HABERLER>SPOR
12 Ekim 2012 Cuma - 16:10

Taraftar kısıtlamaya karşı: Yarı yarıya olsun!

Taraftarlar Hakları Derneği ay sonunda oynanacak Karşıyaka-Göztepe maçı öncesi Başkan Büyükoral’ın çağrısına destek verdi, ‘Kısıtlamaya hayır, tribünler yarı yarıya olsun’ dedi!

Taraftar kısıtlamaya karşı: Yarı yarıya olsun!

Fırat BAŞARAN/EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Cihan Büyükoral’ın ‘yaktığı ateş’ tribünlerden de destek buldu.

Başkan Büyükoral’ın geride kalan günlerde 28 Ekim’de oynanacak Karşıyaka-Göztepe derbisinde tribünlerin yarı yarıya paylaşılmasından, Atatürk Stadı’nda yeni bir rekor günü yaşanmasından yana olduğunu söylemesinin ardından ‘kısıtlamaya’ karşı duruş Taraftar Hakları Derneği’nden de ses buldu.

Dernek sosyal paylaşım sitelerinde de yayınladığı yazılı açıklamasında, ‘Kısıtlamaya hayır, yarı yarıya oynansın’ dedi

İŞTE O AÇIKLAMA
Şehrimizde, 28 Ekim 2012 tarihinde Karşıyaka-Göztepe futbol takımları arasında oynanacak olan futbol karşılaması için tribünlerin ‘yarı yarıya’ açılması konusuyla ilgili tartışmaları önemsemekte ve Taraftar Hakları Derneği olarak öneriyi desteklemekteyiz.
 
Bir seyir oyunu olan futbolda, taraftarlara ve tribünlere getirilen her türlü kısıtlılığa karşı olduğumuzu özellikle belirtmek isteriz.
 
Bir zamanlar her iki takım taraftarının da birlikte maçlara gidip geldiği, yan yana maç izlediği günlerden deplasman taraftarının maçlara alınmaması şeklinde bir uygulamanın yürürlüğe sokulduğu bugünlere gelmiş olmak düşündürücüdür.
 
Yarı yarıya tribünlerin paylaşılması, anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir uygulama iken, deplasman taraftarına %5 lik kontenjan kısıtlılığı getirilmesi, hatta kimi derbi maçlara (Süperlig’de ve bu sene de İzmir’de Atatürk Stadı dışında oynanmak istenen derbi maçlara) deplasman taraftarı alınmaması uygulamalarını doğru bulmuyoruz ve bu uygulamaları bir hak gaspı olarak değerlendirmekteyiz. Bu süreçlerle ilgili olarak, uygulamadan doğrudan etkilenen taraftarların görüşleri dahi alınmamıştır. Uygulamaya konan %5’in bilimsel karşılığı ortaya konulmamıştır. Neden %10 ya da %20 değil de %5 kontenjan?
 
Süreç ve uygulamalar göstermektedir ki, futbolun vazgeçilmezi olan taraftarlar adeta yok sayılmakta, sadece baskı, yasaklar, kısıtlamalar ile cezalandırılması gereken “kriminal topluluk” olarak görülmektedir.
 
Tribünlere ve taraftarlara getirilen kısıtlamalar, yasaklamalar bu alandaki şiddeti sözde önlemek ve bu alanı düzenlemek adına yapılmaktadır. Ancak, bu uygulamaların taraftarlar üzerinde daha negatif etkiler yarattığı, camialar arasındaki gerilimleri arttırıp, düşmanlıklara dönüştürdüğü görülmelidir.
 
Sıkça ifade ettiğimiz bir saptamamızı bir kere daha yinelemek istiyoruz: Şiddet futbolun, tribünlerin, taraftarların içinden çıkan bir sorun değil, toplumumuzun bir sorunudur ve her yerde, her alanda yaşanmaktadır. Ve tribünlere yasaklar getirmekle, taraftarları cezalandırmakla da çözülememektedir, çözülemez de.
 
Tribünlerin, toplumumuzun bir minyatürü olduğu unutulmamalıdır.
 
Yaşanan sorunların çözülmesinde, taraftarları daha fazla ‘aşırılıklara’ yöneltecek yöntem ve uygulamalar yerine taraftarları çözümün bir parçası haline getirecek yöntem ve uygulamalar tercih edilmelidir.
 

Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen, Karşıyaka-Göztepe derbisi vesilesiyle başlayan bu tartışmanın, taraftarların takımlarını destekleme hakkını kısıtlayan, engelleyen yanlış uygulamaların sonlandırılması yönünde kalıcı bir adıma dönüştürülmesine hizmet etmesini istiyoruz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İngiliz kulübünde Müslüman oyunculardan boykot!
İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United'da top koşturan dört ...
Göztepe’de Erciyes’e karşı mutlak hedef üç puan
PTT 1. Lig ekiplerinden Göztepe'nin teknik direktörü Hüseyin Kalpar, ligde ...
Kaf-Kaf'ın patronu 'ilk beş'in anahtarını açıkladı
KSK Teknik Direktörü Cihat Arslan, cumartesi Alsancak Stadı’nda ağırlayacakları ...
 
‘Yaşayan Efsane’ Erdoğan'a da veda etti…
Fenerbahçe'den ayrılan Brezilyalı futbolcu Alex de Souza, Başbakan Erdoğan ...
Altay Başkanı'ndan Büyükşehir'e 'destek' isyanı
Üç takımın çeşitli liglerde şampiyonluk mücadelesi verdiği bir ortamda ...
Fenerbahçe’den Alex’e: Yolun açık olsun
Alex'in yaptığı basın toplantısı sonrasında Fenerbahçe bir açıklama yayınladı.
 
Büyükoral: Yenilginin nedeni rehavet!
Karşıyaka Başkanı Büyükoral, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor mağlubiyetini ...
Alex basın toplantısına 3 arkadaşıyla çıktı!
Alex'in dünkü basın toplantısındaki 'diline' profesyonel gözle bakış...
Beşiktaş taraftarını sevindiren haber: Q7 dönüyor
Beşiktaş yönetimi Quaresma'yı affetme ve Antalya kampına götürme kararı aldı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva