HABERLER>POLİTİKA
27 Mayıs 2015 Çarşamba - 11:06

Serter’den şok suçlamaya sert tepki: Şizofrenik!

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter Karabağlar Belediyesi tarafından yaptırılan Uzundere Rekreasyon Alanı’nda kendisini rüşvete aracılık etmekle suçlayan Heykeltraş Ragıp Çiçen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Serter, “Torbalı’da park ve heykeli iyi yaptığı için Sıtkı Kürüm ile tanıştırdım. Rüşvet iddiası yalan, şizofrenik bir durumdur” dedi.

Serter’den şok suçlamaya sert tepki: Şizofrenik!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi’nde eski Başkan Sıtkı Kürüm döneminde yapımına başlanan ve büyük oranda tamamlanan Uzundere Rekreasyon Alanı seçim döneminde krize neden oldu. 
 
Eski Başkan Kürüm’ün görevdeyken her çalışmasıyla yakından ilgilendiği prestij projede yer alan Nasrettin Hoca Heykeli başta olmak üzere birçok yapıyı çizen Heykeltraş Ragıp Çiçen’in açıklamaları tartışma yarattı.

Çiçen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı tören ile temeli atılan projede yapım devam ederken eski Başkan Sıtkı Kürüm’ün kendisinden 1,5 milyon TL borç istediğini söyledi. Kürüm’ün belli aralıklarla parayı aldığını anlatan Çiçen, borcun geri ödenmemesi nedeniyle konuyu CHP Genel Merkezi’ne bildirdiğini, yaşadığı mali kriz nedeniyle zor durumda olduğunu vurguladı.


 
Çiçen, yaşanan süreci, belediye ile diyalogları, harcadığı parayı ve kimlerle görüştüğünü anlattığı “problemin buraya gelmemesi için elimden geleni yaptım” isimli videoda İl Başkanı Bedri Serter’e de yer verdi. Çiçen, “Rüşvete dönüşen borcun ilk taksiti olan 500 bin lirayı 9 Mart tarihinde Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İzmir il başkanı olarak atanan Bedri Serter’e ve oğluna, daha doğrusu oğlunun arabası ile birlikte İstanbul’a gelen Serter’e elden teslim ettim.  Onu gönderen eski başkan Sıtkı Kürüm’dü… Göztepe’de köprünün üzerinde teslim ettim.  Daha sonraki iki taksiti de 500 biner lira olarak bir başkan yardımcısının gözetiminde Sıtkı Kürüm’e odasında teslim ettik. Birisini ben teslim ettim, birini de bir başkası teslim etti” dedi.


 
SAVCILIĞA GİDECEĞİM
Heykeltraş Çiçen’in yaptığı açıklamaların ardından CHP İl Başkanı Serter’den jet açıklama geldi. Serter, durumu “şizofrenik vaka” olarak yorumlarken, “Torbalı’da belediye geçen dönem bir park yaptı. Bu parkı yapan ve içindeki heykeli yapan kişi de aynıydı. Sadece ve sadece Sıtkı Kürüm’e ‘bu adam iyi heykel yapıyor, güzel iş çıkartıyor’ diyerek tanıştırdım. Başka da bir bağım yok. Sıtkı Kürüm ya da belediye ile ne yaptıklarını bilmiyorum. İstanbul’a giderek rüşvet aldığım, aracılık yaptığım iddiaları tamamen yalandır. Seçim öncesinde beni ve partimizi yıpratmaya çalışıyorlar. Kim ne yaparsa yapsın buna izin vermeyeceğim. Avukatıma hemen talimat verdim. Konuyu savcılığa taşıyacağım. Ortada bir karalama var” diye konuştu.

 
DTO Başkanı Öztürk açıkladı: Navlunda rekor düşüş
 
AK Parti Adayı Sürekli: İzmir sanayinin odak noktası olmalı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 27 Mayıs 2015 Çarşamba 13:08

Bu ne yaaa,

Yorumu oyla      18      5  
Lombak 27 Mayıs 2015 Çarşamba 12:57

Tamam herkes kendi açısından açıklamasını yapsın da. Hemen psikiyatrist kesilmek niye? Şizofren tanısını mobilyacılar mı koyuyor?

Yorumu oyla      21      8  
runya.......... 27 Mayıs 2015 Çarşamba 12:50

Sadece ve sadece Sıtkı Kürüm’e ‘bu adam iyi heykel yapıyor, güzel iş çıkartıyor’ diyerek tanıştırMIŞ! Başka da bir bağı yokMUŞ..... AHHHHHHH CHP ahhhh

Yorumu oyla      24      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP’nin İstanbul mitingine Valilik setinde flaş gelişme
HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sorunun çözüldüğünü ve mitingin yapılacağını açıkladı.
Erdoğan'dan yeni çıkış: Neden tarifeli uçakla gitsin?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, televizyonda gündeme ilişkin değerlendirmelerde ...
Erdoğan: Çok üzülüyordum, içim içimi yiyordu…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya yerleşmeden önce de sık sık Hacı Bayram'a ...
 
Demirtaş'tan Erdoğan'a: Sen Maho Ağa'sın...
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ...
Yüksekova Havalimanı açıldı, ismini Davutoğlu açıkladı
Başbakan Davutoğlu, açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yaptığı ...
Yüksel veda öncesi içini döktü: Çok konuşulacak açıklamalar
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel çarpıcı açıklamalarda bulundu. ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, silahlı saldırıya uğrayan CHP Adana ...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva