HABERLER>EKONOMİ
2 Ağustos 2014 Cumartesi - 10:25

Soma’ya kredi müjdesi: Borçlar erteleniyor

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkarların bazı kredi borçları 1 yıl faizsiz ertelenecek.

Soma’ya kredi müjdesi: Borçlar erteleniyor

Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, 13 Mayıs 2014'te Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle işleri zarar gören Soma ve Kırkağaç ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların, TESKOMB'a bağlı bölge birliklerine ortak olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan bankadan kullandıkları düşük faizli kredilerden doğan borçlarından vadesi/taksit vadesi/hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte 13 Mayıs 2014'ten itibaren 1 yıl içinde dolacak olanlar 1 yıl süreyle faizsiz olarak ertelenecek. Buna bağlı olarak, kredi itfa tablosu doğrultusunda  kalan tüm taksitler de birer yıl ötelenecek.
     
MÜRACAAT BANKAYA YAZILI YAPILACAK
13 Mayıs 2014 tarihi itibariyle borçları 90 günlük bekleme süresi içerisinde bulunan esnaf ve sanatkarlar, kararın yayımı tarihinden itibaren 2 ay içerisinde; kredi borçlarının vadesi/taksit vadesi/hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren 1 yıllık süre içerisinde dolacak olan esnaf ve sanatkarlar vade/taksit vadesi/hesap devresinden itibaren 2 ay içerisinde söz konusu maden kazasından zarar gördüklerini belirterek kredi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi için yazılı olarak bankaya müracaat edecekler.
    
Karar kapsamında borçları ertelenmiş olan esnaf ve sanatkarlara, talepleri halinde düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin ilgili Bakanlar Kurulu kararları kapsamında banka tarafından erteleme süresinde düşük faizli kredi açılabilecek. Söz konusu Bakanlar Kurulu kararlarında ertelemeye tabi borcu bulunanlara kredi açılmasını engelleyen hükümler uygulanmayacak.
    
Ertelenen krediler nedeniyle bu kararın yayımı tarihinden itibaren müracaat süresi sonuna kadar, borcun ertelenmesi halinde ise erteleme süresi sonuna kadar takip işlemi başlatılmayacak.
     
KARAR 13 MAYIS 2014 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ
Karar kapsamında ertelenen kredilerden dolayı doğacak gelir kayıpları erteleme süresinde esnaf ve sanatkarlar için banka tarafından esnaf ve sanatkar kredilerine uygulanan cari kredi faiz oranı dikkate alınarak hesaplanacak. Banka, ertelenen kredilere ilişkin bilgileri vade/hesap devresi/taksit vadesi sonuna kadar hesaplanmış tahmini gelir kaybı tutanaklarını projeksiyon yapılabilmesini teminen aylık olarak Hazine Müsteşarlığına iletecek.
    
Bankanın bu karar bazında ertelenen kredilere ilişkin vade/hesap devresi/taksit vadesi sonuna kadar hesaplanan ve her ay kendi kayıtlarına göre kesinleşmiş gelir kaybı tutarlarını, Hazinece bildirilen formatta iletmesini müteakiben, ödemeler Hazine Müsteşarlığınca ilgili yıla bütçelerine bu amaçla konulan ödenekten karşılanacak.
    
Kararda yer almayan ertelemeye ilişkin hususlar hakkında bankanın esnaf ve sanatkar kredilerine ilişkin usul ve mevzuatı uygulanacak. Karar, 13 Mayıs 2014 tarihinden geçerli olmak üzere bugünden itibaren yürürlüğe girdi. (Hürriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 2 Ağustos 2014 Cumartesi 23:02

Yakın da mılletvekıllığı de verırler somalılara

Yorumu oyla      12      5  
murat 2 Ağustos 2014 Cumartesi 11:09

madende vefat edilenlerin ailelerine tabiki yardım edilmeli ama tüm ilçeye yardım yapılmasının anlamsız. hükümet kentte kaybettiği oyları kazanabilmek için resmen ulufe dağıtıyor.neticesinde bu kaynaklar tüm millletin

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsrail’e ihracat bomba dinlemedi!
Gazze’ye bomba yağdıran ve tüm dünyanın tepkisini çeken İsrail’e Türkiye’nin ...
İZSİAD Başkanı’nın fabrikasında isyan: Sendikadan darp iddiası
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı Hasan Küçükkurt’un ...
ABD'den 41 yıl sonra bir ilk
ABD, son yıllarda artan petrol ve doğalgaz üretiminin sonucunda 41 yıl ...
 
McDonalds’a 27 milyon dolar ceza
Fast food zinciri McDonalds’ın restoranında saldırıya uğrayan genç ağır ...
Travel Turkey’de İzmir’in partneri İtalya
TRAVEL TURKEY İZMİR - Turizm Fuar & Konferansı, 4-7 Aralık 2014 tarihleri ...
Doların ateşi yükseldi: Bir ayın zirvesinde
ABD ekonomisinde büyümenin beklentileri aşmasıyla tırmanışa geçen dolar, ...
 
Türk turiste Komşu’da bayram eziyeti
Yunan adaları bayramda Türk turiste yaramadı. Uzun bayram tatili nedeniyle ...
Yorgancılar’dan Arınç’a: Gülmek insana yakışıyor!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kadınların kahkaha atması ile ilgili ...
Erdoğan’ın açtığı dev kongre merkezinin talibi yok!
Açılışı sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva