HABERLER>POLİTİKA
8 Nisan 2012 Pazar - 09:28

Susam: Bu hükümet 12 Eylül'den de beter

CHP’li Susam, hükümetin bir yandan 12 Eylül’le hesaplaşma görüntüsü yarattığını diğer yandan 12 Eylül’de bile olmayan demokrasi dışı durumları yarattığını söyledi.

Susam: Bu hükümet 12 Eylül den de beter

İZMİR - CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Susam, hükümetin demokrasi dışı davranışlarıyla12 Eylül dönemini bile arattığını söyledi. Her türlü baskı yapılarak medyanın ve sivil toplum kuruluşlarının susturulduğunu ifade eden Susam, “Hükümet 12 Eylül’le hesaplaştığını öne sürüyor, mahkemeler kuruyor. Öte taraftan ülkede öyle bir baskı ortamı oluşturuyor ki 12 Eylül’ü bile aratıyor. Kimse konuşamıyor, sıradan vatandaş telefonun dinlendiğine, kendinin izlendiğine inanıyor. Konuşan vatandaşsa Silivri yolu görünüyor. Sivil toplum örgütüyse denetim, baskı, vergi cezaları yazılıyor. Türkiye’de demokrasi hiç bu kadar zor duruma düşmemişti” diye konuştu.

Türkiye’nin CHP’nin iktidarına ihtiyacı olduğunu söyleyen Susam, “Ülkeyi bu zor durumdan kurtaracak çözümlerini üreten, iktidara hazır olan tek parti CHP’dir. Türkiye’nin de CHP iktidarına ihtiyacı bulunmaktadır. Cumhuriyet’in 100. Yılı yaklaşıyor. 100. Yılda, Atatürk’ün gösterdiği ‘çağdaş medeniyet seviyesinin de üstüne çıkma’ hedefini gerçekleştirebilmemiz için, CHP’nin önümüzdeki yerel seçimden başlayarak iktidara gelmesi gerekiyor. AKP’nin, vatandaşın özgür iradesiyle alaşağı edileceğine inanarak; vatandaşa güvenerek, yılgınlığa düşmeden, çok çalışmaya ihtiyacımız bulunmaktadır” dedi.


Silivri, Türkiye’yi Atatürk’ün yolundan çeviremez
CHP’nin anlayışıyla, programıyla, ekonomik görüşleriyle vatandaşın beklentisine uygun olduğunu ifade eden Susam, “Kalkınmadan, ekonomik gelişmeden herkesin pay aldığı, çiftçinin yeniden ürettiği, fabrikaların çalıştığı, üreten, gelişen Türkiye’nin partisi CHP’dir. Bunun da ötesinde Türkiye’nin ulus devlet olarak ‘ilelebet paidar kalmasını’ sağlayacak olan da CHP’dir. 4+4+4’ler, baskılar, Silivri tehditleri, denetimler Türkiye’yi Atatürk’ün yolundan çevirmeye yetmeyecektir” dedi.

Çiftçinin kazancı masrafına yetmiyor
Partisinin Bayındır kongresinde konuşan CHP’li vekil, daha sonra İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’la Bayındır Pazar yerini dolaşarak çiftçiler ve esnafla sohbet etti. Ülkede işlerin iyi gitmediğini söyleyen Susam, “İktidar büyüme rakamlarını gösterip ‘Türkiye iyiye gidiyor’ diyor ama Bayındırlılar aynı görüşte değil, ‘İşler bozuk’ diyorlar. Bayındır’da tarım var, çiçekçilik var, ticaret var, topraklar verimli, insanı çalışkan… Sadece son doğalgaz ve elektrik zammıyla her ailenin bütçesine 100 TL ilave maliyet oluştu. Benzin 5, mazot 4 lira oldu; geçimini güçlükle sürdüren Bayındırlı çiftçi nasıl mutlu olsun? Bir yıl uğraştı, didindi, suladı, ilaç yaptı zeytini topladı ama yağın kilosu 4-5 liradan satılıyor. Kazancı masrafına yetmiyor, Bayındırlı çiftçi nasıl mutlu olsun? CHP iktidarında Bayındırlı çiftçinin, emeklinin, işçinin yüzü gülecek” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa ÖZDEMİR 8 Nisan 2012 Pazar 14:48

Sn.Susam 12 Eylül döneminde Türkiye'de değil herhalde uzaydaydı.O dönemde yaşanan insan hakları ihlalleri,işkenceler,yasaklar,kamu çalışanlarının bile huhuksuz işten atılmaları..O dönemde bu ülkede yaşayan birinin bunları görmemesi için kör olması,haberin başlığı olan görüşü savunması için ise insafsız olması gerekir.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli Fransa'yı evinde topa tuttu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fransa parlamentosunda kabul edilen, ...
Serdar Değirmenci delege olamadı
CHP'de ilçe kongreleri tam gaz devam ederken Menemen ilçe kongresi gerçekleştirildi. ...
Kılıçdaroğlu'na: Genel başkan mı falcı mı anlamadım!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun tablet ihalesine yönelik yolsuzluk eleştirisini ...
 
CHP Bornova'da üçüncü aday sürprizi
Mevcut Başkan Dündar ve muhalif aday Karlıdağ'ın ardından yine 'muhalif' ...
Sürpriz hamle: Yerel seçimler öne mi alınıyor?
AK Partin’nin cumhurbaşkanlığı ve belediye başkanlığı seçimleriyle ilgili ...
Güler: Kocaoğlu'ndan çete lideri olmaz!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, haftayı dava nöbetiyle ...
 
Bakandan ilginç açıklama: Gaz sağlığa zararlı değil
İçişleri Bakanı Şahin, polis tarafından, laboratuvar testleri sonucunda ...
Başbakan Erdoğan: 'Karşımızda iki İran var'
Başbakan Erdoğan'ın masasındaki nükleer raporunnda "İran’daki siyasi gelişmelere ...
Başbakan Erdoğan'a bir acı haber daha
Başbakan Erdoğan’ın ölen ağabeyi Mehmet Erdoğan’ın eşi olan ve bir süre ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva