HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Kasım 2014 Cuma - 17:01

Taşeron krizinde firmadan 2 teklif, Emniyet Müdürü’nden güvence!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bin 170 işçi taşeron şirkete gitmemek için eylem yaparken Büyükşehir Belediyesi firma ile masaya oturdu. Taşeron şirket Denmar Sahibi Remzi Sol, “Bizim iki teklifimiz var. Birincisi işçilerin aynı haklar ile bünyemizde devam etmesidir. İkincisi ise görevimizi İZENERJİ şirketine devredebiliriz. Bunlar kabul edilmezse İŞKUR’dan işçi getireceğiz” dedi. Sol, sendikanın tehdidine karşılık emniyet müdürünün kendisini arayarak ‘Gerekirse her işçinin başına polis dikerim’ dediğini söyledi.

Taşeron krizinde firmadan 2 teklif, Emniyet Müdürü’nden güvence!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde belediye şirketi İZENERJİ kadrosunda çalışan işçiler taşerona geçmemek için eylem yaparken ihaleyi kazanan şirketten açıklama geldi. Toplam bin 170 işçiyi kapsayan ihaleyi alan Denmar şirketi Büyükşehir Belediyesi ile masaya oturdu. Belediye, taşeron şirketi sözleşme imzalamak için çağırırken şirket yetkilileri bürokratlarla görüştü.

- İZENERJİ İŞÇİSİ KARARLI: ÇALIŞMAYACAĞIZ!
 
İKİ TEKLİF GELDİ
Şirketin sahibi Remzi Sol, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada hem şirkete hem de belediyeye iki teklif sunduklarını açıkladı. Sol, “Bizim bu süreçte belli sıkıntılarımız oldu. Birincisi sendikaya ve işçilere çağrıda bulunduk. Yine bulunuyoruz. Gelsinler aynı şartlarda, sosyal imkanlarda bizimle çalışsınlar. Zaten şurada bir ay kaldı. Biz de yasal olarak işimizi yapalım. Yoksa hukuki olarak görevimizi yerine getiremezsek yasaklı hale geliriz. Sonuçta ticari bir kuruluşuz. Sendika bizimle muhatap olmuyor. Ne yazık ki iletişim kuramıyoruz. İşçiler bizden memnun kalacaklar. İkincisi ise biz ihaleyi aldığımızda alt taşeron olarak İZENERJİ’yi kullanabiliyoruz. Tüm hakkımızı belediye şirketine devredelim. Yetkimizi onlara verelim. Aramızda sözleşme yaptıktan sonra işçiler de, şirket de görevine devam etsin” dedi.
 
İŞKUR’DAN GETİRİRİM
Sol, iki teklifi belediyeye sunduklarını ifade ederken görüşmelerin devam ettiğini de vurguladı. Sol, “Bizim arkadaşlarımız bürokratlarla toplantılar yapıyor. Eğer işçiler bizde çalışmaz yada İZENERJİ  iş devri teklifimizi kabul etmezse yapacak bir şeyimiz yok. İŞKUR üzerinden bin 170 işçinin yerini doldururum. Oradan işçi çağıracağım. Eğer mevcut işçiler teklifi kabul etmezse ve belediye bizim getirdiğimiz işçilerle çalışmaya başlarsa onların daha sonra çıkışını yapamaz. Yasal olarak bundan sonraki ihalelerde yeni giren işçiler değerlendirilir” diye konuştu.
 
EMNİYET MÜDÜRÜ ARADI
Şirketin sahibi Sol, sendika yetkililerinin sert sözler kullanarak bir sonuca ulaşamayacağını da ifade etti. Sol, “Kimse bir başkasını tehdit edemez. Biz burada mevcut işçiler ile devam edeceğimizi, yasal haklarını vereceğimizi söylerken işi başka yerlere götürüyorlar. Burası bir hukuk devletidir. Burası dağ başı da değil. Eylemler ve sendika yetkililerinin açıklamalarından sonra il emniyet müdürü bizi aradı. Ve bize ‘hiçbir şey olmaz, can güvenliğinizi sağlarız. Gerekirse her işçinin başına bir polis dikeriz’ dedi. Biz de sorun çıksın istemiyoruz. Kesinlikle iyi niyetle yaklaşmamıza rağmen bu suistimal görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cuma kuzu 25 Kasım 2014 Salı 20:49

bizim ki ekmek kavgası..bu kavgadan geri dönüş yok.bedel isteniyorsa ödemeye hazırız.emniyet bizim başımıza polis dikeceğine hırsızlara,soygumculara ve emeği gaspedenlere polis diksin..

Yorumu oyla      11      5  
ben erhan ulkar 23 Kasım 2014 Pazar 22:09

ben öncelikle türk adelitine vede türk emiyetine güvenim sonsuz bu enmiyet bizm türk halkının böyle bir açıklama yapacağına ihtimal vermkiyorum vede demar şirketinin bu demecine asla ve asla inanmıyorum sayın valimiz sayın enmiyet müdürümüzde bir ezilewn kesiğm çocuğdur onlarda dik duruşunu iyi bilen insan gibi insanlardır hepisine saygılar hürmetler sunuyorum bir çalışan olarak

Yorumu oyla      12      5  
23 Kasım 2014 Pazar 16:39

erol ekinci benim anlayamadıgım şudurki devletin poslisi bu işle neişivar demeç vermişler gerekirse her işçinin başına bir polis dikeriz demiş emniyet müdürlügü madem işçi koruyosa bizler işçi degilmiyiz bizler bu vatanın hainlerimiziz bizimde kimligimizde TC Yazıyo kusura bakmayın herkes işini ve görevini bilsil biz emekçiler olarak emegimizin ekmegimizin onurumuzun peşindeyiz .....YAŞASIN ONURLU MÜCADELEMİZ.DİRENE DİRENE KAZANACAGIZ İNADINA SENDİKA İNADINA DİSK YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ

Yorumu oyla      13      6  
Rıza yıldız 23 Kasım 2014 Pazar 14:04

Ben bir park bahçe işçisi olarak asla ve asla taşeron belasında çalışmam çalışan arkadaçlarımızıda var gücümüzle engelliyecehiz bedeli me olursa olsun bu ülkede bedel ödenmesse bir şeyler kazanamıycahımızı biliyoruz ve bedel ödemeye hazırız biz işçiler ve DİS Genel iş ve bizim bağlı olduhumuz 2nolu şube kaybedec her şeyi göze aldık zalim taşeron sahibi sendr kaybedeclerini göze alıyorsan aha hodri meydan varsa yürehin 1aralıkta görüşğrüz....... YAŞASIN ONURLU MÜCADELEMİZ.DİRENE DİRENE KAZANACAHIZ. İNADINA SENDİKA İNADINA DİS

Yorumu oyla      12      6  
Ektiğini biçmek!! 22 Kasım 2014 Cumartesi 14:20

Büyük Başkanım'ın yaptıkları(10 yıldır emek adına aynı seneryo) ,yapacaklarının teminatı iken biz belediyenin tüm şirket işçilerine verilen rol üç kuruşluk figuranlıktır.Eee boşuna dememişler ne ekersen onu biçersin.Üzülmeyin kendimiz ettik kendimiz ...

Yorumu oyla      14      5  
gerçekler 22 Kasım 2014 Cumartesi 13:03

disk tamamen iş verenle omuz omuza olmuş sözüm ona hodri meydan diyorlar, haydi aziz bey orada onada çıkın rest çekinde sizlere biraz olsun inansın bu insanlar, diskin sendikacıları bu insanlar çok kör sanıyorlar galiba,unutulmasınki güçlübir alternetif olsa bu insanlar diskten hemen kopacaktır

Yorumu oyla      16      6  
ÇALIŞAN 22 Kasım 2014 Cumartesi 12:23

YORUMSUZ KALDIK :(

Yorumu oyla      14      5  
Mustafa Y 22 Kasım 2014 Cumartesi 12:02

emniyet müdürünüde bravo, sosyal devletten çıkıp, kapitalist devlet olmuşuz, her işçinin başına polis demek. yazıklar olsun

Yorumu oyla      14      7  
DR ERDEM 22 Kasım 2014 Cumartesi 10:37

1- Üç ay için yanlış usulle ihale edildi. Yetersiz-bilgisiz bürokratlar buna neden oldu. 2-Aziz Başkan görevini yapıp sözleşme onaylamayacaktı. Her zamanki gibi çalışanların aleyhinde işlem yaptı. 3-Sendika öncelikle işçinin değil işverenin yanında durdu. İşçi direnince de işçinin peşinden sürüklendi. Sendika her zaman ki gibi kaypak bir duruş sergiledi. Sonuç olarak bu iş tesviye yolunda ilerliyor. Taşeron işçilerin direnişi sayesinde kaçmak zorunda kalacaktır. Bu duruştan Başkan Aziz bey iyi bir ders çıkarabilir. Ama etkin bürokratlarına, özellikle Pervin hanıma bakılırsa eski tas eski hamam karar veremeyen bir yönetimle yoluna devam edecektir.

Yorumu oyla      16      5  
mahir kılıç 21 Kasım 2014 Cuma 21:41

diskin örgütlü gücünü anlamışsındır sanırım..haa unutmadan çapulcuları 1 aralık itibariyle daha iyi tanırsın biz emekçiler bedel ödemeye hazırız ama unutma biz kemal türklerin yolunda gidiyoruz bir daha ki ihaleye girerken gelde diske danış akıl al öyle basından bize çapulcu demekle olmuyor bu işler...diskle şaka olmaz bunu öğrenmiş oldun buda senin kazanımın oldu ha eğer istersen pazartesi evraklarını ayarla bizim şubeye gelde seninde diske yeni üye kaydını yapalım..yaşasın disk yaşasın park bahçe dayanışması.

Yorumu oyla      19      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şampiyon tenisçiler Kemalpaşa'da buluştu
Ege’nin çeşitli illerinden gelen sporcular arasında geçtiğimiz ay düzenlenen ...
Narlıdere’de yavru vatan ile kardeşlik protokolü
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ...
Kocaoğlu’ndan Bakan Işık’ın mesajlarına ilk yorum
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kentte iki günlük ziyaretlerde ...
 
Kiraz Belediyesi'nden eğitime büyük destek
Kiraz Belediyesi Belmar Limited Şirketi bünyesinde hizmete başlayan Kiraz ...
Madalya avcıları Gaziemir’de buluşacak
Gaziemir Belediyesi, Türkiye Jimnastik Federasyonu ve Şavkar Cimnastik ...
Pekdaş’tan ‘yaşanabilir kent’ mesajı: Tünel değil yaya!
Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’na katılan Konak Belediye Başkanı Sema ...
 
Başkan Demirağ'dan Foçalı miniklere ziyaret
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ...
Dikili sokaklarında parke taş dönemi
Sosyal Belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiği çalışmalarla daha yaşanılabilir ...
Eğridere 50 yıllık isteğine kavuştu
Bornova Belediyesi, yerel seçimlerin ardından mahalle statüsü kazanan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva