HABERLER>GÜNCEL
7 Ekim 2015 Çarşamba - 08:21

Saldırı emrini veren 'Kanlıca'daki Reis' kim?

Eski güvenlik görevlisi Fuat Elmas polis ifadesinde, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın dövülmesi talimatı ile 100 bin TL vaadini "Kanlıca'daki Reis"in verdiğini söyledi. Ancak bu 'Reis'in 'kim' olduğu bugüne kadar belirlenemedi.

Saldırı emrini veren  Kanlıca daki Reis  kim?

Ahmet Hakan'ı takip ederek evinin önünde saldıran dört kişi, ilk ifadelerinde kendilerine bunun için 100 bin lira teklif edildiğini söyleyip 3 de isim verdi. Kimden talimat aldıklarını da anlatan sanıklara savcı ‘örgüt’ten tutuklama istedi. Sadece ‘yaralama’dan 1 tutuklama kararı veren mahkeme ise ‘örgüte ilişkin delil bulunmadığını’ belirtti.

Gazeteci Ahmet Hakan'ın takip edilip pusu kurularak darp edilmesiyle ilgili gözaltına alınan toplam 7 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki işlemlerinin ardından 4 Ekim akşamı adliyeye sevk edildi. Yedi şüpheli, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun nöbetçi savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından 6 saat sorgulandı. Savcı Baygın, şüphelilerin ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘mala kasten zarar verme’, ‘birden fazla kişi ile tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlamalarıyla tutuklanmalarını istedi. İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarılan şüphelilerden bazıları emniyette baskı gördüklerini, bu nedenle ifadelerini kabul etmediklerini söyledi.

TALİMAT İKİ ESKİ POLİSTEN
Mahkemeye çıkınca eski özel harekât polisi Yahya Kemal Gezer ve yine eski polis olan Nezih Özbirinci’nin talimatıyla örgüt kurdukları iddiasını reddeden şüpheliler, "hakaret, tehdit ve mala zarar verme" gibi suçları da işlemediklerini öne sürdü.
Böylelikle, polisteki ifadelerinde talimatı eski özel harekatçı bir polisten aldıklarını, bu iş karşılığında kendilerine "emniyette iyi muamele" ve "para" teklif edildiğini ve emrin "Kanlıca'daki Reis"ten geldiğini söyleyen zanlılar tüm bu ifşalarından mahkemede vazgeçtiler.

KİM BU EMRİ VEREN KANLICALI
Ahmet Hakan’a saldırıyla ilgili gözaltına alınıp bırakılan eski güvenlik görevlisi Fuat Elmas, polisteki sorgusunda, dayak talimatının, ‘Kanlıca’da birinden geldiğini’ söyledi. Ancak o ifadelerde, Kanlıca’dan talimat gönderenin kim olduğu ortaya çıkmadı.
Eski polis memuru Yahya Kemal Gezer’den, 23 Eylül’de saat 23.00 sıralarında gelen bir telefon üzerine arkadaşı Uğur Adıyaman ile Rüzgâr Kafe’ye gittiklerini söyleyen Fuat Elmas, “Bir adam var dövülecek” talimatını nasıl aldıklarını polise şöyle anlattı:
“Bu kadar acil olan konu ne diye sorduk Yahya Kemal Gezer’e. ‘Bir adam var dövülecek’ dedi. Kim olduğunu sorduğumuzda ‘Ahmet Hakan’ dedi. Bu şahsın gazeteci olduğunu söyledi. ‘Niye dövelim abi?’ dediğimizde ‘... şehitlere ölü diyor. Açık açık oyum HDP’ye diyor. Milleti teşvik ediyor HDP’ye oy vermesi için. Bunun inmesi gerekiyor. Bu akşam bana talimat verildi. Bu işin içinde MİT var, emniyet var, reis var’ dedi. Ancak ‘reis’in kim olduğunu söylemedi. ‘Bu işi iki-üç gün içinde bitirin bize paketi verecekler’ dedi. ‘Bu talimat nereden geldi, bize paketi verecekler kim’ diye sorduğumuzda ‘Kanlıca’dan birinden talimat geldi’ dedi.” 
“Ahmet Hakan’ı dövün” talimatını verdiği iddia edilen ‘Kanlıcalı’nın kim olduğu, soruşturmanın polisten sonraki aşamalarında da ortaya çıkmadı.(hürriyet)

 
Karakola bomba yüklü araçla saldırı: 7’si asker 9 yaralı
 
Türkiye'den Rusya'ya sürpriz teklif!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karakola bomba yüklü araçla saldırı: 7’si asker 9 yaralı
Başkale ilçesinde, Eşmepınar Jandarma Karakolu yakınında bomba yüklü aracın ...
Hrant Dink soruşturmasında 9 polise gözaltı kararı
Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada, eski İstanbul İstihbarat ...
Çiçekçi Kaya’ya çarpıp öldüren sürücünün ağabeyi konuştu
İstanbul Bağdat Caddesi'nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya çarparak ölümüne ...
 
Ahmet Hakan’a saldırıda önemli gelişme
Savcılık, Ahmet Hakan'a düzenlenen saldırı sonrası gözaltına alınan 6 ...
O kağıda imza atmadı, işinden oldu ama yargıda kazandı!
CHP Ödemiş İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Arif Çalışkan Karayolları ...
İzmir büyük usta İncer’i uğurladı…
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu İncer'in cenazesi, İzmir'de toprağa verildi.
 
Sınırda yüksek tansiyon: Türkiye'ye çifte taciz!
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan hava sahası ihlali krizinden sonra ...
Ahmet Hakan'dan saldrı sonrası ilk tweet
Ahmet Hakan twitter'dan "Kardeşler! Mesajlarınızın tümünü gördüm. Hepinize ...
Şehit uzman çavuşa veda: 10 bin kişi uğurladı
Osmaniye'nin Amanos Dağları'nda PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva