HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Temmuz 2014 Pazar - 14:56

Soylu'dan Batı Trakya turu

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) kurucusu ve ilk başkanı olan Doktor Sadık Ahmet’in ölümünün 19. yıl dönümü nedeniyle Gümülcine’de düzenlenen törene katıldı.

Soylu dan Batı Trakya turu

İZMİR - Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre ve Konak Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı ile birlikte geçtiğimiz günlerde Batı Trakya’da temaslarda bulundu, DEB kurucusu ve ilk başkanı olan Doktor Sadık Ahmet’i ölümünün 19. yılında Gümülcine’de kabri başında andı.
 
İFTARA KATILDI
Başkan Soylu ve beraberindeki heyet ilk olarak İstanbul Bayrampaşa Belediyesi’nin ‘ Kardeşlik Sınır Tanımaz’ projesi kapsamında Balkan ülkelerinde soydaşlarımızın yaşadığı İskeçe ili Brantankova Köyü’ndeki iftar programına katıldı. Yoğun katılımın olduğu iftar programında Filistin’de yaşanan drama karşı pankartlı destek gerçekleştirildi.
  
TÜRK BİRLİKLERİ’Nİ ZİYARET
 Programın ikinci gününde ise Başkan Soylu, Batı Trakya Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’yi makamlarında ziyaret ett, yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı. Daha sonra Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde önemli misyonu olan İskeçe ve Gümülcine Türk Birlikleri’ni ziyaret eden heyet, birlik başkanlarından bilgi aldı.
  
KABİR BAŞINDA ANILDI
Ziyaretlerin ardından heyet, Batı Trakya Türklerinin mücadelesi için çabalayan DEB kurucusu ve ilk başkanı olan Doktor Sadık Ahmet’in ölümünün 19. yıl dönümünde Gümülcine’deki kabri başında düzenlenen törene katıldı. Heyet’in yanı sıra törene Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Gümülcine Başkonsolosu İlhan Şener, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Trakya Türkleri Derneği'ni temsilen Teşkilat Başkanı Musa Yurt, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, STK temsilcileri, dernekler ve Sadık Ahmet’in ailesi ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
  
BAKAN KILIÇ’LA GÖRÜŞME
Anma töreni sonrası Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Gümülcine Başkonsolosluğu’nda Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile bir araya geldi.  Buluşmada Bakan Kılıç’a Görece’de yapılan nazar boncuğunu hediye eden başkan Soylu, ilçenin spor salonu, futbol sahası ve spor faaliyetlerini görüşmek için randevu talebinde bulundu.
  
ATATÜRK EVİNE ZİYARET, FİLİSTİN’E DESTEK
Programın son günü Başkan Soylu ve beraberindeki heyet Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ve burada Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın katkılarıyla restore edildikten 60 yıl sonra yeniden açılan evi ziyaret etti. Ziyaret sonrası kılınan Cuma namazının ardından heyet İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları karşı düzenlenen yürüyüşe katıldı. Yürüyüşle ilgili konuşan başkan Soylu, “ Gazze’de yaşanan vahşeti lanetliyorum. İsrail’in Filistin halkına yaşattığı zulüm artık son bulmalı “dedi.
  
PROGRAMI DEĞERLENDİRDİ
Batı Trakya’da programı değerlendiren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu,” Batı Trakya’daki vatandaşlarımız ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Oradaki soydaşlarımızın geçmişten günümüze yaşadıkları zorlukları ve mücadelelerine bir nebze şahit olduk. Batı Trakya Türklerinin mücadelesi için çalışan DEB kurucusu ve ilk başkanı olan Doktor Sadık Ahmet’i kabri başında andık. Bu bölgedeki temsilcilerimiz ile bir araya geldik, ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler ile Menderesimizi de tanıtma fırsatımız oldu. Özellikle Görece’de yapılan nazar boncuğunu ziyaretlerimizde hediye ettik. İlçemizin tanıtımı adına önemli bir program oldu” dedi.
  
BAKAN KILIÇ’LA ANKARA’DA GÖRÜŞECEK
Temaslar kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile bir araya geldiğini ifade eden başkan Soylu, ‘‘Sayın bakanımız ile Gümülcine Başkonsolosluğu’nda bir araya geldik. Kendisinden randevu talebinde bulundum. Menderesimiz için spor önemli bir yerde. Bu kapsamda bakanlığımızla yapabileceğimiz çalışmaları konuşmak için randevu talebimizi kendisine ilettik. Kendisi de bu talebimize olumlu yanıt verdi. İnşallah en kısa sürede Ankara’da Menderes için yapılabilecek çalışmaları sayın bakanımız ile masaya yatıracağız” dedi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 27 Temmuz 2014 Pazar 21:09

Sayın Başkan sen önce özderede sahili işgal edenlere mani ol ve görevini yap,

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Metro bayramı: Fahrettin Altay açıldı!
İzmir Metrosu’nun son etabı olan Poligon ve Fahrettin Altay’da yolculu ...
Başkanlık Kupası’nda ilk santra Atila’dan
Bornova Belediyesi’nin Bornova Futbol Kulüpleri Birliği ile birlikte düzenlediği ...
Tay Park'a büyük ilgi: 1 yılda 350 ziyaretçi
Karşıyaka Mavişehir’deki Tay Park, çocuklarıyla birlikte hem eğlenmek ...
 
Karabağlar'dan örnek hareket: 600 yıllık çınara koruma
Karabağlar’da Vatan Mahallesi’nde bulunan 600 yıllık çınar ağacını korumaya ...
'Süt Kuzusu’na 11 günlük zorunlu mola!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni alım süreci nedeniyle Süt Kuzusu Projesi’ne ...
Bayramda sizi bekliyorlar: Bizi sakın unutmayın
Büyükşehir bürokratlarının ziyaretiyle mutlu olan Huzurevi sakinleri, ...
 
Konak Belediyesi’nden şekercilere sıkı denetim
Konak Belediyesi Zabıta ekipleri Ramazan Bayramı’nın gelenekseli şeker ...
Başkan Atila, personeliyle bayramlaştı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ramazan Bayramı öncesinde personeliyle ...
Başkan İnce halk ve personeliyle bayramlaştı
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, vatandaşlarla ve belediye personeliyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva