HABERLER>YEREL MEDYA
23 Temmuz 2012 Pazartesi - 13:54

Sertel: Sansür Türkiye’de hep egemen oldu

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, 100'e yakın gazetecinin cezaevinde olduğu, gazeteciler hakkında 10 bine yakın soruşturmanın yürütüldüğü, sansür ve otosansürün egemen olduğu bir ortamda basın özgürlüğünden ve bayramdan söz edilemeyeceğini belirterek, "Bu ülkede sansür hiçbir dönem kaldırılmamış her dönem kılık değiştirerek varlığını korumuştur" dedi.

Sertel: Sansür Türkiye’de hep egemen oldu

İZMİR - 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Sansüre Direnişin 104'üncü yılı nedeniyle bir açıklama yapan TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel, yeni anayasada özgürlükleri genişletme vaadinde bulunan iktidarın, "Basın özgürlüğü sınırlansın" önerisinde bulunduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu öneri basın özgürlüğüne değil darbe, basın özgürlüğünün tamamen ortadan kaldırılmasını getirir. Çünkü hem milli güvenliğin korunması hem de kamu düzeni ve genel ahlakın korunması gibi herkese, her dünya düşüncesine göre değişen bir kavramda sınırlama getirildiği zaman; bu düzenlemeler basın ve ifade özgürlüğü açısından ağır ve onarılamaz sonuçlara yol açacaktır. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında basın özgürlüğüne yönelik uygulamaların çok ciddi bir şekilde tartışıldığı ve eleştirildiği bir dönemde böylesine bir düzenleme ülkemize büyük zarar verecektir. Gazeteciler olarak basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması noktasında verdiğimiz mücadele ve direnişe karşın bütün önerilerimize kulak tıkanıp böylesine bir girişimde bulunulmasını anlamsız ve tehlikeli buluyoruz."
 
ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI
Türkiye'nin, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer aldığını, ancak basın özgürlüğü ve yaşam kalitesi açısından oldukça geride bulunduğunu dile getiren Sertel, 148'inci sırada olduğunu kaydetti. Basın ve ifade özgürlüğü noktasında Türkiye'yi dünya ligine çıkaracak yasalara ihtiyaç olduğunu vurgulayan TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel, sözlerini şöyle noktaladı: "Hangi düşünceden olursa olsun hiç kimse düşüncelerinden, yazdıklarından, söylediklerinden ötürü yargılanmamalıdır. Eğer özgürlük varsa, demokrasi varsa insanlar özgürce düşünebilmeli, özgürce konuşabilmeli. Sizin gibi düşünmeyeni cezalandırma, yıldırma, yıpratma ne demokrasi anlayışıyla ne de basın özgürlüğüyle bağdaşır. Basında sansürün kaldırılışının simgesi olan 24 Temmuz Gazeteciler Günü'nde tüm gazetecilerin adil ve özgür yargılanması talebini bir kez daha yineliyoruz. Basın özgürlüğü önündeki tüm engellerin kaldırılmasını, düşüncenin suç olmaktan çıkarılmasını, gazetecilerin elinden alınan sosyal ve ekonomik hakların geri verilerek ekonomik anlamda refaha kavuşmasını bekliyoruz."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Kurultayı ve iki fotoğraf
Muhabirimiz Fatih Yapar CHP'nin 34'üncü kurultayını değerlendirdi...
Eve süt gelecek sokak sütü unutulacak
İzmir'de krom güğümlerle kapıyı çalan sokak sütçülerine karşı 'Eve Süt' ...
Karagözoğlu'ndan ilk yazı: Baykal-Sarıgül ve Aslan
Geçtiğimiz günlerde Haber Türk Egeli yazar kadrosuna katıldığı açıklanan ...
 
Beş yıldızlı iftar çılgınlığı
Yazarımız gazeteci Halit Tunç yaklaşan Razaman ayında şimdiden dolan 5 ...
Ayasandra’nın ‘küçük’ sırrı!
Genel Yayın Yönetmenimiz Ümit Yaldız, Çeşme Sahili’ni Güzelleştirme Ulusal ...
Özel Görevli Mahkeme rahatsızlığı!
Yazarlarımızdan ve aynı zaman hukukçu Fikret İlkiz son günlerde kaldırılması ...
 
Ufuk Türkyılmaz’dan Özdil’e Fetullah Hoca ziyareti yanıtı
Hürriyet Yazarı Yılmaz Özdil’in köşesine taşıdığı İzmirli gazete temsilcilerinin ...
İzmirli vekillerin yasama karnesi
Genel Yayın Yönetmenimiz Ümit Yaldız 1 yıl önce genel seçimde seçilen ...
Dön bebeğim
Yazarımız Rifat Serdaroğlu 10. Türkçe Olimpiyatları’nda konuşma yapan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva