HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Mayıs 2015 Cuma - 17:24

Selçuklu kadınlar sertifikalarını aldı

Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde verilen Kadın Sağlığı Eğitim Programı sona erdi. Program sonunda Kadın kursiyerler sertifikalarını Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Başkan Yardımcıları Dr. Bülent Cinel ile Ali Karakurt ’un elinden aldılar.

Selçuklu kadınlar sertifikalarını aldı

İZMİR - Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin yürüttüğü ve 13 haftadır süren Kadın Sağlığı Eğitim Programı kapsamında kursiyerler sertifikalarını törenle aldı. Başkan Bakıcı, Kadın Sağlığı Eğitim Programı’na katılan kadınları tebrik ederek, sağlık eğitiminin kadın ve aile açısından önemine dikkat çekti.

Sertifika törenin açılış konuşmasını yapan Sosyolog Filiz Ağbaba Gürsel, verilen eğitim hakkında kısaca bilgi verdi. 13 hafta boyunca kadınların ruh ve beden sağlıklarını nasıl koruyacakları yönünde bilgilerin paylaşıldığını kaydeden Sosyolog Filiz Ağbaba Gürsel, ayrıca kadınlarda cinsel/üreme sağlıkları, temizlik ve beslenme, güvenli annelik ve gebeliği önleyici yöntemlerin anlatıldığı söyledi. Üreme sağlığını koruyucu davranışların da anlatıldığı programda, iletişim, cinsellik, yasal haklar, çocuklar ve ergenler konusunda da eğitim verildiğini belirten Sosyolog Gürsel, yine kadınlara yönelik genel sağlığı koruyucu davranışlar konusunda da eğitim verildiğini ve tüm başlıklar altında verilen eğitimlerin uygulamalı olduğunu kaydetti.



SAĞLIKLI BİLGİ, SAĞLIKLI DÜŞÜNCE, SAĞLIKLI NESİLLER
Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi bünyesinde düzenlenen bu eğitim programına katılan tüm kursiyerlere teşekkür eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, kadın sağlığıyla ilgili verilen bu eğitimin verimli olduğuna inandığını kaydetti.  Kursiyerlere burada öğrenilen bilgileri yakınlarıyla paylaşmalarını isteyen Başkan Bakıcı; “Elde ettiğiniz bilgileri yakınlarınıza, eşlerinize, dostlarınıza ve çocuklarınıza anlatmak; onların ve kendinizin daha sağlıklı yetişmesine yönelik davranışlar ortaya koymak açısından bu eğitimin önemli olduğunu düşünüyorum. Sağlıklı toplumlar ve sağlıklı nesiller; sağlıklı bilgiler ve düşüncelerden oluşan nesillerdir” dedi.

ÖNCE KADIN BİLGİLENMELİ
Her konuda olduğu gibi sağlık konusunda da bilgi sahibi olmakla birçok sorunun önüne geçilebileceğine dikkat çeken Başkan Bakıcı, sağlık konusunda ailenin bilinçlenmesi için öncelikle kadınların bilinçlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Sağlık ile ilgili tüm konular üzerinde bilgi sahibi olmanın önemine vurgu yapan Başkan Bakıcı; “Kadınları bu konuda farklı kılan özellik sizlerin çocuklarınızı yetiştirmenizdir. O yüzden sizlerin sağlığınızla ilgili daha çok bilgili olmanız ve sağlığınıza önem vermeniz esastır. Bu anlamda eğitim kursuna katılarak bu örnek davranışı gösterdiğiniz için ben sizleri kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.
Kadın danışma merkezi olarak bu ve buna benzer konularda çalışmaların devam edeceğini kaydeden Başkan bakıcı, bu çalışmalarda büyük emek harcayan başta Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel ve Selçuk Belediyesi Kültür ve Eğitim Müdürü Özgül Yavuz Karaalioğlu olmak üzere; bu eğitimi veren Sosyolog Filiz Ağbaba Gürsel’e, teşekkür etti.

KURSİYERLER MEMNUN
Kadınlara yönelik verilen bu eğitimden son derece memnun olduklarını dile getiren kursiyerler; aldıkları bu eğitim programının kendilerine çok şey kattığını ifade ettiler.
Yapılan konuşmaların ardından 13 kursiyer, sertifikalarını Başkan Bakıcı ve Başkan Yardımcıları Dr. Bülent Cinel ile Ali Karakurt ‘un elinden aldılar.
Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde Kadın Sağlığı Eğitimi ve diğer kurs programlar ile ilgili talepler alınmaya devam edeceği belirtildi.
 

 
Bahçeli: Erdoğan ispat etmezse şerefsizdir!
 
Sağanak yağış Aydın'ı vurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efes Spor'a başkan desteği
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, U16 Türkiye Şampiyonası ...
Buca’nın trafik çilesi bitiyor!
Buca Belediyesi ilçedeki trafik sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalarını ...
‘Karşıyaka’nın Filizleri’ Türkiye’ye model oldu
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve duyarlı halk kitleleri sayesinde ...
 
Urla'nın denizi 'mükemmel' çıktı
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun, sahillerde deniz suyu kalitesi ile ilgili ...
‘Sakin Şehir’ kadın emeği binasına veda ediyor: Başkan’dan sitem
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe merkezi ve meydan düzenlemesinin ...
İzmir’de 1000 ‘Afet Kadın’ aranıyor!
İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi, doğal afet ve acil müdahale eğitimi ...
 
BBŞT'den dev gösteri: Nazım'ın başyapıtı sahnede
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Nazım Hikmet’in “Memleketimden İnsan ...
Agora Parkı’nın Agora’nın çocukları tasarlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora Parkı’nı bölgede yaşayan çocuklarla ...
Karabağlar'da ülkeye örnek proje: Sosyal kart!
Sosyal belediyecilik alanında da başarılı çalışmalara imza atan Karabağlar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva