HABERLER>POLİTİKA
28 Mayıs 2015 Perşembe - 15:10

Sarnıç'ta yine kriz: AK Parti ve CHP cephesi ne diyor?

Gaziemir Sarnıç’ta yaşanan 2/B krizinin ardından taraflardan açıklama geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, tapuya itiraz eden İbrahim Cevahir ile kararın mahkeme tarafından verileceğini söyledi. Şengül, tapuların kısa zamanda dağıtılacağını ifade etti. CHP İlçe Başkanı Umut Tekin de, “Yalancının mumu yatsıya kadar yandı. Çıkıp ‘sözümüz namusumuzdur’ diyenler sözünü tutmadı” diye konuştu.

Sarnıç ta yine kriz: AK Parti ve CHP cephesi ne diyor?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Orman vasfını kaybetmiş arazilerin kullanıcılara satışını öngören 2/B yasası gereği Gaziemir Sarnıç’ta devam eden tapu çalışmaları itirazın ardından yine durdu.  İstanbullu İşadamı İbrahim Cevahir ve ortaklarının yaptığı itiraz sonucu Kadastro Müdürlüğü, sürece dair tüm bilgi ve belgeleri tapu müdürlüğü ve orman işletme müdürlüğünden isterken taraflardan açıklama geldi. Üç yıldır yaşanan çıkmazda bir yol açılamayınca süreç yine tıkandı.


 
Yerel seçim sürecinde de gündeme gelen konuşu bu zamana kadar takip eden isimlerin başında gelen AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, çalışmaların seçim sonrasına yetiştirileceğini söyledi. Şengül, “Zaten bu isimlerin itiraz edecekleri belliydi. Daha önce de itiraz etmişlerdi. Şimdi Kadastro Mahkemesi bu itirazları değerlendirecek. Sonra da ya ret edecek ya da itirazları kabul edecek. Bu sürecin tıkandığı anlamına gelmiyor. Çalışmalar sürüyor. Tüm işlemler tapuda bitti. Herkesin hissesi, yeri belli.  Vatandaşlarımız merak etmesinler. Onlar kısa zamanda mahkeme sonucunun ardından tapularına kavuşacaklar” dedi. Şengül, Cevahir ve hissedarların daha önce açtığı davaların ret edildiğini ifade ederken sonucun bölgede yaşayan insanların lehine çıkmasını beklediğini söyledi.
 
İTİRAZI BEKLEYENLER VAR
Şengül, seçim döneminde konuyu birilerinin siyaset malzemesi haline getirdiğini söyledi. Özellikle CHP’nin alan çalışmasında bunu kullandığını anlatan Şengül, “Seçimde kısa yoldan fayda sağlamak isteyenler var. Bu kişilerin itiraz etmesini ve sürecin tıkanmasını bekleyen siyasetçiler ortalıkta dolaşıyor. Özellikle CHP içinde bu isimlerin itiraz etmesinin önünü açan kişiler var” dedi.
 
‘SÖZÜMÜZ NAMUSTUR’ DEMİŞLERDİ
İlçede yaşanan yeni krizin ardından CHP’den de sert açıklama geldi. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, “Başbakan talimat verdi, Cumhurbaşkanı bizzat görevlendirdi, 3 bakan söz verdi. Çözdük, çözeceğiz, çözüyoruz diye ortalıkta dolaştılar. Yalancının mumu yatsıya kadar yanmıştır. Sorunun yaptıkları yasanın 7. maddesi dolayısıyla çıktığını, sorunun siyaset üstü olduğunu, burada yaşayan vatandaşlarımızın artık bu sorunlarının çözülmesi gerektiğini, her seçim öncesi vaadinden birisinin olmaması gerektiğini çağrılarımızla anlattık. Nihayetinde sorunun çözülmesi için söylediğimiz formülü Sarnıç 2/B nin durdurulmasından iki yıl sonra yaptıkları toplantıda kabul ettiler ve yaptıkları açıklamalarda ‘7. maddeyi değiştireceğiz iş bitecek’ dediler. Bizde noktasına virgülüne dokunmadan söyledikleri değişiklik için kanun teklifi verdik. Ama nedense ‘sözümüz namusumuzdur’ diyenler verdiğimiz kanun teklifini mecliste ret ettiler” dedi.


 
FİYASKO
Tekin, sürecin yeniden başa döndüğünü ifade ederken, “İktidar partisinin milletvekillerinin Ocak ayı ortalarında yaptıkları toplantı ile kendilerinin formüllerini açıklayıp sorunu çözdük müjdesini vermeleri maalesef 5 ay sürdü. Matematik bilgilerinin yetersiz olduğunu, yaptıkları formülün yanlış olduğunu defalarca söyledik ama kar etmedi. Bu yılda 2012 yılında ki gibi yine ölçümler yapıldı, askıya çıktı, son gün yine itiraz ile durdu. Yani 3 yıl öncesine geri döndük. Dün yaptıkları toplantı da fiyasko ile karşılaştılar. 1500 kişilik salonda 100 kişiye dertlerini anlatmaya çalıştılar. Çünkü halk artık kimin samimi olduğunu kimin samimi olmadığını anladı” diye konuştu.

 
AK Parti Adayı Turhan’dan muhalefete ‘dönence’ göndermesi
 
Açık su yüzme şampiyonası Foça’da yapılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’ndan ‘AK Parti’yle koalisyon’ sorusuna net yanıt
HDP'nin kendilerinden değil AK Parti tabanından oy alacağını söyleyen ...
Erdoğan’dan Demirtaş’a ‘yufka’ yanıtı, HDP’ye yaylım ateşi!
Ankara'da konuşan Cumhurbaşkanı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ...
Erdoğan'ı sahaya indiren iki önemli gelişme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'nin seçim kampanyasına el atmasının altından ...
 
Arınç: Birinci sözümüz başkanlık değil!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin ...
Baltalimanı'nda iş adamlarıyla sürpriz zirve!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, işadamı Ali Kibar'ın İstanbul Baltalimanı'ndaki ...
Davutoğlu: Kürtlerin baraj sorunu yok
Batman mitinginde konuşan Başbakan Davutoğlu'nun hedefinde HDP vardı: ...
 
Manisa'da pankart krizi: MHP astı polis indirdi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akhisar İlçe Teşkilatı tarafından bir ...
İstanbul Valisi'nden 'Kazlıçeşme' açıklaması
İstanbul Valisi Şahin, HDP'nin Kazlıçeşme'de miting yapma talebine ilişkin ...
Maliye Bakanı Şimşek'in kızı Esma yoğun bakımda
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ikiz kızlarından Azra Esma'nın rahatsızlığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva