HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Temmuz 2015 Pazartesi - 17:57

Selvitopu o iddialara ‘yardımcısı aracılığıyla’ yanıt verdi!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu kendisi ve belediye hakkında açıklamalarda bulunan CHP’li Meclis Üyesi Turan Manduz’a başkan yardımcısı aracılıyla yanıt verdi. Selvitopu’nun görevlendirdiği Yiğitoğlu, Manduz’dan iddialarını ispatlamasını istedi.

Selvitopu o iddialara ‘yardımcısı aracılığıyla’ yanıt verdi!

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediye Meclisi CHP Grubu’nda krize neden olan sözleşmeli personel alımlarına ret oyu verilmesinin yankıları sürüyor. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun meclis gündemine getirdiği 12 personele itiraz eden CHP’li altı meclis üyesi açıklama beklediklerini ifade etmişti. AK Parti Grubu’nun da desteğini alan altı meclis üyesinin oyları ile Selvitopu sözleşmemi memur alımını gerçekleştiremedi. Durum, partide tartışmalara neden olurken İl Başkanı Bedri Serter devreye girmişti. Selvitopu’na muhalif isimlerin başında gelen ve yaptığı sert açıklamalar ile gündeme gelen CHP’li Meclis Üyesi Turan Manduz’a yanıt geldi.

- CHP MECLİS ÜYESİNDEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR…




Belediye Başkanı Selvitopu, Manduz’a Başkan Yardımcısı Tayfun Yiğitoğlu aracılığıyla cevap verdi. Yiğitoğlu, Manduz’un açıklamalarına tek tek yanıt verirken kendi yetki ve sorumluluğunda bulunmayan mali konular başta olmak üzere birçok konuda değerlendirme yaptı.
 
İŞTE O AÇIKLAMA
Gazetenizin internet sitesinde 02.07.2015 tarihinde yayınlanan ve ‘Karabağlar’da kriz büyüyor: CHP’li Meclis Üyesinden Zehir Zemberek Sözler’’ başlığıyla verilen haberde; Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Turan Manduz’a atfen; Belediyemize alınması düşünülen 12 Adet sözleşmeli personelin kimler olduğunun yönetim tarafından açıklanmadığı, Belediye Başkanının bu konuda kendi meclis üyelerini by-pass ederek AK partili meclis üyeleri ile pazarlıklar yaptığı, kafeterya ve restoran gibi tesislerinin kiralama yetkisinin Belediye Başkanına verilmesine karşın bunun gerekçelerinin açıklanmadığı, belediyenin borç batağında olduğu, Büyükşehir Belediyesine arsalar satıldığı halde bu paraların nereye gittiğinin belirsiz olduğu, belediye yolsuzluk, korku imparatorluğu ve mezhepçiliğin almış başının gittiği, Belediyenin emekliler kampı oldu yolunda iddialarda bulunulduğu anlaşılmıştır.
 
Belediye Başkanı ve kurum çalışanlarını itham altında bırakan bu iddialara tamamen asılsız ve dayanaktan yoksun olup, yönetimi karalamaya ve çalışanlar arasına nifak sokmaya yönelik sorumsuzca iddialardır: Şöyle ki;
 
Belediyemizin ihtiyaç duyduğu yerlere alınması düşünülen 12 adet sözleşmeli personelin Belediye Kanunun 49. Maddesi gereğince alacakları ücretin belirlenmesi amacıyla konu meclis gündemine taşınmış olup, meclisimiz tarafından önerge Hukuk ve Plan Bütçe Komisyonlarına sevk edilmiştir. Mevzuat gereği komisyonların görevi, ödenek durumunu da dikkate alarak verilecek ücretin belirlenmesine ilişkin olup, Hukuk Komisyonu oyçokluğuyla önergenin reddi yönünde rapor hazırlamıştır. Komisyon raporları Belediye Meclisimizin 01.07.2015 tarihli gündemine alınmış olup, Belediye Başkanı konuya ilişkin görüşünde, yasa gereği meclisin görevinin sözleşmeli personelin alınıp alınmaması değil, personel ücretlerinin tespitine ilişkin olduğu bir kez daha dile getirilmiştir. Ancak yapılan oylama sonucunda Hukuk Komisyonunun hazırladığı rapor oy çokluğuyla reddedilerek yetki aşımı yapılmıştır. Söz konusu karar hukuka açıkça aykırı olduğundan Belediye Yasasının 23. Maddesi gereğince konunun yeniden meclisçe görüşülmesi istenecektir.
 
Belediyece alınacak personelin isimlerinin meclis üyelerine bildirilmediği ve görüşünün alınmadığı belirtilmekte ise de sözleşmeli personel alımı 5393 sayılı Belediye Yasasının 49. Maddesi ve Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün genelgeleri doğrultusunda tarafsızlık ve liyakat unsurları dikkate alınarak yapılacaktır. Bu konuda AK Parti grubu ile gizli görüşme iddiası da tamamen hayal mahsulüdür. Kaldı ki adı geçen kişi AK Parti grubu ile birlikte önergeye ret oyu vermiştir.


 
Belediyemize ait kafeterya ve restoran gibi tesislerin kiralanması için meclisten yetki alındığı öne sürülmekle beraber böyle bir durum söz konusu olmayıp, meclis üyemizin neyi kastettiği anlaşılamamıştır.
 
Belediyenin borç batağında iddiasına gelince; 30.3.2014 tarihinde yapılan yerel seçim sonrası yönetim devralındığında belediyenin önemli miktarda borç stoğu olduğu saptanmış olup, bu borcun azaltılması için hemen tasarruf tedbirleri uygulamaya konulmuş ve gereksiz harcamaların önüne geçilmiştir. Bunu yanı sıra gelirlerin artırılması için yoğun bir çalışa başlatılmış ve tahsil edilemeyen milyonlarca TL kamu alacağının bir kısmının tahsili sağlanmıştır. Geriye kalan alacakların da belediyeye kazandırılması için bu çalışmalar devam etmektedir. Büyükşehir Belediyesine devredilen taşınmazlardan elde edilen paralar da belediyeye gelir olarak kaydedilmiştir. Dolayısıyla belediyenin borçlarının bu yönetim döneminde arttığı izlenimini veren bu açıklamanın gerçekle bağdaşır bir tarafı bulunmamaktadır.
 
Belediye Başkanı, geçmiş dönemlerde Konak Belediyesi’nde birlikte görev yaptığı ve hepsi de belediyecilik alanında deneyimli olan kişiler Başkan Yardımcısı olarak atamıştır. Başkanın kendi çalışma arkadaşlarını seçmesi kadar doğal bir şey olamaz.
 
Adı geçen meclis üyesi tarafından öne sürülen en vahim iddia ise belediyemizde yolsuzluklar yapıldığı, korku imparatorluğu kurulduğu ve mezhepçilik yapıldığı yolundaki iddialardır. İddia sahibini bu konuları ispatlamaya davet ediyoruz. Bunları kanıtlayamadığı takdirde müfteri durumuna düşeceği tabiidir. Ayrıca belediye yönetimini töhmet altında bırakan suç niteliğindeki bu beyanatlar nedeniyle iddia sahibi hakkında gerekli yasal yollara başvurulacağı tabiidir.

Bu sebeplerle belediyemiz hakkında kamuoyunda yanlış bir algının oluşmaması amacıyla yukarıdaki açıklamayı gazetenizin internet sayfasında yayınlanmasını talep ederiz.
 
M. TAYFUN YİĞİTOĞLU
BELEDİYE BAŞKANI A. BAŞKAN YARDIMCISI

 
Okan Üniversitesi’nde büyük buluşma
 
İzmir’de yurt krizi: ‘Bornova’ya sürgün’e isyan!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yurttaş 7 Temmuz 2015 Salı 09:32

Özel Kalem Müdürünüzün yaptıkları, söz konusu iddiaların ispatı niteliğindedir. Kaldı ki; bir yurttaş olarak o isimleri ben de merak ettim. Bakalım gerçekten ihtiyaç olduğu için mi, yoksa birilerini sırf işe sokmak için mi böyle bir karar alınmaya çalışıldı.

Yorumu oyla      18      14  
ahmet 6 Temmuz 2015 Pazartesi 20:26

peki ispatlarsa istifa edicekmisiniz

Yorumu oyla      22      18  
Mehmet 6 Temmuz 2015 Pazartesi 19:07

Turan Manduz mahkeme önünde hesap vermeli.Yalan beyanlarla belediyenin temeline dinamit koydu.Siyasetci sorumluluk sahibi olur.Bos konusmaz.

Yorumu oyla      32      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Badem’den ‘madene’ bu kez de karantina seti!
Ödemiş’te krize neden olan altın madenine karşı direnen Ödemiş Belediye ...
Aliağa'da tiyatro rüzgarı esmeye devam ediyor
Geleneksel Türk tiyatrosunun başyapıtlarından biri olan 'Ayyar Hamza' ...
Ziraat Odası da ‘Yamanlar’ kartını açtı: Su vurgusu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Yamanlar’da yapmayı planlandığı ...
 
Urla Belediyesi’nden ücretsiz danışmanlık hizmeti
Urla Belediyesinin sosyal belediyecilik hizmetlerine bir yenisi daha eklendi. ...
Ve Mimarlar Odası ‘çılgın proje’ raporunu açıkladı
Mimarlar Odası İzmir Şubesi Körfez Geçişi Köprü-Tünel projesiyle ilgili ...
Gaziemir’de geleneksel eğlence tam gaz
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Ramazan Eğlenceleri’ni ...
 
Karşıyaka’da 20 yıllık ruhsat sorunu çözüldü
Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Sanayi Sitesi’ndeki 200’ü aşkın dükkânın, ...
Başkan Kocaoğlu: Sırada Foça var!
Zengin tarihi ile İzmir’in önemli merkezlerinden biri olan Bergama’nın ...
‘Yüzülebilir Körfez’e bir büyük adım daha!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva