HABERLER>GÜNCEL
27 Şubat 2015 Cuma - 10:46

TMMOB merdiven kazasında faturayı Büyükşehir’e kesti!

TMMOB’a bağlı Makine Mühendisleri Odası tarafından Üçyol Metro İstasyonu’nda 14 kişinin yaralanmasıyla sonlanan kazaya ilişkin yapılan açıklamada fren sistemi bulunmadığı ve kontrollerin yapıldığına ilişkin bir ibareye rastlanmadığı bildirildi.

TMMOB merdiven kazasında faturayı Büyükşehir’e kesti!

İzmir, Üçyol Metro İstasyonu’nda meydana gelen kazayla büyük panik yaşadı. İstasyonda bakımı yapılıp yeniden çalıştırılan yürüyen merdivenler 10 dakika sonra arıza yaptı. Önce aşağıya kayan merdivenler aniden durunca üzerindeki yolcular birbirlerinin üzerine düştü. Bu sırada 14 kişi hafif yaralandı.

- METRODA MERDİVEN KAZASI: 14 YARALI...

Kaza sonrası TMMOB’a bağlı Makine Mühendisleri Odası’ndan rapor geldi. Yazılı bir açıklama yapan oda merdivenlerde fren sistemi bulunmadığı ve kontrollerin yapıldığına ilişkin bir ibareye rastlanmadığı bildirildi.

İŞTE O AÇIKLAMA
İzmir Metrosu Üçyol istasyonunda 26 Şubat 2015 tarihinde yürüyen merdivende meydana gelen bir kazada 14 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizle birlikte acil şifalar diliyoruz. 

Olay yerinde inceleme yapan ekiplerimizin ilk belirlemelerine göre yürüyen merdiveni hareket ettiren redüktördeki dişilinin parçalanması sonucunda arızanın meydana geldiği, ancak bu tür yürüyen merdivenlerde bulunması gereken yardımcı bir fren sisteminin bulunmaması nedeniyle, merdivenin aşağıya doğru kontrolsüz bir şekilde kayarak yaralanmalara sebep olduğu anlaşılmaktadır.

Bununla birlikte asansör ve yürüyen merdivenlerde periyodik bakımların yanı sıra, yılda en az bir kez yaptırılması zorunlu olan periyodik kontrolün yapıldığına dair herhangi bir ibare bulunmadığı, muhtemelen yürüyen merdivenin periyodik kontrollerinin yapılmadığı tahmin edilmektedir. Hatalı imalat ya da malzeme yorulması nedeniyle kırılmış olan dişli önceden tespit edilemese bile, yıllık kontroller yapılmış olsaydı bu tür yürüyen merdivenlerde zorunlu olarak bulunması gereken yardımcı fren sisteminin olmadığı tespit edilerek kaza önlenebilirdi. Bu nedenle, her tür asansörlerin ve yürüyen merdivenlerin aylık düzenli bakımlarının yanı sıra, yıllık periyodik kontrolleri zorunlu yönetmelik kapsamında mutlaka yaptırılmalıdır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli Vatandaş 27 Şubat 2015 Cuma 16:21

İZBAN ve METRO sistemini işleten kuruma sesleniyorum.Yürüyen merdivenlerin işletme ve bakım periyotları ve zamanı vardır.İzmirlilerin %90'ı toplu ulaşımı sürekli kullanıyorlar.Aman aman büyük kaza olmaması için bakım ve arıza ekiplerinizin sık sık kontrolleri gerekir.İzmir'de istasyonlar kevgir gibi yağmur suyunu sızdırıyorlar.İstasyonlar yapılırken kaliteli yapılmamıştır.

Yorumu oyla      15      7  
Thyssen yanit 27 Şubat 2015 Cuma 16:07

Thyssen. Su daha dogru. Eyyyy belediye sen nasil bir belediyesin ki bu merdivenleri alirken sistemin ne oldugunu bilmiyormuydun. Yani ihaleye cikarken istenilen sartlarda teknik analiz yapan muhendislerin bu sistemin sikinti yaratabilecegini goremedilermi...

Yorumu oyla      15      7  
Thyssen 27 Şubat 2015 Cuma 14:31

O merdivenlerin markası Thyssen, yani sektörün EN PAHALLI ve En KALİTELİ olanlarından. Eğer bunlarda bile böyle bir sorunla karşılaştıysak vay ÇİN mallarının haline ve buradan sormak isterim EEYYYY TMMOB sen nasıl bir odasın ki o merdivenin ülkeye girişine izin ve onay verdin ... Çünkü bahsedilen sistem sonradan takılan değil imalat aşamasında yapılan bir sistemdir.

Yorumu oyla      17      9  
Deniz 27 Şubat 2015 Cuma 14:02

Metroda çok fazla su sızıntıları var ve bana hiç güven vermiyor, Allah korusun gerçekten bir sıkıntı olsa katliam olur... inşallah yetkililer ne yaptıklarını biliyorlardır...

Yorumu oyla      14      10  
27 Şubat 2015 Cuma 13:49

yürüyen merdivenler boş olsa bile sürekli aynı hızda çalışıyorlar. boştayken yavaşlayan merdivenler var. Ayrıca üstgeçitler olsun, metro girişleri olsun yürüyen merdivenlerin üstü açık olduğu için yağmur alıyorlar ve ses çıkarmaya başlıyorlar. üstünü kapatmak zor olmasa.

Yorumu oyla      17      6  
sorumlular kim ? 27 Şubat 2015 Cuma 13:49

Makine Mühendisleri Odasının raporuna göre: bu tür yürüyen merdivenlerde bulunması gereken yardımcı bir fren sisteminin bulunmaması kazaya yol açmış.ayrıca merdivenlerin bakımlarının yaptırılmadığı ve her tür asansörlerin ve yürüyen merdivenlerin aylık düzenli bakımlarının yanı sıra, yıllık periyodik kontrolleri zorunlu yönetmelik kapsamında mutlaka yaptırılması gerektiği . bu bakımlar yaptırılsaydı kazanın gerçekleşmeyeceği belirtilmiş. şimdi okuduğumuzu doğru anlarsak. belediyede suc yok diyenler... ozaman suç kimin? yoksa bundan bir ay önce üçyol metroya eşine dostuna binmeyin tehlikeli diyen burhan Özfatura mı ?

Yorumu oyla      17      8  
TC misafir 27 Şubat 2015 Cuma 13:14

Üçyoldaki merdivenler çok yüksek ve dik dolayısıyla daha tehlikeli. Bu sebeple oluşacak bu tür kazalarda risk çok yüksek iyi ki kimse ciddi şekilde yaralanmamış kontrolden sorumlu teknik ekipten ve bakımı üstlenen firmadan mutlaka bunun hesabı sorulmalıdır. Sonuçta o merdivenleri her gün binlerce kişi kullanıyor.

Yorumu oyla      20      5  
Metin 27 Şubat 2015 Cuma 13:07

Metro zaten denetim yapamiyor.Isletme muduru yok. Genel mudur ise hic alakasi yok.

Yorumu oyla      20      8  
Sinan 27 Şubat 2015 Cuma 11:53

Yürüyen merdiven arızasında tüm sorumluluk bakımı üstlenen firmaya aittir.Metro A.Ş.denetim yapmadıysa bu da bir eksiklik.Bakım sonrası mutlaka gereken kontrollar yapılmalıdır.Büyükşehiri ve Sayın Kocaoğlu'nu sürekli hedef tahtasına oturtan İzmir'in yandaş asırlık gazatesi bu basit kaza nedeniyle fırsat bu fırsat diyerek zil çalıp oynuyor.

Yorumu oyla      27      12  
kvncozsy 27 Şubat 2015 Cuma 11:27

Büyük şehir belediyesini sadece bu olay için Değil! Genel oalrak eleştirmek lazım. Belediyenin,Aziz kocaoğlu ve ekiplerinin bir denetim sorunu var. Yani MEtrodan tutun,park bahçe müdürlüklerine kadar ortak kararlar alınıp uygulanamıyor ,Denetim belediyelerin esaslı görevlerinden biridir. Risk taşıyan yerleri denetlemek zorundadır,Vatandaşın rahatsız eden yerleri denetlemek zorundadır.Heleki bu tip hayati önem taşıyan yapıtları en başta denetlemek zorudadır! Bakınız nediyor "bu tür yürüyen merdivenlerde zorunlu olarak bulunması gereken yardımcı fren sisteminin olmadığı tespit edildi" kardeş! zorunlu yardımcı fren sisteminin olmadıgını ben değil ,Şirket olarak metro denetleyecek! sende metro yu denetleyeceksin! ortada bir hata varsa denetimin sounucu o yanlışı düzelteceksin.

Yorumu oyla      26      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! ABD’nin İstanbul kalesinde canlı bomba paniği
ABD İstanbul Başkonsolosluk binası yakınında üzerinde patlayıcı olduğunu ...
Ramazan Akyürek adliyeye sevk edildi
Gazeteci Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına ...
Flaş! Yine Soma yine maden: Bir kara haber daha
Manisa’nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin ölümüyle gündemden düşmeyen ...
 
Tribünler de ayaklandı, İzmir ‘pakete’ karşı Gündoğdu’da!
Meclis’te muhalefetin karşı duruşuna rağmen belli maddeleri yasalaşan ...
Geleceğin Mars yolcusu İzmir'e geldi
Mars'a 2030’lu yıllarda yapılması planlanan insanlı uçuşlarda görev almak ...
İGC’de seçim heyecanı: ‘Tarım duayeni’ koltuğa aday
Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ...
 
Kenan Evren'in bilinci kapalı!
Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi gören Türkiye Cumhuriyeti’nin ...
Yine çocuk cezaevi yine vahşet: Öldüresiye dövüldü…
Türkiye, Şakran Çocuk Cezaevi’ndeki iç yazışmalarla deşifre olan işkence ...
Asker nöbette cinnet getirdi: 3 şehit!
Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ndeki taburda cinnet getiren bir asker, nöbet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva