HABERLER>EGE
24 Temmuz 2014 Perşembe - 08:28

Soma’da evler için kura çekiminde yemek krizi

Manisa’nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında hayatını kaybeden madenci aileleri için Beşiktaş Belediyesi tarafından verilecek evlerin kura törenine yemek krizi damga vurdu. İftar saatinin gelmesine rağmen yemek gelmeyince şehit madencilerin aileleri isyan ederken bazı aileler çekiliş törenini terk etti. Yapılan çekiliş sonrasında 30 evin anahtarı, şehit madenci ailelerine verildi.

Soma’da evler için kura çekiminde yemek krizi

İstanbul'un Beşiktaş İlçe Belediyesi, maden faciasında hayatını kaybeden ailelerin yakınlarına verilmek üzere Soma İstasyon Zafer Mahallesi'nde Belkent Lojmanlarının içinde yer alan 4 blok satın alındı. Şehit madencilerinin ailelerinden evi olmayanları tespit eden Beşiktaş Belediyesi 30 daireyi sahiplerine teslim etmek Soma Hükümet Meydanında iftar yemeği eşliğinde kura çekiliş töreni düzenledi. Törene Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar, Soma İlçe Belediye Başkanvekili Sabır Tuna, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ve şehit madencilerin yakınları katıldı.
 
İFTAR YEMEĞİ GELMEYİNCE MADENCİ AİLELERİ İSYAN ETTİ
İftar saatinde düzenlenen programda iftar yemeklerinin dağıtımı gecikti. Oruç tutan madenci aileleri ezanın okunmasına rağmen oruçlarını açamadı. Yaklaşık 20 dakika bekleyen madenci aileleri protokol üyelerine yemek dağıtıldığını görünce daha da sinirlendi. Olaya tepki gösteren aileler, tepki göstererek töreni terk etti. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar töreni terk eden aileleri ikna etmek için madenci aileleriyle konuşsa da başarılı olamadı. Başkan Haznedar, sorunun tamamen yemek şirketinden kaynaklandığını, kendilerinin hatasının olmadığı dile getirdi. Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ise yemek dağıtan şirket yetkililerin yanına giderek, tepkisini dile getirdi.
 
Törende konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'ya evleri almalarında yardım ettiği için teşekkür etti. Başkan Haznedar, iş kazası avukatlığı yaptığını hatırlatarak, bu kazaların çok iyi bildiğini belirterek, facianın olduğu gece Soma'da bulunduklarını ifade etti. Haznedar, "Bir el tutmazsanız sırat köprüsünden geçemezsiniz. Milletin rızasını almak için biz buralardayız. Beşiktaş'ın meclis üyeleri, muhtarlarıyla birlikte buradayız. Bir duanızı alıp Allah razı olsun dedirtmek için geldik" dedi.
 
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için ayrılan kaynağın Soma'ya aktarıldığını kaydeden Başkan Haznedar, acıları paylaşmak için bu kararı aldıklarını dile getirdi. Haznedar, "Bu kaynak 30 dairenin alımı için harcandı. 30 anahtarı alacaksınız, 15 tanesinin içinde mobilyası, perdesi her şeyi hazır. Evinize gidip kalacaksınız. Diğer 15 tanesinin hazırlıkları devam ediyor, tapuları sizlere verilecek" diye konuştu. Beşiktaş ilçesi ve Soma arasında 40 yıl hatrı olan bir bağın kurulduğunu ifade eden Haznedar, bu bağın sürekli olacağını söyledi.
 
KURA ÇEKİLDİ
Konuşmaların ardından madenci ailelerine verilecek 30 evin kura çekiliş töreni yapıldı. Belediye Başkanı Haznedar, noter eşliğinde ilk kurayı çekti. İlk isim hayatını kaybeden madenci Sefer Hazar'ın eşi Hatice Hazar oldu. İkinci isim de Mehmet Çelik'in babası Mehmet Ali Çelik, üçüncü de Koray Karadağ'ın eşi Seda Karadağ oldu. Noter eşliğinde yapılan çekilişten ismi çıkan aileler teker teker evlerin anahtarlarını aldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar, kuradan ismi çıkmayan ailelere birer cumhuriyet altını verileceği açıklandı.
 


ACIMIZ TAZELENDİ
Kura çekiminin yapıldığı sırada kendisine ev çıkmayan madenci yakını madenci Sadık Akdağ'ın annesi Emine Akdağ, madenci yakınlarını bir umutla etkinliğe davet edildiğini ve acılarının tekrar yaşatıldığını dile getirerek, "Bizi buraya topladınız. Bizi mübarek günde böyle ağlatmayacaktınız. Ben çoğuma üniversite okuttum. Ama çocuğum madeni tercih etti. Bu evler o zaman kimseye verilmesin. Yapılan hak değildir. Bizimle oynamayacaklardı" diye konuştu. Şehit madenci annesi daha sonra yakınlarıyla birlikte töreni terk etti. Tören sonunda kuradan evleri çıkanlar toplu fotoğraf çektirdi.
 
KURADA ÇIKAN EVE ZİYARET
Kura çekiminden sonra Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar ve Soma İlçe Emniyet Müdürü Nebi Özerdem, kurada ev almaya hak kazanan maden şehitlerinden Ömer Elibol'un eşi Fatma Elibol'u yeni evinde ziyaret etti. Evin büyük kızı Sema Elibol, gelen ilk misafirlere kahve ikramında bulundu. Yeni evlerine kavuşan Elibol ailesi daha önce evleri olmadığı için kirada oturduklarını ve böyle bir eve geldikleri için mutlu olduklarını belirtti. Anne Fatma Elibol, kendilerine böyle bir evi veren başta Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar'a, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'ya teşekkür etti. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hayati avcı 25 Temmuz 2014 Cuma 08:25

ah be anam tok açın halinden anlarmı onlar ramazan olduğunu bile unutmuşlardır.onların tek derdi var politik olarak ne kazanabiliriz.

Yorumu oyla      11      5  
yiğit 25 Temmuz 2014 Cuma 02:27

kaş yaparken göz çıkarmak böyle bir şey olsa gerek

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanya'dan Soma'ya yardım eli
Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin hayatını kaybettiği facia sonrası, ...
Fethiye'yi seferber eden boğulma iddiası
Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki Çalış Plajı'nda yerli ve yabancı tatilcilerin, ...
Mesirin şerbeti de yapıldı
Manisa mesir macununun; macun, lokumu, çayı ve çerezinden sonra şimdide ...
 
Dehşet anları: Ege Denizi’nde can pazarı
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nden yasadışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy ...
Denizli’deki patlamadan bir kara haber daha
Denizli’nin kent merkezinde, bir unlu mamuller üretiminin ve satışının ...
Yunan Adası diye Balıkesir’e bıraktılar
Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek için anlaşan 9 kaçak, organizatörler ...
 
Kocayürek Batuhan: Soma için yardım da topladı
Soma’da madencinin yaşamını yitirmesi ardından düzenlenen yardım kampanyalarından ...
Datça Emniyeti Bilen çiftine emanet
Muğla’nın Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Cüneyt Bilen görevine ...
Otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 5 yaralı
Balıkesir’in Burhaniye İlçesi'nde, bir yakınının nişanından dönen sürücünün ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva