HABERLER>POLİTİKA
5 Mayıs 2015 Salı - 12:04

Sertel: Kamu görevlisi değilim, gazeteciyim

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Basın İlan Kurumu Genel Kurulu üyesi olduğu gerekçesiyle milletvekilliği adaylığı iptal edilen Atila Sertel, Ege TV Ana Haber Bülteni’nde önemli açıklamalar yaptı. Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı itiraz hakkında bilgi veren ve gelinen süreci özetleyen Atila Sertel, hukuka inandığını ve AYM’den olumlu karar çıkmasını beklediğini söyledi.

Sertel: Kamu görevlisi değilim, gazeteciyim

Adaylığının iptal gerekçesinin Basın İlan Kurumu’ndan gelen resmi yazıyla geçerliliğini yitirdiğini kaydeden Atila Sertel, kamu görevlisi olmadığını, gazeteci olduğunu belirterek şunları söyledi:

 “HAKKIMI SONUNA KADAR ARAYACAĞIM”
“AYM deneyimli üyelerden oluşuyor. Eminim ki en doğru kararı vereceklerdir. Ben kamu görevlisi değilim. Devletten maaş almıyorum, ikramiyem yok, primim yok, kadrom yok, sicil dosyam yok, kurumu temsil etme yetkim yok, masam yok, odam yok, emir verdiğim insanlar yok. Yılda sadece 8 gün Genel Müdürlük binasına uğruyorum. O da Genel Kurul’a katılmak için. Geçmişte Sosyal Güvenlik Kurumu Basın İlan Kurumu’nun yerel denetçileri için prim yatırılması gerektiği yönünde bir çağrıda bulundu. Ama Basın İlan Kurumu yerel denetçilerinin kurumun bünyesinde tam zamanlı çalışmadığını belirterek, SGK primlerinin ödenmesine gerek olmadığını söyledi. Bütün bunlar açık ve net ortayken YSK nasıl böyle bir karar verdi anlamadım! İşte bu nedenlerle adaylığımın iptal gerekçesi geçerliliğini yitirmiştir. Anayasa Mahkemesi’nin hukuka uygun bir karar vereceğini ve adaylığımı iade edeceğini ümit ediyorum. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Ben siyasi hayatıma devam etmek istiyorum. Çünkü hırsızlık yapmadım, kimsenin hakkını yemedim. Hiç kimsenin hakkına el uzatmadım. Hiç kimse ‘Atila Sertel bilerek ve isteyerek benim hakkımı yedi’ diyemez. YSK’ya şunu sormak istiyorum. Dönemin Başbakan’ı Cumhurbaşkanlığı yarışına katıldığında Başbakanlık görevini yürütüyordu ve istifa etmedi. Neden o zaman aynı yaptırımı uygulamadınız?”

Sertel, ön seçimde yaklaşık 13 bin üyenin oyunu alarak aday olduğunu hatırlatarak, halkın iradesine saygı duyulması gerektiğini vurguladı. Atila Sertel, CHP’nin iktidara emin adımlarla yürüdüğünü belirterek, partisi için bir nefer olarak çalışmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mustafa karataş 6 Mayıs 2015 Çarşamba 14:46

halk tarafından 13 bin oyle seçilmiş vekil adayımızın herzaman arkasındayız halk olarak aym dende bunun dönüşümünü arzederiz saygılarla

Yorumu oyla      11      5  
Bülent polat 5 Mayıs 2015 Salı 20:11

Kardesim zaten her şey ortada bunu göremeyenler neyi görcez ben vatandaş Bülent YSK dan çıkacak kararın adaletli doğru bir karar vereceğine inanıyorum çıkmalı örnekler var bikere doğru olmayı denersek dürüst yaşarsın kalitenin artacağı göreceksiniz inan nın bana

Yorumu oyla      12      5  
yörükoğlu hüdai 5 Mayıs 2015 Salı 18:46

Atilla Bey,konumunda çok hakLI,SEÇİM KURULU ADALETLİ KARAR VERMELİ.HERKONUDA MİLLETİ İYİ TEMSİL EDEBİLECEK BİR MVEKİLİ ADAYINA HAKSIZLIK YAPILMAMALI.CUMHURBAŞKANIDA BAŞBAKANLIKTAN İSTİFA ETTİ Mİ.CUMHURBAŞKANI ADAYI OLUR KEN.ÇİFTE STANDART,OLMAMALI.HERKESE EŞİT KANUN,ADALET İÇİNDE KARAR VERİLMELİ,AYRICA CHP PARTİ İÇİNDE,BU DAVRANIŞLARDAN KAÇINALIM,PARTİ ÖNSEÇİM DEDİ VE ATİLLA BEY ,ÖNSEÇİMDEN ÇIKARAK ADAY OLDU,EL İNSAF.DENİR.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül geri adım atmıyor: Davutoğlu’ya saatlerce…
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile dönemin cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında ...
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın ‘Kuran çıkışı’na sert yanıt
Kılıçdaroğlu, “Konuşmalara şeref ve namus kavramını anlatarak başlarsa ...
ABD Büyükelçisi’nden ‘sarışın’ için ilk yorum
ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Gökçek'e tepki olarak yayınladığı ...
 
CHP İzmir’de şok: İlçe başkanı darp edildi
CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül partisinin afişlerini indirmeye çalışan ...
Bakan Yıldız’dan CHP ve MHP'nin seçim vaatlerine eleştiri
Enerji Bakanı Taner Yıldız, MHP ve CHP'nin seçim beyannamesindeki akaryakıt ...
Erdoğan'dan asgari ücret çıkışı: Açık artırmaya çıkarıldı...
Taraflı davrandığı eleştirilerine yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evet ...
 
Kılıçdaroğlu: Oraya pasaportsuz gidilecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün emeklilerin oyunu istiyorum, ...
Flaş! Delican neşteri: O ismi görevden aldı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’dan seçim öncesinde şok bir hamle ...
CHP'den Erdoğan'a Kuran yanıtı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Siirt'te yaptığı konuşmada Kur'an ile ilgli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva