HABERLER>GÜNCEL
28 Mart 2013 Perşembe - 18:34

Tehlikeli bildiri: İzmir’in göbeğinde şeriata davet!

İzmir Karşıyaka’da lüks konutların bulunduğu Bostanlı, Mavişehir ve Atakent gibi yerlerde şeriat çağrısı yapılan bildiriler dağıtılmaya başlandı. Sabah saatlerinden itibaren evlerin girişlerine bırakılan iki sayfalık bildiride şeriat sisteminin olumlu yanları anlatılıyor. Bu arada bildirinin ‘önerdiği’ videoda Cumhuriyet ve laikliğe cehennemi adres gösteren görüntülü açıklamalar var!

Tehlikeli bildiri: İzmir’in göbeğinde şeriata davet!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in, “İzmir’in farklı bir dindarlığı var. Bu dindarlığın irfan geleneğine ihtiyacı var” şeklindeki sözleri nedeniyle çıkan tartışmalar devam ederken bu kez bildiri krizi çıktı. Karşıyaka’da birçok evin kapılarına şeriata davet eden ve şeriat kurallarını öven ifadelerin bulunduğu iki sayfalık metinler bırakıldı. Sabah erken saatlerden itibaren dağıtılmaya başlayan yazılara bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

‘Müslüman Olmak Neyi Gerektirir” başlığı ile yazılan metinde birçok konuda ifadeler yer alıyor. Metinde, Türkiye’de yaşayan insanların 1920 yılından sonra emir ve yasak koymayı yani hakimiyeti Allah’a değil millete verdiği ifade edilirken ‘hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ denilerek şeriat kanunlarının değil insanların kendi kafalarına koydukları kanunların geçerli olduğu dile getiriliyor. Demokrasi ve laikliğin İslam’a karşı küfür sistemi olduğunun altı çizilirken bu sistemde çalışan ve oy kullananlar da ‘kafir’ olarak nitelendiriliyor.

 
İŞTE METİNDEKİ BAZI İFADELER
- TBMM dine uygun kanunların çıkartılmadığı, çıkartılmasının dahi teklif edilmesinin suç olduğu bir meclistir. Mecliste devamlı küfür olduğundan Müslümanlar burada oturamaz
- İmanı bozan şeyler sadece partilerde değil okullarda da vardır. İlkokullarda her gün ‘Ey ulu Atatürk açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim’ diye yemin verdiriliyor. Ders kitaplarında Atatürk’ün İslam’a karşı yaptığı devrimler iyi bir şeymiş gibi anlatılıyor
- En iyi yönetimin demokrasi, en iyi sistemin laik sistem olduğu belirtiliyor. Arap harfleri karışık olduğu için devrim yapılıyor. Kadın ve erkeklerin kıyafetleri değiştirildi.
- Bu tür okullara ister devlet açmış isterse imam hatip okulu olmuş olsun çocuklar gönderilemez.
- Peki böyle bir devletin askerliğini (bekçiliğini) yapmaya gençler gönderilir mi? Tabi ki gönderilmez.
- Çünkü askere yemin törenlerinde küfür yani inkar anlamına gelen sözler söylettiriliyor
- Şeriatı çağdışı gören bir uygulama her kademede ifade ediliyor.
- Bu tür yönetimlerin ve devletlerin mahkemelerini de tanımamak gerekir.
- Zina, faiz, içki ve birçok şey serbest bırakıldı.
- Türkiye’de birçok imam olmasına rağmen hiçbiri bunları maaş aldığı için anlatmıyor. Artık bu imamların arkasında kılınan namazların kabul olmayacağını söylemeye gerek var mı?

‘CUMHURİYET’E CEHENNEMİ ADRES GÖSTEREN VİDEO

Bildirinin en altında ise iletişim adresleri yer alıyor. İsteyenin sosyal medya üzerinden kendilerine ulaşabileceği ifade edilirken ‘Fatih Sadri’ isimli Facebook sayfası gösteriliyor. Ayrıca arama motoru Google’den ‘iman nasıl muhafaza edilir’ ile ‘ imanı bozan işler ve işletmeler’ belgesellerinde birçok konunun aydınlatıldığı dile getiriliyor. Bu videolar izlendiğinde ise görüntülerde birçok konuda yapılan konuşmalar bulunuyor. Çağdaş Yasamı Destekleme Derneği eski Genel Başkanı Türkan Saylan ve Cumhuriyet Mitingleri’nin görüntülerinin yer aldığı videolarda TBMM, Anayasa, törenler, resmi bayramlar kötüleniyor. Yine videolarda Zekeriya Beyaz ve Yaşar Nuri Öztürk gibi isimler dini çarpıtmakla suçlanırken askerlere ve devlet yöneticilerine de yanlış yolda oldukları mesajı gönderiliyor.

İŞTE O VİDEO...

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halis alan 3 Aralık 2013 Salı 04:10

ilahi tanrımın tecellisi bir İBLİS DAHA ÇIKTI 3 İBLİSLE BAŞ EDEMEZKEN 4 CÜSÜ KAPIYA PİLEDİ .....

Yorumu oyla      11      5  
Ertugrul Özkan'a KÖR KÜTÜK CAHİL CÜHELAYA BENZİYORSUN... 29 Mart 2013 Cuma 16:25

Bir kere kavramları bilmiyorsun atıp,tutuyorsun... ŞERİAT Demek din demektir. 6 milyarlık Dünyada HIRİSTİYANLIK ta ŞERİATTIR...MUSEVİLİK DE ŞERİATTIR Keza İSLAMİYETTE ŞERİATTIR...Hepsinin kitabı ayrı peygamberi ayrı ama Hepside ayni Allaha inanırlar...Yani senin bilmedigin İNANÇLAR BAZINDA BÜTÜN DİNLER ve ONLARIN MENSUPLARI İNANÇLARI DOGRULTUSUNDA ŞERİAT MENSUBUDURLAR. Kimi Hıristiyan kimi Musevi kimide MÜSLÜMANDIR BİZİM GİBİ...Birde ATAİSTLER vAR...Onların inançlarıda Kendilerine...

Yorumu oyla      16      7  
T.S. Eliot, Büyük İngiliz Şair ve Tenkitçisi...Şöyle diyor. 29 Mart 2013 Cuma 15:35

T.S.Eliot. din ile kültürü brbirinden ayrı iki vakıa olarak kabul etmekle beraber onlar arasında hayati bir münasebet de buluyor. Ona göre din,kültürü aşan ve onu besleyen bir kaynaktır.Bir yerde şöyle diyor: " Kültür aslında herhangi bir toplumun dininin vucut bulmuş şeklidir " İSLAMİYET BİR AHLAK BİR HUKUK SİSTEMİ, Eliot'un kültürü dine baglamasının ne kadar dogru bir fikir oldugu açıkça görülmektedir. BİLMEDİGİNİZ KONULARDA DİKKAT...KemalÖZEN.

Yorumu oyla      12      7  
ENES YALÇIN 29 Mart 2013 Cuma 15:34

Ben doğma büyüme İzmirliyim ve ortaokulu İmam hatip Liseyi de Bornova Anadolu Lisesinde okudum.Her iki okulda bulunusumu da kendim için fırsat olarak gördüm. İzmirin tabiri caizse o yüzünü de bu yüzünü de yaşadım ve burada yazanlardan iyi bilirim.Yalnız oralı ya da buralı her kim olursa olsun İzmirimizi Türkiyenin aykırı bir şehri konumuna sokmaya kimsenin gücü yetmez bu en başta İzmirlilere haksızlıktır.İkincisi siz gavur olur ya da olmazsınız bu bizi ırgalamaz.Ben İzmirliyim ve müslümanım.

Yorumu oyla      18      8  
ENES YALÇIN'A 29 Mart 2013 Cuma 14:12

Türkiye'nin geri kalanı için üzgünüm ama hoşunuza gitse de gitmese de İZMİR ÖTEKİDİR. Dilerim, sizin gibi düşünenlerin gücü bu gerçeği değiştirmeye yetmez...

Yorumu oyla      14      11  
çağdaş 29 Mart 2013 Cuma 14:10

enes yalçın biz gavur olmaya devam edeceğiz.yaşasın izmir li demokratlar.

Yorumu oyla      17      8  
misafir 29 Mart 2013 Cuma 11:06

ben bu olayı 2 gün önce yorumumda belirtmiştim bizler bu densizlere haddini bildirmedikçe bunlar yüz bulup daha da ileri gideceklerdir.

Yorumu oyla      24      6  
ENES YALÇIN 29 Mart 2013 Cuma 11:03

Buradaki her yorum ile insanlar seviyesini belli ediyor.Örneğin Utku tipik bir İslami yaşam düşmanı profili çiziyor.Devrim yasaları olsaydı da assaydık diyor.Kafaya bak!Hala 90 yıl öncesinin kafasını taşıyor.Bildirinin uslubuna içeriğine katılırsınız katılmazsınız o ayrı mevzu.Kin kusmaya hakkınız yok.He ısrarcı olursanz da kininizde bu vatandaş çobanıyla akademisyeni sanatçısı ile %50 nin üzerinde oranda AK Parti hkümetini destklemeye devam edecektr.Sizin İZMİRİMİZİ ötekileştrmeye gücünz yetmez

Yorumu oyla      16      24  
Provakasyon kokan hareketler.. 29 Mart 2013 Cuma 11:00

Uyan ey izmirli,birileri yine senin üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor,korkutma sindirme politikasıyla oy devşirmeye çalışıyor bu oyunlara gelmeyelim artık,biz korku imparatorluğu değil icraat istiyoruz daha modern daha gelişmiş bir kent istiyoruz bu numaralara karnımız tok bizim.

Yorumu oyla      21      9  
ahmet tok 29 Mart 2013 Cuma 10:16

demekki birieri yine düğmeye basmış ne hikmetse ne yapılırsa yapılsın sonç hep akpartinin üstüne kalıyor eyyy RECEP TAYYİP ERDOĞAN SEN KİMLERE DİZ ÇÖKTÜRMÜŞSÜN BÖĞLE Kİ BUKADAR KUYRUK ACİSİ VAR

Yorumu oyla      14      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökçeada'ya Rum okuluna onay
Gökçeada'da Rum azınlık okulunun açılması talebi onaylandı.
İzmir’den ‘Fatih Projesi’nde eşitlik çağrısı!
İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Özel ...
Bakan Yıldırım taksici oldu!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, taksici oldu, ...
 
İzmir derbisindeki satırlı saldırının faili yakalandı
İzmir’de iki hafta önce, Göztepe ile Karşıyaka futbol takımları arasında ...
TGF ve İGC Başkanı Sertel’den Demirtaş’a bir kınama daha
Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ...
‘Birinci ağız’dan yanıt: Öcalan yeniden mi yargılanacak?
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 4. Yargı Paketi'nin Abdullah Öcalan'ın yeniden ...
 
‘First Lady’ ‘süreci’ konuştu: Babalar gizli gizli…
'Türkiye'de Baba Olmak' panelinde konuşan Emine Erdoğan, çözüm sürecine ...
İzmir’de zehir tacirlerine helikopterli baskın: 9 gözaltı
İzmir’de, Özel Harekat polisleri ve helikopter desteğiyle, 'torbacı' denilen ...
Hac sırası bekleyenlere ‘kura’ müjdesi
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, gelecek yıl 2007’den bu yana hacca ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva