HABERLER>EKONOMİ
18 Temmuz 2014 Cuma - 10:12

SunExpress İzmir'i uçuracak

Türk Hava Yolları ile Alman Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress'ten 2015 için İzmir'e büyük müjde geldi. SunExpress'in Genel Müdürü Paul Schwaiger, gelecek yaz İzmir'den İngiltere'nin Londra, Belçika'nın Brüksel, İtalya'nın Milano, Rusya'nın Moskova, Fransa'nın Marsilya ve Toulouse, Azerbaycan'ın Bakü şehirlerine doğrudan sefer düzenleyeceklerini açıkladı. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da hem oda hem İzmir Kalkınma Ajansı olarak SunExpress'in doğrudan uçuşları artırması için mali destek verebileceklerini söyledi.

SunExpress İzmir i uçuracak

SİNAN DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Türk Hava Yolları ile Alman Lufthansa'nın ortağı olduğu SunExpress'in Genel Müdürü Paul Schwaiger, 2015 yazından itibaren İzmir'den İngiltere'nin Londra, Belçika'nın Brüksel, İtalya'nın Milano, Rusya'nın Moskova, Fransa'nın Marsilya ve Toulouse, Azerbaycan'ın Bakü şehirlerine doğrudan sefer düzenleyeceklerini açıkladı. İsrail'in Telaviv şehrini de uçuş listesine yazabileceklerini açıklayan Schwaiger, İzmir'e mevcut 9 uçağın yanı sıra 2 uçak daha getireceklerini söyledi.

SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Serdar Alyamaç, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti.

UÇAĞI KAÇIRDILAR
Ziyarete bir saat rötarlı gelen SunExpress heyetine Demirtaş, "Uçağınız rötar yaptı galiba" deyince, SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu, "Türk Hava Yolları ile toplantımız uzayınca 5 dakika ile uçağı kaçırdık. Diğer uçakla gelmek zorunda kaldık. Yoksa uçağımız tam zamanında kalktı" dedi.



İTO Başkanı Demirtaş, ziyarette SunExpress'in İzmir'den yeni şehirlere doğrudan uçmasını istedi. SunExpress Genel Müdürü Schwaiger, "SunExpress'in durumu biraz komik. Biz en büyüğüz ve en büyük iki şirketle çalışıyoruz. Ama yurtdışında ne yazık ki çok  büyük rol oynayamıyoruz. İstanbul ve Ankara'daki Türkiye'nin en büyük iki havalimanını kullanamıyoruz. Aslında biliyorum, durmamamız gerekiyor. Her zaman yenilikler yapmamız şart. Geçen seneden bu yana çok daha fazla yere uçuyoruz" diye konuştu.
2015 yazı için planlarında Londra, Tunus, Bakü, Marsilya, Moskova'nın olduğunu, Telaviv'i listeye yazabileceklerini dile getiren Schwaiger, Boeing'den 50 uçak sipariş edildiğini, İzmir'e biri yeni olmak üzere 2 uçak ayıracaklarını söyledi.

Genel Müdür Yardımcısı Çizmecioğlu ise İzmir'i turizmde nasıl büyütebilecekleri konusunda beyin fırtınası yaptıklarını söyledi. Kentin turizminde önemli bir yerde olduğunu belirten Çizmecioğlu, planlanandan daha hızlı büyüyebileceklerini ifade etti. Çizmecioğlu, İzmir'den Ankara'ya uçuş düzenlemek için çalıştıklarını söyledi.

'İZMİR'İ UÇURUN'
SunExpress'in İzmir'e gelmesinde İzmir Ticaret Odası'nın çok büyük katkıları olduğunu dile getiren İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, "Uzun zaman İzmir Hava Yolları'nı kurma düşüncemiz olduğunu ifade etmiştik. Aynı dönemde SunExpress de İzmir'e uçuşlara başladı. Hala bu uçuşlar devam ediyor. Şu an İzmir geçmişe göre çok iyi durumda. 25 milyon yolcu kapasiteli modern bir havaalanına sahibiz. Anadolu'nun 20 ili ile bağlantımız var. Buraya sizi davet etmemizin sebebi yeni illere uçuş koymanız ve İzmir'i gerçekten uçurmanız. Şu an Lufthansa'nın Türk Hava Yolları ile program oluşturma çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Burada İzmir'in doğrudan ticari bağlantıları olan şehirlere doğrudan ticaret sefer koymanızı istiyoruz" dedi.

SunExpress'in 17-18 Avrupa şehrine vurgulayan Demirtaş, "Biz iş olan merkezlere de uçuşların düzenlenmesini istiyoruz. Balkanlar'a, kuzeyimize, doğumuza ve Akdeniz'in batısına uçulmadığını görüyoruz. Oysa Paris, Milano, Telaviv, Bakü, Moskova, Bükreş gibi potansiyel yerlere uçuş olması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.
İzmir olarak belirli hedeflerinin olduğunu belirten Demirtaş, şöyle devam etti: "Kruvaziyer turizmini geliştirmek ve İzmir'i homeport yapmak istiyoruz. Şu an kruvaziyerle gelen yolcu sayısı 500 bini geçti. İzmir'i kongre turizminde büyütmek istiyoruz. Sağlık turizminde mesafe almak için çalışmalar yapıyoruz. Sağlık serbest bölgesi benzeri, hizmetlerin vergiye tabi olmadığı bir bölge için çalışmalarımız devam ediyor. 12 ay turizm yapılacak burada, şehir turizmini geliştirmek istiyoruz. Ama İstanbul üzerinden aktarmalı olarak İzmir'e çok turist çekemeyebiliriz. Oda bütçesi yanı sıra İzmir Kalkınma Ajansı'ndan kaynak alabiliriz. İzmir'den uçuşlarımızda her türlü desteği vermeye hazırız. Turizmi birlikte büyütüp geliştirebiliriz."
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
secret 18 Temmuz 2014 Cuma 11:30

ne oldu pasaport marina projesi?

Yorumu oyla      12      6  
Kadir 17 Temmuz 2014 Perşembe 20:27

İzto baskanim izmirin ticareti ve turizmi inciralti ile buyumesi gerektigini neden sizden baska birisi gormez?

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asırlık börekçi icradan satılık!
Tarihi Sarıyer Börekçisi ve Tarihi Sarıyer Karaköy Börekçisi’nin marka ...
Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası, politika faizini 50 baz puan indirerek 8,25'e çekti.
EBSO'ya Kazak çıkarması: Rotaları artık Çeşme
Doğalgaz ve petrol zengini Kazaklar, Akdeniz ve Ege kıyılarındaki devasa ...
 
İzmir’in rekortmen ‘Market Kralı’ konut yapacak
İzmir'in vergi rekortmeni ve Pehlivanoğlu Marketler Zinciri Kurucusu Ali ...
Bakan Zeybekci’den sert çıkış: Bu tefeci faizidir
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den, Merkez Bankası'nın faiz politikasına ...
Şok: İzmir’in asırlık tatlı devi satılıyor
İzmirlilerin önce Sefer Usta, sonra Özsüt olarak bildiği asırlık markası ...
 
Korkutan borç rakamları: Vatandaş batakta!
Kredi kartları kullanımı ve bireysel kredileri kısıtlayıcı önlemlerin ...
Altın, bir ayın en düşüğünde!
Altın fiyatları, Fed Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının ardından ...
İş Bankası’ndan İzmir’de sürpriz satış
Türkiye İş Bankası, İzmir Kemalpaşa'daki ağır sanayi makineleri üreten ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva