HABERLER>EKONOMİ
30 Temmuz 2015 Perşembe - 10:05

Tire Süt’ten sofralara yeni tat: Organik beyaz peynir

Sağlıklı ve kaliteli ürünleriyle, üretici ve tüketiciyi buluşturan Tire Süt Kooperatifi’nin yeni ürünü Organik Klasik Beyaz Peynir büyük ilgi görüyor. Organik Pastörize süt ve organik yoğurdun ardından tüketicilerden gelen büyük talep üzerine Tire Süt Organik Klasik Beyaz Peyniri, İzmir’deki zincir mağaza ve seçkin şarküterilerde yerini aldı.

Tire Süt’ten sofralara yeni tat: Organik beyaz peynir

Gıda sektörünün gelişmesiyle ve tüketicilerin bilinçlenmesiyle birlikte organik ürünlere yönelişin arttığını vurgulayan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, kooperatif olarak üretim desenlerini belirlerken tüketicilerden gelen talepler yönünde hareket ettiklerini söyledi.
 
T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın gıda ürünlerine yönelik sıkı denetimlerinin olumlu sonucu olarak ülke genelinde hızlı bir bilinçlenme yaşandığını belirten Eskiyörük, tüketicilerin sağlıklı ve kaliteyi gıdaya önem verdiğini söyledi. İzmir’de özellikle organik ürünlerin ön plana çıktığını belirten Eskiyörük, “İzmir gıda konusunda çok şanslı. Çünkü Gıda Güvenliği önem veren Tire Süt Kooperatifi gibi kooperatifler ve kaliteye Önem veren Pınar Süt gibi kuruluşlar sağlıklı gıdalarla tüketicinin ihtiyaçlarına karşılık verebiliyor. Ayrıca, Arif Gürdal gibi Organik tarımın tüm zorluklarına rağmen yıllarca mücadele verip bu işi sürdüren organik ürün üreticilerimiz sektörümüzün geleceği açısından büyük önem arz ediyor” dedi.
 
Organik gıda konusunda kamuoyunu bilgilendirme çalışmaları yapılması gerektiğine değinen Mahmut Eskiyörük, “Organik süt; kimyasal ilaçlar kullanılmadan üretilen yem bitkileriyle beslenen, hormon ve GDO'lu ürünler kullanılmadan hayvan refahı göz önünde bulundurularak yetiştirilen hayvanlardan üretilen süttür. Organik ürün; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan 5262 sayılı Organik Tarım Kanunu gereklerine göre yapılan, izlenen, denetlenen ve sertifikalandırılan bir üretim zinciridir. Tüketicilerimize tavsiyemiz; organik gıda tercih ederken ürün etiketinde mutlaka hem Tarım Bakanlığı sertifikasını hem de uluslararası denetleme kuruluşlarının belgesini kontrol etmeleridir” dedi.
 
Kooperatif olarak tüm çalışmalarının temelinde hem üreticiyi hem tüketiciyi korumak olduğunun altını çizen Eskiyörük “Çiftlikten, sofraya kadar kontrollü ve denetim altında işlenen ürünlerimizle tüketiciye doğal, katkısız, sağlıklı ve kaliteli ürün sunuyoruz. Böylece hem üreticiyi hem de tüketiciyi korumaktayız” diye konuştu.
 
YENİ MAĞAZA 10 AĞUSTOSTA GÖZTEPE’DE HİZMETE GİRİYOR
Üreticiyle tüketiciyi doğrudan buluşturma misyonu çerçevesinde ikinci mağazanın açılışı için tüm hazırlıklarını tamamlayan kooperatif, 10 Ağustosta Göztepe Mithatpaşa caddesinde yeni mağazasını açıyor. T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü kampüsünde Çiftçim Market adıyla İzmir’de ilk mağazasını geçtiğimiz yıl açan kooperatifin yeni mağazasında da Türkiye’de üretim yapan tüm kooperatif ve üretici örgütlerinin ürünleri satılacak.
 
Tüketici memnuniyeti için Çiftçim marketin inşaat sürecinde tüm detayların titizlikle hesaplandığını belirten Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, markette taze et ürünleri için özel kasap reyonu oluşturulduğunu belirterek “Tüketicilerimiz, süt ve süt ürünlerimizi şarküteri, market ve zincir mağazalarda bulabiliyor. Ancak taze et ve et ürünlerimizi İzmir’den büyük talep olmasına rağmen çiftçim market kurulana kadar tüketicilerimize ulaştıramadık. Çünkü et ve et ürünleri; üretim, işleme, dağıtım, reyon süreçleri çok özel şartlar gerektirmektedir. Bu nedenle çiftçim markette özel bir kasap reyonu hazırlayarak güvenli ve kaliteli gıdaya önem veren tüketicilerin hizmetine sunduk” diye konuştu.

 
KARBEM öğrencilerinden büyük başarı
 
Buca’da yeni kampanya: Lavaboya değil kumbaraya dök…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTB’den Bakan Eker’e üretim göndermesi
İzmir Ticaret Borsası Temmuz ayı meclis toplantısı terör gündemiyle başladı. ...
İTO Başkanı Demirtaş sert konuştu: Utanç tablosu
İTO Meclisi’nde kent ve ülke gündemini değerlendiren Başkan Ekrem Demirtaş ...
EBSO önerdi, kurul kabul etti!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın il ...
 
Deniz Ticaret Odası’nda İran heyecanı
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Temmuz ayı meclis toplantısında ...
Egeli sanayicinin isyanı eğitim
Ege Bölgesi Sanayi Odası Temmuz ayı meclis toplantısı, Türkiye’de yaşanan ...
Ayvalık’ta ‘kırmızı alarm’ kalktı, ‘yeşil ışık’ geldi!
Yunanistan’daki ekonomik kriz nedeniyle Midilli Adası'ndan alışverişe ...
 
Başbakanlıktan İzmir’deki satışta U dönüşü!
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Dikili’de satışa çıkarttığı arsanın park ...
Bakan'dan kritik asgari ücret açıklaması!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek NTV yayınında soruları yanıtlıyor. Şimşek ...
Yunan gelinlerden kriz çözümü: Çeyizler İzmir’den!
Krizin vurduğu Yunanistan’da pahalılıkla boğuşan halk çözümü İzmir’de, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva