HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Haziran 2019 Pazar - 09:17

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için ilk adım: Logo tasarlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı Av. Nilay Kökkılınç belediyeye ait toplu taşıma araçları ve kamusal alanlarda kadın ve erkeğin eşit temsili için çalışma başlattıklarını söyledi. Kökkılınç, “Yasalarla eşit olan durumu fiili hale getireceğiz. Bir logo tasarlanacak ve her yerde olacak. Kadın ve erkek sözde değil özde de eşit olacak” dedi.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için ilk adım: Logo tasarlanacak

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında adı “Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu” iken “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” olarak değiştirilen yeni komisyon çalışmalara başladı.

AK Parti Meclis Üyesi Dilek Yıldız’ın Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu’nun ismini Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu olarak değiştirilmesi teklifi kabul edilmezken yeni yapı ve ismiyle yola çıkan komisyon ilk olarak Logo arayışına girdi. Meclis toplantısında, toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında kent halkında farkındalık yaratmak amaçlı çeşitli kamu spotları kullanmak ve bu konuda bir logo oluşturulması kararı alınmıştı.

Belediye hizmet alanına giren ve ilgili birimlerce uygun görülen kapalı ve açık alanlarda, rekreasyon alanlarında, parklarda, reklam panolarında, toplu ulaşım araçlarında ve istasyonlarında, alt geçitlerde bahse konu kamu spotlarının ve logoların kullanılmasına kararı alınmıştı. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’nda masaya yatırılan teklif ile ilgili bir yandan çalışmalar da ilerledi.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı Av. Nilay Kökkılınç, kadın ve erkeğin yasal olarak eşit olduğunu fakat uygulamada eşitliklerin göz ardı edildiğini söyledi. Kökkılınç, “ İnsan ne yazık ki bizim ülkemizde ‘erkek’ figürü ile temsil ediliyor. Mesela Urla Bademler’deki tarımsal kalkınma kooperatifinin 1968 yılında yapılmış logosunda kadın ve erkek eşit temsil edilmiş. Etek ve pantolon logoda yer alıyor. Biz bunu kent genelinde her yerde başarabilirsek ancak sonuç alabiliriz. Kadın, evinde oturan, çocuk büyüten, yemek yapan varlık değildir. Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesislerde ve tüm toplu taşıma araçlarında figürleri kadın ve erkek yapmayı planlıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer de bize çok büyük destek veriyor. Bu konuda karşı hassasiyet gösteriyor. Şahsen ben bir ziyaret için gittiğim Londra’da trafik ışığındaki insan figürünün kadın ve erkekten oluştuğunu görünce şaşırmıştım. Dikkatimi çekmişti” dedi.

Komisyonun isminin “toplumsal cinsiyet eşitliği” olmasının kadın ve erkeğin eşit olmasından öte gitmediğini belirten Kökkılınç, “Bizim burada konuştuğumuz ve üzerinde tartıştığımız mesele cinsiyetin eşit temsili ve uygulamalara yansımasıdır. Biz, cinsel tercihler ve cinsellikle uğraşmıyoruz. Bizim alanımız da değil. Yasalar ve yönetmelikler kadın ve erkeği iki cinsiyet olarak nitelendirmiş. Bunu medeni kanunla da resmileştirmiş. Biz kanun yapıcı değiliz. Kişilerin tercihleri ve kendilerini nasıl hissettikleri bizi ilgilendirmez. Biz meseleye insan olarak bakıyor ve herkesin eşit haklardan yararlanmasını, eşit olmasını destekliyoruz” diye konuştu.

Kökkılınç, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi yani bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasının gerektiğini söyledi. Ülke olarak altına imza atılan sözleşmenin gereğinin İzmir’de yerel yönetimler olarak yapmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.  Kökkılınç ayrıca, komisyon kararı sonrasında hazırlanacak logo için bir yarışma düzenlenmesi, planlama yapılması ve ilgili birimlerin çalıştırılması talimatının Başkan Soyer tarafından verileceğini dile getirdi. 

 
ABD'den İran'a yeni yaptırımlar!
 
Karşıyaka’nın ‘Çocuk Belediyesi’ yola çıkıyor!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 24 Haziran 2019 Pazartesi 09:00

izmiri anlayamamış yorumlarla dolu sayfa... izmirde yaşamadıkları, izmiri bilmedikleri ortada.. izmir başka şehirlere benzemez... izmir reklam yapmaz.. izmir her yönden eşitlikçidir..

Yorumu oyla      4      5  
Lombak 23 Haziran 2019 Pazar 22:50

Valla muğlada suya %200 zam yapıldığı söylentisi gerçek mi?

Yorumu oyla      4      8  
Mesude Öney 23 Haziran 2019 Pazar 14:52

Nilay hanımın başkanlığında pozitif adımlar atılacağına inanıyorum. Başarılar dilerim

Yorumu oyla      6      6  
Yorgun demokrat 23 Haziran 2019 Pazar 11:23

Ankara ve İstanbul yeni şeyler söyleme telaşında iken. İzmir Büyükşehir hala gerceklerden uzak reklam kokan projeler peşinde. İnsanoğlunun 18 gunde yaptıkları örnek olsun. Göstermelik yuzde 10 su indirimi ile olmuyor.

Yorumu oyla      7      9  
sezarın hakkı sezara 23 Haziran 2019 Pazar 11:09

evet biraz İzmir büyükşehir belediyesi pkk destekçisi yazacaklar.

Yorumu oyla      4      9  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 23 Haziran 2019 Pazar 09:45

Logodan önce İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne T.C ibaresini koyun. Atatürk düşmanı tam karşınızdan döktü 29 Ekim'de de Türkiye Cumhuriyetini kurdu.

Yorumu oyla      7      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de sakız heyecanı
Türkiye'de sadece Çeşme’de ve dünyada komşumuz Yunanistan’ın Sakız Adası’nda ...
Eski başkan o kulübün şimdi onursal başkanı
Foça Belediyespor 18.Olağan Genel Kurulu Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapıldı. ...
İZSU’dan ‘Tahtalı’ kararı: Kaçak yapılar yıkılacak!
Tahtalı Barajı havzasındaki kaçak yapılara ilişkin önemli bir karar alan ...
 
Foça Beşkapılar Kalesi’nde şiir akşamı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen 4. İzmir Edebiyat Festivali ...
Foça Turizm Fakültesi'nde mezuniyet sevinci
Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Turizm ve ...
Bergama'da Zara rüzgarı
İzmir'in Bergama ilçesinde bu yıl 83'üncüsü düzenlenen Uluslararası Bergama ...
 
Başkan Çalkaya'ya İstanbul'da özel görev
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, CHP Genel Merkezi tarafından 23 ...
Büyükşehir'e ödül yağdı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi uluslararası alanda düzenlenen "En İyi Sürdürülebilir ...
Bayraklı'da kursiyerlerden muhteşem şölen
Bayraklı Belediyesi halk oyunları kursiyerleri düzenlenen etkinlikte performanslarıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva