HABERLER>EKONOMİ
1 Eylül 2014 Pazartesi - 17:26

Sanayiciler Diyarbakır'a köprü kurmak istiyor

Diyarbakırlı sanayici ve işadamları, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, beraberlik çağrısı yaparken, Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ise İzmirli sanayicileri bölgede yatırıma davet etti.

Sanayiciler Diyarbakır a köprü kurmak istiyor

EGEDESONSÖZ - 83. İzmir Enternasyonal Fuarı "onur konuğu" illerinden Diyarbakır heyeti, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı (EBSO) ziyaret etti. Diyarbakır Valisi  Cahit Kıraç'ın başkanlık ettiği, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi Ebubekir Bal, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, meclis üyeleri ve Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 50 kişilik heyet EBSO'da İzmirli sanayicilerle bir araya geldi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "Bizim bir tek şeye ihtiyacımız var, huzur ve barış. Aramızdaki diyaloğu bozmak isteyenlerin olduğunu biliyoruz. Yıllarca kardeşçe yaşadığımız bu ülkede, bundan sonra da birlikte yaşayacağımızdan şüphemiz yok" dedi.

BİRLİK ÇAĞRISI
Birlik ve beraberliğin gelecek açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yorgancılar, Diyarbakır heyetini dünya barış gününde İzmir'de ağırlamaktan memnunluk duyduğunu söyledi. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın onur konuğu illerinden birinin Diyarbakır'ın olmasının kültürel kaynaşma adına büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yorgancılar, ticaretin karşılıklı ziyaretlerin artmasıyla mümkün olabildiğini vurguladı.

Diyarbakır'ın ekonomik potansiyelini iyi kullanamadığını ifade eden Yorgancılar, "Geçmişte İstanbul sanayi olarak çok ön plana çıkıyordu. Son 10-15 yıldır Gaziantep, Kayseri gibi yeni iller sanayide gelişmeye başladı. Diyarbakır'ın da bunu başarması gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye'nin yakın coğrafyasında yaşanan iç karışıklıklardan olumsuz etkilendiklerini anlatan Yorgancılar, tüm olumsuzluklara rağmen üretim ve yatırıma odaklandıklarını söyledi. Yorgancılar, şunları söyledi: "Türkiye'nin kuzeyinde siyasi kaos var, doğusunda siyasi kaos var. Batıya baktığımızda ekonomik durgunluk var. Bütün bunlara rağmen biz daha fazla yatırım yapıp üretmeliyiz. Bunların yanısıra ekonomiyi etkileyen FED kararları gibi başka etkenlerde var. Bütün bunlardan sıyrılıp kendi iç bünyemizde birlik ve beraberliği sağlamalıyız. Gelecek açısından bu büyük bir önem taşıyor."

YATIRIMCILARI ÇAĞIRDI
Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ise İzmir ve Diyarbakır'ın bir birinden alabileceği çok önemli potansiyellerin bulunduğunu söyledi. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın onur konuğu illerden biri olmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Kıraç, amaçlarının iki şehir arasındaki tarihi ve kültürel dostluk ilişkilerini daha da ileriye götürmek olduğunu belirtti. Kıraç, "Diyarbakır'ın İzmir'den, İzmir'in de Diyarbakır'dan alabileceği çok şeyler vardır. İkisi de kadim illerdir. Diyarbakır buğdayın anavatanıdır. Kuzey Mezepotomya bölgesinde tarihi boyunca 33 medeniyete beşiklik yapmış bir ildir. Diyarbakır son yıllarda bu potansiyelini kullanamamaktadır. Barış, kardeşlik ilkelerine önem veren bir şehiriz" diye konuştu.
Kıraç, 6. Bölge Teşvik Sistemi'nde bulunan Diyarbakır'ın yatırımcılar için büyük fırsatlar sunduğunu, çok sayıda yatırımcının sunulan fırsatlardan yararlanmak için arayış içinde olduğunu belirtti.

EBSO Meclis Başkanı Salih Esen de Diyarbakır'ın ekonomik politik ve kültürel anlamda Türkiye'nin en önemli illerinden birisi olduğunu söyledi. Esen, İzmir'deki 10 organize sanayi bölgesinde yatırıma gelecekek Diyarbakırlı işadamlarına her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Diyarbakır'ın Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı olduğunu kaydeden Esen, Ortadoğu'daki gerilimin bölgenin ticaretini olmusuz etkilediğini ifade etti. 

Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Ebubekir Bal da karşılıklı ziyaretlerin daha sık yapılması temennisinde bulundu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASKON'dan Dünya Barış Günü mesajı
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkan Yardımcısı ...
TTO Başkanı Olgun: Torbalı meslek eğitim üssü ilan edilmeli
TOBB’a bağlı odaların ortak yönetim kurulu toplantısında konuşan TTO Başkanı ...
İzmir Üniversitesi’nden her iki öğrenciden birine burslu eğitim
Türkiye genelindeki 72 vakıf üniversitesi arasında en fazla öğrenci yerleştirilen ...
 
Türkiye'deki 10 otomobilden 4'ü LPG'li oldu
Türkiye'de kullanılan otomobillerin yüzde 30'unu benzinli, yüzde 28'ini ...
İzmirli ihracatçılardan Rusya çıkarması
İzmir'den Rusya'ya gıda ihracatı yapmak için ilk etapta başvuran firma ...
İzmir'in kredi raporu: Tasarrufu unuttuk
Ege Bölgesi, bankalarda 72 milyar 820 milyon 32 bin TL’lik tasarruf yaparken ...
 
SPK'dan İtalyan patronlara şok suç duyurusu
SPK, Çimentaş'ı 2001 yılında satın alan İtalyan Caltagirone Grubu'nun ...
'Kuzey Ege’yi Türk–Yunan işbirliğiyle kucaklayalım'
Akdeniz Kruvaziyer Birliği (MEDCRUISE) Başkanı ve Pire Limanı Genel Müdürü ...
Fuar başladı işte bugünün tüm etkinlikleri
Fuar tüm hızıyla başladı. Pek çok etkinliğin yanışı bu akşam Fuar Çim ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva