HABERLER>POLİTİKA
8 Ekim 2012 Pazartesi - 10:49

Şengül, Türeli'ye 'Tribün' göndermeli cevap

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli’nin Kentsel dönüşüm için ‘İzmir’de iki bina yıktılar’ sözüne karşı tepki göstererek, Galatasaray ın ünlü taraftarn grubu Ultraslan’ın bir Fenerbahçe maçında açtığı pankarttan gönderme yaptı: “Onların hayellerinin bittiği yerde bizim gerceklerimiz başlar” dedi.

Şengül, Türeli ye  Tribün  göndermeli cevap

İZMİR - İzmir’in geçmişte muteşem bir güzelliğe sahip olduğunu ifade eden Şengül, “İzmir'imizi zaman içerisinde  çarpık yapılaşmalarla çirkinleştirdik. İnşallah  yaptığımız bu sembolik yıkımla, İzmir'in  eski güzel günlere dönmesi  adına  tarihi bir adım attık. Bugün küçük bir adımla  yarının İzmir'i ve Türkiye’si için büyük bir adım atmış olduk” dedi.
 
TBMM Çevre Komisyonu Katip Üyesi Aydın Şengül, Kentsel dönüşümde başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın İzmir’e ayrı bir önem ve değer verdiğini ifade ederek, İzmir’de Kentsel dönüşüm için 18 alan tespit yapıldığını, bunların on tanesinin merkez ilçeyi kapsadığını ve kentsel dönüşüm yapılacak konutların İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan toplam konutları içindeki payının yüzde 46’sını olduğunu ifade etti.
 
Şengül, İzmir’de kentsel dönüşüm için oldukça titiz çalışıldığını, Bayındırlık İl Müdürlüğü Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyelerden ve TÜİK’ten (Türkiye İstatistik Kurumu) elde edilen veriler ile alan nüfusu, konut sayısı, bina yapısı, bina yaşı, yapı fiziki durumları, kent dinamiği ve estetiğine etkileri açısından ayrıntılı mevcut durum analizlerinin yapıldığını açıkladı.

Şengül, 1/25 bin ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı Nazım İmar Planı Revizyonu temel alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunu ise şöyle açıkladı: “Toplam 18 adet Yenileme-Sağlıklaştırma alanı bulunduğu, (1/25000 Söz konusu plan üzerinde bu bölgeler 1’den 18’e kadar numaralandırılmıştır), bu alanların 10 merkez ilçeyi kapsadığı (Bornova, Karşıyaka, Menemen, Buca, Konak, Çiğli, Gaziemir, Narlıdere, Bayraklı, Karabağlar), bu alanların 102 adet mahalleyi kapsadığı, Bu alanların, yüzölçümü olarak 4435 ha olduğu (44.350.000 m2) 18 adet Yenileme-Sağlıklaştırma alanının, İzmir Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde bulunan toplam konut alanının yüzde 46,5’ini oluşturduğu, bu alanlarda 882.010 kişinin yaşadığı ve toplam nüfusa oranının yüzde 25 olduğu, Bu alanlarda konut sayısının 313.114 olduğu ve bu konutların İzmir Büyükşehir Belediye sınırları içerisindeki toplam konut sayısına oranının (Bornova, Karşıyaka, Menemen, Buca, Konak, Çiğli, Gaziemir, Narlıdere, Bayraklı, Karabağlar) yüzde 29 olduğu, tespit edilmiştir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ATATÜRKÇÜ 9 Ekim 2012 Salı 09:45

izmirli hiç bir oyuna gelmez ne yaparsan yap AKP asla ama asla izmiri alamazsın burası köy şehiri değil 3 veya 5 liraya oy satın alasın kuzu kuzu değil izmirli sana koşa koşa oy atsın kültür seviyesi yüksek bir şehir olan şehir izmir işini biliyor BİM verip yastık altından 10 alana asla ama asla oy çıkmaz izmirden

Yorumu oyla      13      6  
ahmet tok 9 Ekim 2012 Salı 07:51

izmir hizmet bekliyor laf kalabalığı değil büyükşehir değil büyükköy olduk ağalar.....

Yorumu oyla      12      7  
ıptal 9 Ekim 2012 Salı 00:33

sayın şengül 'ün dayanak aldığı plan buyuksehırın planı. belirlenen 18 bolge buyuksehırn belırledıgı yenıleme alanları. babaknblıkta bekleyenler yıne bu bolgeler ıcındekı kentsel donusum bolgelerı. ama sengulun daha bu 25000 lık planın ıptal edıldıgınden haberı bıle yok :))).

Yorumu oyla      11      8  
AHMET 8 Ekim 2012 Pazartesi 17:03

AKKKPPPDEN NE OLUR HİÇ BİŞEY OLMAZ 10 YILDIR NE YAPTILAR MEMLEKETTE İYİ GİDEN NE VAR 2 BİNAYLA OLMAZ SEN 22 AYDIR İMZALAMADIĞIN KENTSEL PROJELERİN HESABINI NASIL VERECEKSİN HÜKÜMET NE KENDİSİ YAPIYOR NEDE YAPTIRIYOR TELEFERİK İHALESİNİDE SENİN HÜKÜMETİN 5 YILDIR ENGELLİYOR YARGIDA KAZANDI YAKINDA BAŞLAYACAK

Yorumu oyla      23      8  
Ak Partili Yorumcu 8 Ekim 2012 Pazartesi 15:56

Teleferik ihalesini beceremeyen, fayton için at almayı halledemeyen CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ni kentsel dönüşümün başat aktörün yapmak İzmir için felaket olur. İhale verirken müteahhitin iş bitirmelerine bakılır. CHP’li belediye nerede ne dönüştürmüş ki TOKİ ile yarışacak. Bu İşi AK Parti yaparsa yapar, yapmazsa İzmir’in periferisinde yaşayanlar yine kötü koşullarda yaşamaya devam ederler. Merkezde yaşayan hali vakti yerindekilerin bu iş umurunda değil. Metro işine döner sonra, yanarız.

Yorumu oyla      15      19  
Rantsal dönüşüm.... 8 Ekim 2012 Pazartesi 12:54

Sayın vekilim İzmirin diğer kentsel dönüşüm planları niye hala bekletiliyor. Niye imzalanmıyor? ÇOk laf az iş yapıyorsunuz. On yıldır iktidarsınız.İzmiri gavur olarak gördüğünüz için İzmire hiç bir şey yapmıyor yapanada engel olmaya çalışıyorsunuz. Bunun sonucunu halk sandıkta gösterecektir.

Yorumu oyla      29      10  
CHP li vatandaş. 8 Ekim 2012 Pazartesi 12:49

AKP Kentsel dönüşümmü, yoksa rantsal dönüşümü yapmak istiyor bir düşünmek lazım. Halep oradaysa arşın burada, İstanbulda yaptıkları dönüşümün rantsal lşduğunu gördük, İnsanları 80 km sür sağlanan ranta yapılan villar kime peşkel çekildi Tokiyle bu işi yapmak mümkün değil. Tabii AKPliler hizmetten anlamaz anlasa anlasa yemek içmekten "CACIK" tan başka birşeyden anlamazlar.

Yorumu oyla      28      10  
Cebimizi Hortumlayan Parti..... 8 Ekim 2012 Pazartesi 12:15

BU CEHEPEDEN CACIK OLMAZ

Yorumu oyla      16      23  
izmirli 8 Ekim 2012 Pazartesi 12:03

işiniz kentsel dönüşüm gücünüz kentsel dönüşüm neden acaba

Yorumu oyla      27      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Duayen siyasetçi Metin Öney kitabını tanıttı
İzmir eski Milletvekili Metin Öney, siyasetteki duayenliğini kitap haline ...
Türeli'den Bakan Akdağ'a 'Güzelbahçe' isyanı!
CHP İzmir milletvekili Rahmi Aşkın Türeli Güzelbahçe’nin tam teşekküllü ...
İnce’den sert çıkış: Bunları Başbakan’a yedireceğim
Yalova’da partisinin İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katılan ve Başbakan ...
 
CHP’li Güler: Bu dava siyasi bir davadır
CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Birgül Ayman Güler, Tuncay Özkan’a ...
AK Partili Sait’ten Çeşme’ye jeotermal müjdesi
AK Parti’nin Çeşme’den sorumlu koordinatör Milletvekili Rifat Sait, Çeşme’de ...
CHP’li Güven 23 yaş üstü engelliler için sordu!
CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, 23 yaş üstü engelli bireylerin eğitim ...
 
Tezkereyi savundu: Top atana gül atılmaz
MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı bir konuşmada Suriye'ye sınır ötesi ...
CHP İzmir’de Nihat Kaya’ya af çıktı
İl Disiplin Kurulu kararı ile bir yıl süre ile partiden ihraç edilen Nihat ...
Tekin İzmir'den sert çıktı: Başbakan teslim olmuştur
AK Parti döneminde “3Y” olarak adlandırılan yoksulluk, yasak ve yolsuzluğun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva