HABERLER>EKONOMİ
29 Ağustos 2014 Cuma - 11:47

TOBB'a İzmir'den istek yağmuru

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir'deki oda ve borsaların ortak yönetim kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda İzmirli oda ve borsa başkanları ekonominin ve bölgenin sorunları ile ilgili Hisarcıklıoğlu'ndan çeşitli isteklerde bulundu. Başkanlar, Hisarcıklıoğlu'ndan sorunlarını ve çözüm önerilerini yeni hükümetin ekonomi yönetimine iletmesini istedi.

TOBB a İzmir den istek yağmuru

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - TOBB'a bağlı İzmir'deki Oda ve Borsaların Ortak Yönetim Kurulu Toplantısı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla yapıldı. İzmir Ticaret Borsası Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda İzmirli oda ve borsaların başkanları, hükümetten ve TOBB'dan taleplerini dile getirdi. Başkanlar özellikle İzmir'in yaşadığı teşvikteki haksız rekabetin ortadan kaldırılmasını istedi. Açılış konuşmalarından sonra toplantı basına kapatıldı.

- İŞ DÜNYASI YENİ KABİNEDEN MUTLU

İSTİHDAM TEŞVİĞİ ÖNERİSİ
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye'de işsizlik oranının en yüksek olduğu illerin başında İzmir'in geldiğini belirterek, "İzmir'de işsizlik yüzde 15.4. Talebimiz işsizlik oranında ülke ortalamasının üzerinde kalan illere özel istihdam desteği verilmesi" dedi.

İzmir'in vergi gelirlerinin yüzde 10'unu bütçeye aktarırken, tahakkuk açısından aldığının 7'de birini, tahsilat açısından ise 4'te birini bütçeye verdiğini söyledi. Yorgancılar "Biz bire 4 değil, bire 5-6 verme imkanına da sahibiz. Burada son derece büyük potansiyel var. Daha fazla imkan sağlandığında daha fazlasını verme imkanımız var" diye konuştu. Yorgancılar, İzmir'deki 10 organize sanayi bölgesinin yüzde 59'unun boş olduğunu belirterek, Manisa ile yaşanan teşvik adaletsizliğinin giderilmesini istedi. Yorgancılar, "Her gün İzmir'den Manisa'ya 30 bin kişinin taşındığını, akşam da İzmir'e döndüğünü görmekteyiz. 3.5 kilometre çap içinde 4 ayrı teşvik bölgesi var. Büyük bir yatırımcı gelip büyük bir fabrika kursa dört bölgenin teşvikinden de yararlanacak" diye konuştu.

İZKA'YA ELEŞTİRİ
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise ülke yönetiminde yeni bir dönem başladığını belirterek, yeni dönemde önceliğin ekonomi olmasını önerdi. Demirtaş, "2015 seçimleri ekonomi için tehdit olmasın. İstikrar devam etsin. Ara mal üretimi teşvik edilsin. İstihdam üzerindeki vergi ve yükler azaltılsın. Kalkınma ajanslarının yapısı değiştirilsin. İZKA var İzmir'de. Hiçbirimiz bu çalışmadan memnun değiliz. Devletçi yapısı var. Devletin verdiği para yine devletin kurumlarına gidiyor. Karşılıksız çeke 3 ay tazyik hapsini TOBB değerlendirsin. Vergi ve sigorta borcunun ödenmesinde taksitler 60 aya çıkmalı" şeklinde konuştu.



'İSTANBUL GÖZETİLİYOR'
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir'in potansiyeliyle ülke büyümesine en çok katkı verecek illerin başında geldiğini belirterek, "Ancak Ankara'da tasarlanan ve İstanbul'u gözeten büyük yatırım politikaları, İzmir'in bu katkıyı vermesine engel teşkil ediyor. İzmir Fuarı'nın küresel bir çekim merkezi haline getirilememiş olması, bu ihmal için sanırım verilecek en güzel örnek. Kentimiz için payati olduğuna inandığımız konuların takibi için sizden destek istiyoruz" dedi.

'NAVLUN AÇIĞI AZALTILSIN'
Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de yeni hükümetin denizciliğe desteğinin devam etmesini beklediklerini söyledi. Öztürk, "Yeni süreçte 12 yıllık istikrarın devam etmesi en büyük arzumuz. Denizciliğe verilen önemin devam edeceği konusunda beklentilerimiz yüksek. 2023 yılında yaklaşık 30 milyar doları bulacak olan navlun açığımızı azaltmanın önlemlerinin alınması en büyük talebimiz. Keza ülkemizin 400 milyar dolarlık dış ticaretinde bugün itibari ile ödenen navlunun yüzde 57'si deniz yolu ile gerçekleşiyor ve 12 milyar doları buluyor" dedi.


 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ASLI UYAR 29 Ağustos 2014 Cuma 14:25

İZMİR TİCareti İNCİRALTININ İMARA AÇILMASI İLE MÜMKÜN OLABİLİR..İZMİRDE O KADAR DEĞERLİ BOŞ VE DÜZ TURİZM ALANI YOK..AMA BİZ ORAYA KURBAN SATIŞ VE KESİM YERİ DÜŞÜNÜYORUZ..HAYIRLI OLSUN.

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli firma Borsa'da rekor kırdı işleme kapandı!
İzmirli Ekiz Yağ'ın borsadaki hisseleri 10 gün içinde yüzde 70'e yakın ...
Optimum’da Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos kutlamaları için özel bir program hazırlayan İzmir Optimum, ...
İzmir'den dünyaya mutfak ekipmanları satıyor
Endüstriyel mutfak sektöründe hizmet veren Diva mutfak, İzmir merkezli ...
 
Ege Seramik İtalya’da Türk seramiğini tanıtacak
Özgün tasarımları ve ileri teknoloji ile sektörde adından sıkça söz ettiren ...
İzmir Üniversitesi’nde kayıtlara özel konforlu hizmet
Verdiği ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimleri ile Ege ...
Kredi çekecekler için müjdeli haber!
Merkez Bankası’nın merakla beklenen Para Politikası Kurulu’ndan tüketici ...
 
Bakanlık'tan İTO'ya dönüşüm izni çıkmadı!
İzmir Ticaret Odası'nın Karabağlar ve Buca'da 2 milyon metrekareye yakın ...
İzmir’de termik santral lisansına iptal!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Çolakoğlu Grubu'nun Aliağa'da kurmayı ...
Demirtaş’tan kritik mesajlar: Çek, stat ve kampüse imar izni!
Karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılmasından sonra tahsilatların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva