HABERLER>POLİTİKA
7 Temmuz 2015 Salı - 09:36

Şeboy Ankara kodlarını anlattı: 3T yok, model CŞM!

İzmir’in sorunlarını Ankara’ya taşıyarak köprü görevi yapacağını söyleyen AK Parti’nin Milletvekili siyasete yeni bir tanım kazandırarak, “Bundan böyle Cemil Şeboy Modeli (CŞM) uygulayacağım” dedi.

Şeboy Ankara kodlarını anlattı: 3T yok, model CŞM!

Hanzade ÜNUZ/EGEDESONSÖZ -  7 Haziran genel seçimiyle birlikte AK Parti İzmir Milletvekili seçilen Cemil Şeboy, siyaset arenasına hızlı ve kararlı girdi. Haftanın 5 gününü İzmir’de geçireceğini, İzmir’in sorunlarını Ankara’ya taşıyarak köprü görevi yapacağını söyleyen Cemil Şeboy siyasete yeni bir tanım kazandırarak, “Bundan böyle Cemil Şeboy Modeli (CŞM) uygulayacağım” dedi.



Deneyimli siyasetçi CŞM’yi uygularken 3T ile uğraşmayacağının da altını çizdi.  Şeboy, “Tayin, terfi, telefon işleriyle uğraşan siyasetçiler var. Ben bunlara “3T” diyorum. Bir de iş yapmak isteyen siyasetçiler var. Ben o tür siyasetçiyim. Bu kapsamda Ankara’da İzmir’le ilgili olarak öncelikle tespit ettiğim üç öncelikli işi takip edeceğim” diye konuştu. 



HACCA GİDEN KARINCA
İzmir’in uzun soluklu ve zorlu yürüyecek projeleriyle ilgili “Karıncayı hacca giderken yolda görmüşler. Nereye gidiyorsun diyenlere, gidemezsek yolunda ölürüz demiş” diye konuşan Cemil Şeboy, ele alacağı üç projeyi şöyle açıkladı:

BİR…
“İlk olarak kentsel yenilemeyi ele alınması lazım... Çok acil olması lazım. Bunu pratik hale getirecek bir yasa hazırlanması lazım. Şu anki, yasa çok ağır işliyor ve çok insanı içeriyor. Bu yasayla örneğin İzmir’de yüz binlerce arsa üretmiş olacaksın. Daha az insanla parsel bazında problem çözecek bir yasa gerekiyor. Pratik olmalı. Ve bu şekilde arsa payı oranı da düşer. Çok arsa üretilmiş olmasından dolayı dün yüzde 50 ile aldığın yer, yüzde 30 olur. Dolayısıyla daire fiyatları da düşer.
Yeni yasayla daha çok arsa üretilmesinden dolayı inşaat sayısı artacak. İnşaatlar 250 fabrika çalıştırır. Cam fabrikası, döşemesi, boyası, demiri, çivisi ile inşaat sektörünün lokomotifi yoluna devam eder ve işsizliğin azalmasına katkı sağlar.
Ben diyorum ki, minimum parsel büyüklüğü bin metrenin altında olmayacak. Hisse tapulu yerlerde 6 metre, 8 metre yollar var. Şimdi bunlardan yola terk mecburiyeti koyacağım. Yollar genişleyecek, bulvar olacak. Taban alanını çok düşük tutacağım. Yüzde 30. Yani bin metrede 300 metre, geriye 700 metre bahçe kalıyor. Sosyal donatı alanını kendi siten içinde, daha güvenli şekilde çözebilirsiniz. Koruma, yüzme havuzu, çocuk parkını yapabilirsin.”

İKİ…
“Karşıyaka’ya köprünün peşine düşeceğiz. İki yakayı birleştireceğiz. Köprüyle bütünlük sağlanacak, İzmir’in trafiği rahatlayacak. Boğazı geçtiler, orada akıntı yok m u? Kesti mi akıntıyı? Köprü olarak yapılacak olsaydı, güzel bir kadının taktığı gerdanlık gibi görselliği çok zengin olurdu. Ama fonksiyon olarak dipten gitse de aynı işi görecek, o nedenle benim için fark etmiyor.”

ÜÇ…
“Üçüncüsü metro… Artık bu işi belediyelerin yapması mümkün değil. İzmir’de yerin altından gidecek yaklaşık 65-70 kilometre metro ile trafik problemini çözmemiz lazım. Toplu konut alanlarına ulaşılmalı, Üçyol-Buca’yı bağlamalıyız. Ben tramvaya karşıyım, ne yaparsan yap orada trafiği rahatsız ediyorsun. Biz tam tersini yaptık, önce toplayıcı hattı yaptık. Ta Torbalı’dan Menemen’e kadar gidiyor. İyi de sen burada yaşıyorsun, kent içinde baksana otobüsler insanları nasıl taşıyor. Nerede daha çok yolcu var, bunlar bilinmiyor mu? Biz tersten başladık.”
 

 
Yaşar Üniversiteli genç solist İtalya'dan çifte ödülle döndü
 
Şok: TEOG'da puanlar yanlış hesaplandı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buca'lı 7 Temmuz 2015 Salı 17:34

Aslan Başkan,İzmir projeleri inşaallah senin gayretlerin ve öncülüğünde hayat bulacak,buna yürekten inanıyoruz.Vekillik sona erdiğinde katkın olan eserleri görmek istiyoruzzzz. Bu yolda Allah işlerini rast getirsin.

Yorumu oyla      14      10  
7 Temmuz 2015 Salı 11:49

izmir ve buca için hayırlı olsun

Yorumu oyla      19      10  
Hüseyin Ahmetoğlu 7 Temmuz 2015 Salı 10:52

işte gerçek izmirin m.v.sorunlarını bilen, proje üreten, çözümlerinide bilen bir efsane başkan.ŞEBOY-DELİCAN elele herşey İzmir için. inşallah İzmirli kıymetini bilir başarılar Cemil vekilim başarılar Bülent bşk.nım

Yorumu oyla      22      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal'dan olay açıklamalar: Bomba MHP iddiası!
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, TBMM Başkanlığı seçimlerinin ikinci ...
Kritik seçim zirvesi: Genel Merkez Delican’a ne mesaj verdi?
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican seçim sonuçlarını değerlendirmek ...
15 yaşında 5 yıl hapis cezası aldı
Kayseri'de uyuşturucu satıcılığı yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanan ...
 
MHP’li Koç’un teşekkür turu tam gaz
Teşekkür ziyaretlerini sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili ...
Selahattin Demirtaş mal varlığını açıkladı
HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş eşi Başak Demirtaş'la birlikte mal beyanını açıkladı.
Türsen’den Karşıyaka’nın başkanlarına çağrı: Karışmayın!
CHP’de delege seçimleri öncesi Karşıyaka Eski Belediye Başkanı’ndan ilçeye ...
 
Demirtaş'tan anne ziyareti: Menü de gözleme var
Diyarbakır’da yaşayan annesi Sadiye Demirtaş’ı ziyaret eden HDP Eş Genel ...
Gürsel Tekin'den kritik Baykal açıklaması
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Sayın Baykal, ‘ben adaylık konusunda ...
CHP'li Koç'tan çarpıcı koalisyon ve Suriye mesajı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, koalisyon tartışmaları ile ilgili açıklamasında, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva