustan, ahtı vefadan şüphe etmeyenler. Bu Cumhuriyeti teslim etmeme sırası bizdedir. Ben herkesi bu nöbeti tutmaya çağıyorum.
 
ÇATI CUMHURİYET HALK PARTİSİ’DİR
Konferansa katılanlardan gelen soruları da yanıtlayan Tuncay Özkan vatandaşlara adres gösterdi. Özkan “Nerde buluşacağız, ne yapacağız. Söylüyorum; çatı Cumhuriyet halk partisidir. Neden Cumhuriyet halk partisi olduğunu şöyle anlatayım. Ben CHP’li bir evde doğdum. Babam Çankaya ilçe yönetim kurulundaydı. Benim sünnet kirvem Önder Sav, Önder hoca. Evde büyük politikayı yürütenler İbrahim Öztürk, Önder Sav, Fahri amca ve Deniz Baykal. İşte ben böyle bir evde doğdum. Bana Cumhuriyet Halk Partisi dar geliyor dedim. Siz bu ülkeyi kurtaramazsınız dedim. İsyan ettim. Bu solculuk değil dedim. Babam 40 yaşında vefat etti ve tüm ömrü benimle kavga etmekle geçti. Çocuklar isyan edebilirler. Kendi özgürlüklerini bulmak için başka kapılara gidebilirler. Bende olduğu gibi hepimizin dönüp dolaşıp buluşacağı yer Baba evidir. Baba ocağımızı unutmayacağız. Çünkü bu ocak bizi piştiğimiz, çelikleştiğimiz yerdir. Baba ocağı hepimiz için Cumhuriyet Halk partisidir” dedi.

SIFIR İŞSİZLİK
Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan işsizlik sorunu işe ilgili sorulara da yanıt veren Özkan “İşsizim diyen arkadaşlar bugünü tarihini yazsınlar, seçimde CHP iktidara geldikten dört ay sonra eğer hala ben işsizim diyorsa gelsin yakama yapışsınlar. Sayın genel başkanımızın söylemi ile söylüyorum. Sıfır İşsizlik olacak diyorum. Birleşmiş milletlerin tüm dünyada uyguladığı, Amerika’daki 13 milyon işsizi 8 milyonun altına çeken, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ya geçen ay ‘Bir puan daha yükselirse işsizlik, görevimden istifa edeceğim’ dedirten, Hindistan’da işsizliği 2,5’e düşüren projeyi biz arkadaşlarımızla birlikte sahiplendik ve Türkiye’de uygulayacağız” dedi.
 
ÖZKAN’A SON PLAKETİ BATUR VERDİ
Konferansın sonunda Tuncay Özkan’a bir plaket takdim eden Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “Pazartesiden itibaren plaketler yasaklanıyor. Belediyeler artık plaket veremeyecek. Son plaketimizi de sevgili Tuncay Özkan’a takdim etmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Narlıdere Belediyesinin konferansına katılarak Narlıdereliler ile bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Tuncay Özkan ise “ Narlıdere Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur’dan aldığım bu son plaketi, son plaketim olarak saklayacağım” dedi. Narlıdere Atatürkçü düşünce derneği başkanı Mükerrem Demir ise Tuncay Özkan’a teşekkür plaketi verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halit Çakıl 23 Aralık 2014 Salı 00:26

Narlıdere sakinleri olarak çok memnun olduk. Bizleri tekrar heyecanlandırdı ve ümit zerketti. Karşılıklı diyalogda kendisine önermiş olduğum AKsaray'ın CHP iktidara gelirse Ata'mızın adını taşıyan bir Üniversite veya Hastane yapılmasını 'aynı şeyi biz de düşünüyoruz, orayı ODDÜ'ye vermeyi düşünüyoruz' diye destekledi.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Alevli Günler’ Aliağa’yı kahkahaya boğdu
Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile faaliyetlerini sürdüren İstanbul ...
Piriştina'dan gençlere siyaset çağrısı
Türkiye siyaseti içinde gençlere, İzmir’in ikinci büyük ilçesini emanet ...
Uyar’dan kadın siyasetçilere destek
Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) 2014-2015 seçim döneminde milletvekili ...
 
Selçuk’ta 33. Deve Güreşi Festivali heyecanı
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, her platformda olduğu ...
Pekdaş’tan Delican’a Osmanlıca cevabı: Çok istiyorsan…
Milli Eğitim Şurası’nın ardından müfredata girmesi planlanan Osmanlıca ...
Karşıyaka'da kaçak yıkım brifingi: Geçit yok
Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kaçak ve kural dışı yıkımlara karşı ...
 
‘Ev sahibi’ konuştu: Menderes’e çöp tesisi mi yapılacak?
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ilçeye çöp tesisi yapılacağı yönündeki iddiaları yanıtladı.
Başkan Pekdaş'tan muhtarlarla örnek işbirliği
İzmir’in 113 mahallesiyle en çok muhtarın görev yaptığı metropol ilçesi ...
Pınarbaşı’nın altyapısına büyük yatırım
Bornova Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle Pınarbaşı’nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva