HABERLER>SPOR
15 Kasım 2015 Pazar - 09:21

Terim'den İzmir'i gururlandıran sürpriz: Tam 17 yıl sonra...

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Katar ile oynanan hazırlık maçında sakatlanan Serdar Aziz'in yerine sürpriz bir ismi kadroya aldı. Çağlar 17 yıl sonra bir İzmir takımından A Milli Takım'a seçilen ilk isim oldu.

Terim den İzmir i gururlandıran sürpriz: Tam 17 yıl sonra...

PTT 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'da forma giyen genç stoper Çağlar Söyüncü'nün A Milli Takım'a davet edilmesi kırmızı-lacivertlilerde büyük sevinç kaynağı oldu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, Ay-Yıldızlarının Katar ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanan Serdar Aziz'in yerine Salı günü Yunanistan ile oynanacak özel karşılaşma öncesi Çağlar'ı kadroya dahil ettiği öğrenildi.

Son olarak Ümit Milli Takım'da görev alan, alt yaş kategorilerinde 8 kez milli formayı terleten 19 yaşındaki Çağlar Söyüncü, A Milli Takım'da bir ilk yaşayacak.

17 YIL SONRA İLK KEZ
Bir İzmir takımında forma giyerken A Milli Takım düzeyine ulaşan son futbolcu Altay’dan Fatih Tekke’ydi. Fatih Tekke, 1997-1998 sezonunda siyah-beyazlı ekipte görev yaptığı dönemde İsrail ile Türkiye arasında 18 Şubat 1998’deki özel maçta sahaya çıkmıştı. Bundan önce de Altay kalecisi Şanver Göymen, 1 Mayıs 1996 tarihindeki Ukrayna-Türkiye karşılaşmasında A Milli Takımımız’ın takımımızın kalesini korumuştu. 
 
"TARİFSİZ BİR DUYGU"

Perşembe günü ilk kez Ümit Milli Takım'da oynayan Çağlar, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki milli takım kampına katılırken şunları söyledi:

"Türk futbolunun en önemli isimleriyle bir arada olmak tarif edilemez bir duygu. Şükürler olsun, bu benim için büyük bir şans. Buraya gelmemde altyapısına fırsat tanıyan kulübümün de payı çok büyük. Fatih hocamız da gençlere çok önem veriyor. Ay yıldızlı formayı uzun yıllar taşımak istiyorum."

EN DİPTEN ZİRVEYE

Çağlar Söyüncü, 2 yıl gibi kısa bir sürede amatör lig kategorisinden, A Milli Takım'a kadar yükselerek inanılmaz bir başarı sergiledi. Altınordu'nun pilot takımı Gümüşordu ile 2013-14 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Çağlar, Gümüşordu'nun bu ligden çekilmesinin ardından geçen sezon A Takım'a dahil edildi. 2014-15'te A Takım'da zaman zaman şans bulan 19 yaşındaki defans oyuncusu, bu sezon ilk 11'in vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı.

Daha önce U18, U19 ve U20 milli takımlarında görev alan Çağlar, hafta içinde ilk kez U21 Milli Takımı'nda Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne karşı 90 dakika forma giydi. Başarılı bir performans sergileyen Çağlar, gelen davet sonrası dün akşam apar topar A Milli Takım kampına katıldı. Menemen Belediyespor'da futbola başlayıp, bir dönem Bucaspor forması da giyen başarılı stoper, şimdiden Süper Lig kulüplerinin radarına girdi. Çağlar'la birlikte Altınordulu toplam 22 oyuncu milli takımlarda oynuyor.

ALTINORDU 39 YIL BEKLEDİ
Altınordu tarihçisi Kenan Akseki, 39 sene sonra kırmızı lacivertlilerde yıldızı parlayan bir futbolcunun A Milli Takım'a davet edildiğini dile getirdi. En son 1976 yılında Volkan Yayın'ın ay yıldızlı ekibe çağırıldığını dile getiren Kenan Akseki, şöyle konuştu: "10 numara pozisyonunda oynayan Volkan Yayın, o zamanki adıyla 2'nci Lig'den A Milli Takım'a seçilen ilk Türk futbolcu olmuştu. Kendisinden önce altyapımızdan 1971'de kaleci Mustafa Güngören, 1934-36 yıllarında ise Sait Altınordu bu gururu kulübümüze yaşatmıştı. Bu isimlerin dışında Altınordu'ya transfer olup A Milli Takım'da oynayan Bülent Esel, Muhterem Ar, Cenap Genç gibi isimler tarihimizde önemli yer tutuyor. Beytullah Baliç, İsmet Orhunbilge gibi unutulmaz oyuncularımız da Ümit Milli formayı terletti."

 
ABD Başkanı Obama Antalya'ya geldi
 
Ali Koç: Gerçek sorun kapitalizmdir!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Enes YALÇIN 15 Kasım 2015 Pazar 16:07

Göztepedeki Ersen MARTİN de A Milli formayı giymisti.2002 2003 yılları olmalı

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupalı Büyükşehir farka koştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Hentbol Takımı, EHF Challenge Kupası ...
Dalan’dan ‘yemek krizi’ açıklaması
Göztepe 2'nci Başkanı Fatih Dalan, ezeli rakip Karşıyaka Futbol Şube Yöneticisi ...
Ibricic ayrılmak için parasını istiyor!
Karşıyaka’da beklentinin altında kaldığı için Teknik Direktör Kemal Özdeş ...
 
Milliler’den şık prova: 3 dakikada nakavt!
A Milli Takımımız tarihinde ilk kez karşılaştığı Katar'ı hazırlık maçında ...
Avrupalı Kaf-Kaf’tan kritik galibiyet: 77-66
Pınar Karşıyaka, Stelmet Zielona Gora’yı evinde 11 sayı farkla mağlup ...
Ve Hido noktayı koydu!
Tecrübeli basketbolcu, aktif sporculuk kariyerini noktalama kararı aldı. ...
 
AYM’nin kararı sonrası ‘Passolig’ tartışması!
Anayasa Mahkemesi'nin Passolig hakkında aldığı karardaki "Türkiye Futbol ...
Kaf-Kaf’ta eski kaptan menajer oluyor
PTT 1'inci Ligi'nde Göztepe derbisini kazanarak zirve yarışında umut tazeleyen ...
Altınordu ders verdi!
PTT 1'inci Ligi'nde İzmir'i temsil eden 3 ekipten biri olan Altınordu, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva