HABERLER>GÜNCEL
26 Kasım 2015 Perşembe - 18:21

Sahte rakı satan marketçi: İsteyene veriyordum!

İzmir’de sahte rakıdan 3 kişinin ölmesi, 7 kişinin de tedavi altına alınmasından sonra gözaltına alınan market sahibi H.G., rakıyı içmek için aldığını, isteyene de verdiğini söyledi. Bu arada sahte rakı sattıkları için gözaltında olan şüpheli sayısı 5'e çıktı. Sahte rakı imalathanesinde yakalanan 3 kişi ise serbest bırakıldı. Bunun yanı sıra, sahte rakı kullandıkları için fenalaşan 3 kişi daha hastaneye kaldırıldı.

Sahte rakı satan marketçi: İsteyene veriyordum!

İzmir'de Ali Ulutürk (49), Alem Pena Çandar (73) ve Ömer Akgün Yüngeliş'in (59), sahte rakıdan hayatını kaybetmesinden sonra soruşturma başlatan polis, satışın yapıldığı market sahibi H.G. ile eşi H.G.'yi gözaltına aldı. Cinayet büro Amirliği ekipleri, görgü tanıklarının verdiği bilgiler sonrasında sahte rakı sattığı ileri sürülen 3 kişiyi daha gözaltına aldı. Toplam 5 kişinin sorgularının devam ettiği açıklandı. Poliste ifade veren H.G., rakıyı kendisi içmek için 'Arap' lakabıyla tanığı bir kişiden aldığını, ancak isteyene ve verdiğini ileri sürdü. Eşi H.G. ise, "Rakıyı kocam içerdi. Arkadaşlarına da dağıtırdı" sözleriyle kendilerini savundu.

CHP’Lİ SINDIR SAHTE İÇKİ FACİASINI MECLİS’E TAŞIDI
 
İMALATHANEDE YAKALANAN 3 KİŞİ SERBEST KALDI
Bu arada dün Anafartalar ve Hatay semtlerindeki bir imalathanede, yarım litrelik pet şişeler ile 50 litrelik bidonlarda toplam 254.5 litre açık rakı ele geçirildi. Bu imalathanelerde gözaltına alınan üç kişi ise, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularından sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı.
 
OTOMOBİLİN BAGAJINDA DA SAHTE RAKI 
Kontrollerini sıklaştıran polis birimine bağlı motorlu yunus timleri, Eşrefpaşa 511 Sokak üzerindeki marketin önünde park halinde olan otomobilden şüphelendi. Aracın bagajındaki aramada, satmak üzere bekletilen sahte rakı dolu yarım litrelik 85, 1.5 litrelik 14 pet şişe bulundu. Ayrıca aynı yerde, bordrolü bulunmayan 9 şişe daha rakı ele geçirildi.



KURBANLARA VEDA…
Bir marketten aldıkları sahte rakıdan içip ölen 3 kişiden, 2 çocuk babası 59 yaşındaki Ömer Akgün Yüngeliş, düzenlenen cenaze töreni ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
Konak İlçesi'ndeki bir marketten aldıkları sahte rakıyı içtikten sonra fenalaşıp hastaneye kaldırılan 49 yaşındaki Ali Ulutürk, 73 yaşındaki Alem Pena Çandar ve Ömer Akgün Yüngeliş hayatını kaybetti. Ulutürk ile Çandar daha önce toprağa verildi. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi ardından cenazesi yakınlarına teslim edilen Yüngeliş için ise bugün Hatay Semti'ndeki Bahçelievler Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, talihsiz adamın ailesi ve yakınları katıldı. 2 çocuk babası Yüngeliş'in tabutunun üzerine, çok sevdiği zeytin dalı bırakıldı. Emekli olduktan sonra bir ambarda sayım görevlisi olarak çalıştığı, uzun süre önce eşinden boşandığı belirtilen Yüngeliş, ikindide kılınan cenaze namazının ardından Güzelbahçe Mezarlığı'nda toprağa verildi. (dha)
 

 
İzmir’den ‘sağanak’ manzaraları!
 
Rusya Genelkurmay'la 'Kırmızı Hat'tı kesti
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 27 Kasım 2015 Cuma 14:04

Yeni rakı 70lik 70 TL. Kuzey Kıbrıs'ta 70lik yeni rakı rafta 29 TL. Ülkende discovery channellarda sahte içki üretimi programı gösteriliyor. Neden? İçtiğin şeyin %65'i vergi. Ya da ver-git. Hükümet resmi rakamlarda içki tüketimin azaldığından övünüyor. Oysa eksilen tonaj kayıtdışı üretime kaymış, talepte azalma yok. Sahte rakı üretimine iten sebep olan fahiş vergiler kaldırılmalı.

Yorumu oyla      13      5  
yılmaz 27 Kasım 2015 Cuma 08:53

Market betonyoldadır olmadık yerlerden içki almayalım buyuk marketleri tercih edelim ki bu adamlar para kazanmasın uc kuruş fazla kazancaz diye milleti olduryorlar

Yorumu oyla      13      5  
var bi tuhaflık 27 Kasım 2015 Cuma 04:43

Satan gözaltında tutuluyor, üretim yerinde yakalananlar serbest bırakılıyor... Bu gidişle öteki tarafa giden suçlu olur, olacağına bakın... Ya hukuk sisteminde ya da asayiş güçlerinde akıl tutulması var, durumu anlamak güç...

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’den ‘sağanak’ manzaraları!
İzmir’de etkili olan sağanak yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.
Flaş! Can Dündar ve Erdem Gül’e tutuklama istemi
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara ...
Rusya'dan Türk Akımı açıklaması
Rusya Ekonomi Bakanı, Türk Akımı projesinde kısıtlamalara gidilebileceğini açıkladı.
 
Flaş! Türk işadamları Rusya’da gözaltında
Rusya'nın Krasnodar şehrinde bir fuara "turist vizesi" ile gelen 60 kişilik ...
İzmir'in Durak Tarzanı: 7 yıldır orada yaşıyor
İstanbu'dan 2008 yılında İzmir'e gelen Doğukan Kaya, Kültürpark'ın yanındaki ...
Fırat Çakıroğlu davasında ilk gün: 1 numaralı sanık konuştu!
Ege Üniversitesi'nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci ...
 
O yurtta kız öğrencilere havadan taciz!
Cevizlibağ'daki öğrenci yurdunun yolunda kız öğrencilerin yaşadığı taciz ...
Ucuz arsa davası: Eski Başkan'dan savunma
Karşıyaka Belediyesi tarafından 2009 yılında 12 bin 347 metrekare arsanın ...
Milli Piyango Yılbaşı İkramiyesi belli oldu!
Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi'nin büyük ikramiyesi 55 milyon lira ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva