HABERLER>EKONOMİ
1 Aralık 2015 Salı - 10:16

TÜRSAB’ta seçim öncesi İzmir sürprizi!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) seçime günler sayıyor. Mevcut Başkan Başaran Ulusoy seçim öncesi son toplantısını İzmir’den yönetim sürpriziyle yaptı. Yeni yönetiminde İzmir’den İTO Meclis Üyesi Rıza Gençay’a yer veren Ulusoy, İzmir’in her şeyi hak ettiğini söyledi. Toplantıda muhalefetin ‘paralelci’ iddialarına yanıt veren Ulusoy, “O yapıların canı cehenneme. Türkiye de tek bir yapı vardır o da Türkiye Cumhuriyeti’dir. Ben benim için bunu söyleyenlerden tövbeyi bekliyorum” ifadelerini kullandı.

TÜRSAB’ta seçim öncesi İzmir sürprizi!

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - Türkiye Seyahat Acentecileri Birliği (TÜRSAB) olağan kongre için gün sayıyor.

6 Aralık’ta yapılacak seçimler öncesi 2005 yılından beri başkanlıkta bulunan başaran Ulusoy son toplantısını İzmir’den yaptı.
 
GENÇAY ULUSOY LİSTESİNDE
TÜRSAB Hepimizin Platformu adayı Emin Çakmak ve DETUR sahibi ve TÜRSAB Yeniden Platformu adayı Firuz Bağlıkaya’nın yarıştığı seçim öncesi TÜRSAB Başkanı Ulusoy İzmir Ticaret Odası ile Swiss Otel’de gerçekleştirdiği zirvede yeni yönetimindeki İzmirli’yi açıkladı. Ulusoy yönetiminde İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TÜRSAB Ege Bölge Temsilcisi Rıza Gençay yer alacak.
 
BİZE YOL GÖSTERDİNİZ
Rıza Gençay, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye’nin en önemli turizm fuarı Travel Turkey’in Başaran Ulusoy tarafından kente kazandırıldığını hatırlattı. Gençay, “Ayrıca İzmir Turizm Bürosu CVB neredeyse kapanmak üzereyken gelip müdahale etti ve tekrar atağa geçti. Burada ne zaman kilitlensen her zaman sizi çağırdık ve bize yol gösterdiniz” dedi.
 
Kruvaziyer turizminde de Ulusoy’un her zaman yanlarında olduğunu kaydeden Gençay, “Burası belki bir Barselona olamaz ama o yolda hep ilerlemeyi sürdürdük, sürdüreceğiz” diye konuştu. Kuşadası’ndaki Efes Kongre Merkezi’ne de değinen Gençay, “Büyük kongrelere talip olamazken bugün Türkiye’nin en akıllı kongre binamız Kuşadası’nda. Kendisi bir Laz inatçılığıyla bu kongre merkezini takip etti. Bu sayede Kuşadası, bölgemizin Lütfi Kırdar’ı olmaya aday” ifadelerini kullandı.


 
İZMİR’E DAHA YAPACAKLARIMIZ VAR
Gençay’ın konuşmasının ardından Başaran Ulusoy kürsüye çıktı. Ulusoy, İzmir’in turizm potansiyelini değerlendirirken seçim öncesi muhalefeti topa tuttu.
 
TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir hak ettiği ve kent buna layık ettiği için bu çalışmaları yaptığını söyledi. Kuşadası Kongre Merkezi’ne 185 civarında gittiklerini aktaran Ulusoy, “Fuarı da arzu edilen bir şekilde geliştirdik ve kentin hak ettiği konuma getirdik. Bu iş yürümez diyenler şimdi stant almak için sıradalar. Daha yapacaklarımız var” şeklinde konuştu.
 
BUNLAR BAHANE TÜRSAB ŞAHANE
Seçim sürecinde diğer adaylar Çakmak ve Bağlıkaya’nın eleştirilerine yanıt veren Ulusoy, “Bugün yanlış bilgilendiren bazı kirli bilgileri anlatmak istiyorum. Genel kurul sürecinde ilk toplantımı da son toplantımı da İzmir’de yapıyoruz. Biz turizmi konuşurken Pamukkale’yi işletemediler, bize nasip oldu. 14 yıldır müze fiyatlarına bir defa geldi. Kruvaziyer turizmini nasıl geliştiririz nasıl konuşacağımıza tüm avukatlarımız mahkemelerde. Emin Bey geçen genel kurulun iptal edilmesini istedi. Kongre yeterli değil dedi. İkinci başkanlığımı yapan arkadaşım bu sefer kendisi 72 sayfa dilekçe verip genel kurul yapılmasın salon yeterli değil diyor. Biz bunu statta yapamayız. Türkiye’nin en büyük salonu bile 4 bin 500 kişilik Lütfi Kırdar. Hukuk ne hükmederse onu yaparız. Bugün de bilirkişi raporu geliyor. Kafanızı o kadar karıştırdılar ki o kadar rapordu nasıl yazdılar merak ediyorum. Yazıda Lütfi Kırdar Salonu’nun 5 986 acente temsilcisinin kongreye katılabileceği kanısına varılmıştır denilmekte.  Bize gelip de sorsan, hatta sormana gerek yok orada 3 yıl Yönetim Kurulu üyeliği yapıyorsun. Bunları bilmen gerek. Bunlar bahane TÜRSAB şahane” diye konuştu.
 
MUHALEFETE PARALEL CEVABI
Ulusoy, muhalefetten yükselen ve kamuoyuna yansıyan ‘paralelci’ iddialarına yanıt verdi. Paralel yapılanma ile hiçbir ilişki içine girmediğini söyleyen Ulusoy, “Benden olsa olsa üçgen olur paralel olmaz. Ben Türkiye ve üyelerimin sevdalısıyım. Bu üzüntüden bana bir şey olursa vicdanız sızlamayacak mı? Bunların hepsine genel kurulda cevap vereceğim. Hesabını veremeyeceğim bir şey yok. 1 milyon TL borçla aldığım TÜRSAB’ı 650 milyon TL ile bırakıyorum. TÜRSAB yolu muhabbet yoludur. Hizmete talip olmak aşağılamak karalamak demek değildir. Şimdi soruyorum siz bana bu paraleli layık görüyor musunuz? Yazık öyle şey söylenir mi, bu camiaya yakıştırır mısınız? Eğer bunlarda Allah korkusu varsa bunların tövbe etmesi lazım. Gerekirse ben devletime gider 40 defa ifade ederim. Bu akşam bunları sizinle konuşmaktan üzüntü duyuyorum. Onun yerine ‘Rusya ile olan durumumuz ne olacak, neler yapmalıyız’ı konuşmamız lazım. Bunları tartışacağımıza yanlışlara cevap vermemek için kendimi zor tutuyorum. Başaran Ulusoy’un gazetelerde yok şu yapı, yok bu yap şeklinde yer almasını kırıyorum. O yapıların canı cehenneme. Türkiye de tek bir yapı vardır o da Türkiye Cumhuriyeti’dir. Ben benim için bunu söyleyenlerden tövbeyi bekliyorum” şeklinde konuştu.
 
EGE’NİN DAHA ETKİN ROLÜ OLACAK
Ulusoy konuşmasını İzmir mesajı vererek şu sözlerle tamamladı: “16 yıl boyunca TÜRSAB Bayrağını en iyi şekilde taşımaya çalıştım. Eğer ben de yanlış yapıyorsam genel kurulda tokada hazırım. Genel kurulun 2 gün sonrası Travel Turkey’i yapacağız. Bu da bizim için bir bayram olacak. Ben İzmir’e inandığım için kent ne dediyse yaptım. İzmir her şeyi hak ediyor. Daha entegre bir TÜRSAB’da Ege’nin daha etkin bir yeri olacak.”
 

 
Büyükşehir’de ‘TİS’ mesaisinde 2.viraj: 36 madde tamam!
 
Dünyaca ünlü dergininin gündemi Torbalı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Enver Kocayiğit 1 Aralık 2015 Salı 17:25

Tebrik eder, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de ‘TİS’ mesaisinde 2.viraj: 36 madde tamam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden İZELMAN'da yaklaşık ...
Yeni asgari ücret için geri sayım
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2016'da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek ...
EBSO Başkanı Yorgancılar’dan TOKİ eleştirilesine yanıt
EBSO Kasım ayı meclisinde ülke gündemi damgasını vurdu. EBSO Başkanı Ender ...
 
Flaş! Rusya sebze-meyve ithalatını yasakladı
Rusya Başbakan Yardımcısı, Rusya’nın Türkiye’den sebze, meyve ve zirai ...
Aslan’dan çarpıcı çıkış: Amiral gemisi su alıyor!
Sektörün önemli isimlerinden Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan’a göre, inşaatta ...
Porselen devi Çeşme’ye RES yapacak!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kütahyalı Güral Porselen’in Çeşme Germiyan’da ...
 
Ve ‘yeni’ Alsancak Limanı görücüye çıktı
ÖİB tarafından 2012 yılında ‘Kruvaziyer Limanı’ ve ‘Yük Limanı’ olarak ...
EBSO’da yönetim zirvesi
Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ege Yönetim Danışmanları Derneği işbirliğiyle ...
Gurur gecesi: Yaşar Holding 70 yaşında!
Türkiye’nin en büyük ve köklü sanayi kuruluşlarından Yaşar Holding, 70'inci ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva