HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2014 Pazartesi - 11:39

Susam’dan Zeybekci’ye sert yanıt: Kenti suçlayacağına…

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam kentte ziyaretlerde bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eleştirilerine yanıt verdi. Zeybekçi’nin “İzmir’de vizyonsuzluk, parçalanmışlık var” sözlerine tepki gösteren Susam, “İzmir’e ciddi bir haksızlık yapılmaktadır. Kenti suçlayacağına dönsün kendisine baksın! İzmir’in vizyonu da, birlikteliği de vardır” dedi.

Susam’dan Zeybekci’ye sert yanıt: Kenti suçlayacağına…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın kongresi için İzmir’e gelen ve çeşitli temaslarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin sözlerine bir tepki de CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’dan geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren ve kentin vizyonunun olmadığını, parçalanmışlık olduğunu belirten Zeybekci’ye önerilerde bulunan Susam, söylenenlerin İzmirlileri üzdüğünü ifade etti.


 
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve parti yöneticileri ile birlikte İl Başkanlığı’nda açıklamalarda bulunan Susam, “Sözlerin, İzmirliyi yürekten üzdüğünün altını çizmek istiyorum. Maalesef AKP yöneticilerinin alışkanlık haline getirdiği tavırlar var. Bu da, İzmir’i aşağılamak… Kimisi ‘sümüklü böcek’ derken kimisi ‘kasaba’ der. Kimi si de belediye başkanı olarak hiç üstüne olmamasına rağmen su ile ilgilenir. Sayın Zeybekçi tersine bir anlayışla kente destek verdiğini ifade ederken sözleri göstermiştir ki o da aynı sistemin bir parçasıdır. Yaptığı açıklamada, ‘kentin vizyonu yok, parçalanmışlık var’ ifadeleri vardır. İzmir Türkiye’nin en çağdaş, en demokratik kentidir. İzmir’de dinamikler Türkiye’ye örnek olacak niteliktedir. Meclisler, STK’lar, meslek odaları, kadın örgütleri, sendikalar, akademik meslek odaları kentin dinamikleridir. Bunlar kanaat oluştururlar ve kenti yönetilmesi konusunda değerlendirmeler yaparlar. Bu meslek örgütlerinin tamamı İstanbul ve Ankara’dan da öndedir, daha iyidir.  Bunlar parçalanmış noktada değildir. Çok önemli birlik içerisindedirler. Bunları anlatmayı kendisinin de bulunduğu toplantıda isterim. İzmir, Ege Kalkınma Ajansı’nı ve Ege Ekonomisini Geliştirme Vakfı kurmuştur. Kent, liman ve ekonomi merkezidir.  İzmir ölçeğinde belediyenin önceliğinde kalkınma Kurulu kurulmuştur. Yine akademik odalar bir araya gelerek yapı oluşturmuştur. Kentte bulunan 9 üniversite bir araya gelmişlerdir.  İzmir’de bölünmüşlük, parçalanmışlık yoktur. Kenti bölmek, parçalamak isteyen AKP anlayışı vardır Bunu da dışarıdan transfer ettiği bakanlar vasıtasıyla yapmaktadır” dedi.
 
LİMANI GENİŞLETİN
Zeybekci’ye önerilerde de bulunan Susam, kentin gelişmesi için yapılması gerekenleri de anlattı. Susam, “İzmir’in tüm dinamikleri bunları kendilerine anlatıyorlar ama arkadaşlarımız anlamak, dinlemek ve çözüm bulmak yerine yaptıkları tek şey var. O da ‘İzmir’i bize teslim edin, yoksa yatırım yok’ anlayışıdır. İzmir liman kentidir. Limana yatırım yapılması isteniyor. İzmir Limanı’nda dip taraması yapılması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin talepleri de ortadadır. İzmir’in liman kenti olması, yük ve liman taşımacılığın birlikte olması Ege Bölgesi’ne faydalı olacaktır. Bunlara bir kuruş yatırım yapmayanlar İzmir’in vizyonu olmadığını söylemesinler. Limanın dip taramasını yapsınlar ve kentin gelişmesine katkı koysunlar” diye konuştu.


 
TEŞVİK SORUNU
Konuşmasında teşvik sorununa da değinen Susam, “İzmir birçok iktidarın kentleri geliştirme çalışmalarından nasibini alamamıştır. İzmir’de İleri teknoloji Üniversitesi niye kuruldu? Kent vizyonunu ortaya koydu. Daha dar alanlarda yapılabilirdi ama büyük alan kuruldu. AR-GE üssü ve Silikon Vadisi model çalışması başlamıştır. Ama ben TBMM’de Bilim-Sanayi ve Teknoloji Komisyonu’nda iki bakana söyledim. Eski Bakan Nihat Ergün benim önerimi görünce kendi ili İzmit’e yatırımları götürdü.  İzmir, kendi sanayicisinin bilgi ve birikimi sayesinde Türkiye’nin ihracatı yapan ilidir. Yanında Manisa’ya teşvik vererek yatırımdan mahrum bıraktılar. Manisa ile İzmir arasında sınır var. Bağyurdu ile Turgutlu arasında bir dere var. Yatırımcı, Hakkari-Şırnak yerine oraya gidiyor.  Bu kesinlikle siyasal bir tavır alıştır. İktidar, ‘oy verirsen seni abat ederim, vermezsen süründürürüm’ anlayışı ile hareket ediyor” diye konuştu.
 
SAĞLIK TURİZMİ GELİŞSİN
Kentin sağlık konusunda ön planda olması gerektiğini anlatan Susam, Yarımada Bölgesi’nde sağlık merkezlerinin kurulmasının önüne engel çıkartıldığını ifade etti. Susam, “Biz daha önce ‘kent modada tasarım merkezi olsun’ dedik. Bu konuda da bir şey yapılmadı. Ayrıca yenilenebilir enerji merkezi olsun önerisine de bakılmadı. Bunu yapmak yerine ruhsat avcılarına kenti teslim ettiler. Çantacıların eline bıraktılar” dedi.
 
ÜLKE GERİYE GİTTİ
AK Parti hükümetinin görevde olduğu 12 yıllık zaman diliminde birçok konuda geriye gidildiğini anlatan Susam, “Vatandaşların hak ve özgürlükleri gitti. Yargının bağımsızlığı, bağımsız mahkemeler konusuna ne kadar destek verilmiştir. Çocuklarımızın geleceğine ne kadar yatırım yapılmıştır? Türkiye AKP döneminde Türkiye, insanı gelişmişlik konusunda gerilemiştir. Üretimde, bilimde, hukuk konusunda çok gerilere gitmiştir” diye konuştu
 
ZİHNİYETİN GÖSTERGESİ
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın Kınık İlçe Başkanlığı kongresinde yaptığı konuşmada “Cumhurbaşkanımızı devlet başkanı yapacağız” sözlerini de eleştiren Susam, “Bu sözler,  AKP’nin zihniyetini göstermiştir. Onlar ‘her şey benden olsun, her şeyi ben denetleyeyim’ istemişlerdir. İzmir’e müdahale etmeyin. İzmir’e iyilik yapmak istiyorsanız önerilere bakın. Kaynak yaratın, destek verin, kalkınmaya el atın. Artık yeter. İzmir’de en iyi yatırımcı, yerel yönetim anlayışı vardır. Siz yapmasanız da İzmir gelişmeye ve büyümeye devam edecektir.  İzmir’in vizyonu da, birliği de, beraberliği de vardır. Hükümetin İzmir’e yatırım yapma niyeti yoktur” dedi.
 
Susam, Zeybekci’nin İzmir’den milletvekili adayı olma ihtimali konusunda ise “İzmir’e hangi siyasetçinin milletvekili adayı olacağı değil, bakış açısının değişmeye ihtiyacı var. Bakış açısı değişmedikten sonra kimi getirirseniz getirin hiçbir katkısı olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SONSÖZ 24 Kasım 2014 Pazartesi 14:37

sözlerle olmuyor bunlar. herkes kaçıyor partiden. Farkındasınız..Cumhuriyet meydanında 107 Ekran TV önünde yetenek sizsiniz yarışması seyretmekle vizyon olmuyor.

Yorumu oyla      49      6  
ercan 24 Kasım 2014 Pazartesi 12:55

İzmirden nefret eden biri nasıl izmir milletvekili olur. İzmir için biçtigi rol huzurevi şehri olmasıdır.Bir de kalkmış vizyondan bahsediyor sayın zeybekçi izmire biçtgi vizyonsuzlukla.Sayın susam malesef dilinizin altındakileri tam söyliyemiyorsunuz.İzmir limanına neden yatırım yapılmadıgı ona baglantılı olarak körfez projesine neden onay verilmedigini izmirde ki herkez biliyor.Amaçları izmir limanını işlevsiz hale getirerek petkimdeki limanı ön plana çıkartmak.İş işten geçmeden lafı dolandırmadan bu konuyu gündeme taşımazsınız her şey olacagına varır.Manisa teşvik olayının izmiri engellemek için yapıldıgını ben hep dile getirdim. Nihayet sayın susam bu gerçegi dile getirmiş.Liman içinde konuyu gerçekçi bir biçinmde ortaya koyun Teşvik oyunu liman içinde oynanıyor .Bu konularda gündem yaratamazsanız sizin de geörevinizi tam yapamadıgınız gibi bir anlam çıkar.Lütfen oynanan bu ali cengiz oyunlarını afişe edin. Yoksa atı alan üsküdarı geçecek.

Yorumu oyla      18      5  
PARÇALANMA 24 Kasım 2014 Pazartesi 12:50

OY İÇİN ÜLKEYİ PARÇALANMAYA GÖTÜREN SİZLESİNİZ...

Yorumu oyla      56      18  
SALİH ARMAN 24 Kasım 2014 Pazartesi 12:39

NEDEN YARIMADA BÖLGESİ DENİLİYOR..KOYUN ADINI ARTIK İNCİRALTI SAĞLIK BÖLGESİ İSTİYORUZ DEYİN..CESARET NEDEN İŞ YAPMAYA GELİNCE OLMUYOR..

Yorumu oyla      22      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Ve tartışmalı iç güvenlik paketi Meclis’te
Molotof kokteylini saldırı aracı sayan ve maskeli eylemcilere ceza öngören ...
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na başsağlığı telefonu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri’ni arayıp başsağlığı dileğinde bulundu.
AK Parti İzmir’in gözü yine Başkent’te
Bir yandan olağan kongre takvimi işlerken bir yandan da atama yapılmayan ...
 
Müjdeyi Şengül verdi: Türkiye’nin ilk otistik birey yaşam merkezi…
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Türkiye’nin ilk Otistik Bireyler ...
Denizli’den Kemalpaşa müjdesi: İnceledi, bilgi aldı ve…
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli Kemalpaşa Lojistik Merkezinde, ...
İzmir’de Günay’a en yakın isim neden ortadan kayboldu?
Kültür ve Turizm eski Bakanı İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’a yakınlığı ...
 
MHP'li Akçay'dan Arınç'a 'Nesrin Topkapı' göndermesi
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak ...
Bakanlık Çağlayan'ın 700 binlik saatini affetmedi!
Meclis ürsüsünden yaptığı savunmada eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın ...
Yıldız'dan Yırca açıklaması: 1 kesen 10 dikmek zorunda
Enerji Bakanı Taner Yıldız, Soma'nın Yırca köyünde zeytin ağaçlarının ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva