HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Nisan 2014 Cuma - 09:29

‘Tarihi’ zirve: Kemeraltı konuşacak!

Tarihi ve kültürel dokusuyla adeta bir açık hava müzesi niteliği taşıyan, her gün on binlerce kişinin alışveriş için ziyaret ettiği Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın sorunları masaya yatırılıyor.

‘Tarihi’ zirve: Kemeraltı konuşacak!

Konak Belediyesi’nin seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, tarihi çarşının yeniden eski canlılığına kavuşması için düğmeye bastı. İlk iş olarak Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nin yönetim kurulu üyelerini makamında konuk eden Pekdaş, önümüzdeki aylarda esnafın ve akademisyenlerin de içinde yer alacağı geniş katılımlı bir Kemeraltı Formu düzenleyeceklerini söyledi.
 
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nin yönetim kurulu üyeleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret ederek hem hayırlı olsun dileklerini iletti, hem de tarihi çarşının sorunlarını dile getirdi. Dernek Başkanı Ümit Kaya, Kemeraltı’nın son yılarda açılan alışveriş merkezleri ve işporta yüzünden eski canlılığını kaybettiğini iddia ederek, çözüm için işbirliği önerisinde bulundu. Tarihi çarşının sorunlarının sadece esnafla sınırlı kalmadığını da belirten Kaya, yeniden eski canlılığın kazandırılması için destek beklediklerini ifade etti.
 
KEMERALTI FORMU
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın sadece İzmir’in değil dünyanın sayılı açık hava alışveriş merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, her gün on binlerce kişiyi ağırlayan çarşının hak ettiği yere gelebilmesi için gereken her türlü desteği vereceklerini söyledi. Sorunların çözümü için yerel esnafın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve üniversitelerin de içinde yer alacağı geniş katılımlı bir platform oluşturulması gerektiğini dile getiren Pekdaş, Konak Belediyesi olarak yeni dönemde tarihi çarşının geleceğine ışık tutacak geniş katılımlı forumlar düzenleyeceklerini söyledi.
 
TÜRKİYE’NİN AÇIKHAVA MÜZESİ
Bu forumlarda Kemeraltı’nın tarihi ve kültürel zenginliğinin de masaya yatırılacağını belirten Başkan Pekdaş, mevcut yerel dokuyu mutlaka koruyacaklarını dile getirerek şöyle konuştu:
“Yerel doku yerel esnafla kalkındırılır, bu bir gerçek. Ancak Kemeraltı için farklı bir canlandırma modeli lazım. Kemeraltı’na hareket getiren kurumlar bu bölgeden taşındı, sinemalar kapandı, aydınlatma ve güvenlikle ilgili sorunlar var. Bu sorunlar forumlarda tartışılacak. Kemeraltı Türkiye’nin açık hava müzesidir. Yerel ve tarihi dokuyu koruyan böyle bir açık hava müzesi daha yok. Kemeraltı’nın canlanması için bölgesel değil daha geniş kapsamlı düşünmek ve birlikte hareket etmek gerekiyor.”
 
RUHSAT SORUNU ÇÖZÜLECEK
Ziyarette Kemeraltı esnafının en temel sorunlarında biri olan ruhsat sorunu da görüşüldü. Dernek yönetiminin geçici ruhsat konusunu gündeme getirmesi üzerine Pekdaş, verilen geçici ruhsatların çözüm olmadığına dikkat çekerek, “Bu konu üzerinde çalışıyoruz. Ruhsat çözülebilir bir sorun. Ben işin formülünü bulacağım” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
büyük köy-İZMİR 25 Nisan 2014 Cuma 15:19

20 yıldır izmiri chp alıyor,20 yılda bir kemeraltını bile halletmemişsiniz,boyuna hayata geçirilmeyen projeler,laf,laf,laf,somut elle tutulan bir yatırımınız yok,neyse 4 yıl 11 ay sonra halk sizi bu işlerden kurtaracak,2019 mart ayında,akp birşey yaptığı için değil, sizler 25 senede birşey yapamadığınız için akp ye izmiri teslim edeceksiniz,bekleyin az kaldı.........

Yorumu oyla      12      5  
ali 25 Nisan 2014 Cuma 14:13

20 yıldır her gelen gelen su kemaraltını cozemedı ne sorunlu yermıs

Yorumu oyla      12      5  
ercan 25 Nisan 2014 Cuma 13:45

kemeraltında neler yapıdıgını oradaki esnaf iyi biliyor orada ki bir çok bina restore edildi çogu tarihi bina basit boyama deyip milletin aklını karıştırmayın gerçi aziz kocaglu bir söyleşisinde en büyük pişmalıgım demişti bu proye öncelik verdigi için şimdiki aklım olsaydı önce ikiçeşmeligi hallederdim çünkü çogu kimse kemeraltında yaptıklarımızın farkına varmadı haksız da degil baksanıza deli bekir rumuzlu kişi bile ordaki çalışmaların basit bir boyama işi oldugunu söylüyor pes yani bu kadarınada pes yıkılan balık haline de güzel bir proje yapılacak tanıtımı yapılmıştı gecikmeli olsada ayrıca kemeraltını yeni bir hava getirmek için kurulan bir oluşum var orası tarihi bir yer alalım kazmayı elimize yıkıp dökelim yeni bir şeyler yaratalım denilcek bir yer degil yapılacak projenin üzerinde çok düşünülmesi gereken bir yer bunun da bilinmesi lazım ayrıca

Yorumu oyla      11      5  
deli bekir 25 Nisan 2014 Cuma 10:18

yıllardır konuşuyorsunuz... icraat yok. duvarları boyamakla kemeraltı gelişmez...

Yorumu oyla      15      7  
TC DEMOKRAT 25 Nisan 2014 Cuma 10:15

Sema Hanım ! Büyükşehir Belediyesi İle Koordineli Bir Şekilde Çalışarak,Şu Mezarlıkbaşındaki SPOTÇULAR dan Lütfen Bizleri Kurtarınız. Gaziemir Kısıkköy Yada Pınarbaşı Taraflarına SPOTÇU lar Çarşısı Tarzında Bir Kompleks Yapınız.Bunların Çoğunun Ruhsatının Olmadığını Sizlerde Biliyorsunuz.Bunlar Buradan Gittiği Taktirde,Bu Yerler Eğlence Sektörü Tarzında,Geceleri Müzikli İşletmelere Dönüştürülebilir.

Yorumu oyla      19      6  
Lombak 25 Nisan 2014 Cuma 10:05

Aferin Sema didişmeyi bıraktın. İşine bak şimdi.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in 'Abla-Ağabey-Kardeş'i ihraç oluyor!
Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, İzmir Büyükşehir ...
Bergama’da Köy Enstitüleri paneli
Bergama Belediyesi ve Eğitimde Sınıf Tavrı Grubu, Köy Enstitüleri’nin ...
Londra’nın yeşil yüzü Karşıyaka’ya taşınıyor: Halk Park!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar koltuğa oturduktan sonra ...
 
Karabağlar’da 23 Nisan’a renkli kutlama
Karabağlar’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, renkli geçti. ...
10 yıllık dostluğa ‘tatlı kutlama’
Gaziemir Belediyesi ile Volgograd arasındaki ‘dostluk ve işbirliği antlaşmasının’ ...
Pasaport’a bir tepki de peyzaj mimarlarından!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin prestij çalışmaları arasında yer alan ...
 
Dünya çocukları ‘Kaf-Kaf’ çekti!
Uluslararası Çocuk Şenliği’nin kapanış resepsiyonunda Belediye Başkanı ...
Çalkaya’dan yerel muhalefete çok sert cevap
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, son günlerde basın yayın ...
Bornova’da parola ortak akıl: Halk ne isterse o!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, her zaman vurguladığı ‘ortak akıl’ ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva