HABERLER>GÜNCEL
20 Ekim 2014 Pazartesi - 17:59

‘Saç çekme’ davasında tanık polis konuştu: Aslında…

İzmir’de, geçen yıl Haziran ayında, Gezi eylemleri sırasında Kordon'da bir genç kızın saçını tutup çekip copla vurdukları iddiasıyla haklarında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan iki çevik kuvvet polisinin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru M.B., o günlerde iki saatlik uykuyla göreve gittiklerini, artık tükenme noktasına geldiklerini, görüntülerin kötü olduğunu, aslında şiddet yanlısı insanlar olmadıklarını, orada da arkadaşının orantılı güç kullanıp gözaltı işlemi yapmaya çalıştığını söyledi.

‘Saç çekme’ davasında tanık polis konuştu: Aslında…

İZMİR - İzmir Bayraklı Adliyesi, 32'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık polis memurlarından M.K. ile avukatı Tolga Yurdakul ve tanıklar katıldı. Duruşmada, olaya tanık olan gazeteciler ile polis memurları dinlendi. Tanık polis memurlarından M.B., kendisinin de aynı timde görevli olarak gruba müdahale ettiğini söyledi. Gezi olayları sırasında günde, evlerine gidip iki saat uyuduktan sonra tekrar görev başına gittiklerini ve artık bedenen tükenme noktasına gediklerini söyleyen M.B., "Bu psikoloji içerisindeydik. Zor şartlarda çalışıyorduk. Görüntüler kötü ama. Bizler, çevik kuvvette görev yapan polisler, arkadaşım İ.G., kötü şiddet yanlısı insanlar değil. Orada orantılı güç kullanıp kendisine hareket eden kişiyi gözaltına almaya çalışıyordu" dedi.

Tanık olarak dinlenen Ö.A. ise "Kimin kime vurduğunu görmedim. Kargaşa oldu. Gelen sesler üzerine polis memurlarının yanına gidip onları ayırdım" dedi.
 
Tanıkların dinlenmesinin ardından, olay anı ham görüntülerinin, haber ajanslarından istenmesine ve duruşmanın, Aralık ayına ertelenmesine karar verildi.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
İzmir Gündoğdu Meydanı'nda polisler 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı olaylarını protesto edenlere müdahalede bulundu. Bu sırada polis biber gazı ve cop kullanırken, protestocu gruptan polise taş atıldı. Polis meydandaki kalabalığa çok sert müdahale edip dağıttı. Bu sırada Kordonboyu'nda rıhtım üzerinde oturan ve eylemle ilgileri olmadığı öne sürülen birkaç genç de polislerce coplandı. Üç polis buradaki gençleri coplarken biri de genç kızın saçını çekti. Bu görüntüler Türkiye genelinde büyük tepkiye neden oldu. İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği Mülkiye Müfettişi Arif Yıldırım ile Polis Başmüfettişi Osman Babadağ, iki polisi kask numaralarından belirleyip soruşturma açtı. Müfettişlerin önce pasif göreve çektiği iki polis daha sonra açığa alındı. İzmir Barosu da saç çeken polislerin cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, toplantı ve gösteri yürüyüşünü sonlandırılmakla görevli sanıkların olaya karışmayan ve sahil kenarında oturan gençlere karşı 'Hukuka aykırı', yetkilerini aşarak zor kullandıkları gerekçesiyle 'görevi kötüye kullanma' suçundan 1- 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz 20 Ekim 2014 Pazartesi 22:27

Memurun suçluysa kes cezasını, haklıysa hakkını ver, başarılıysa ödülünü ver. Kamu vicdanını yaralayan bir olayda suçluyu haklı çıkarıp kamu vicdanını daha çok yaralama...

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSK: PKK 6 beton mikserini gasp etti
Genelkurmay, PKK'lıların 6 beton mikserini kaçırdığını ve mikserlerin ...
Flaş! İzmirli gaziye skandal hacizde geri adım
TSK’nın ardından SGK’dan flaş açıklama geldi. Açıklamada, "İşlemi yapacak ...
Gizli belge sanıkları: Hüküm ertelenmesin!
İzmir’de, muvazzaf asker ve sivil 357 sanığın yargılandığı 'Gizli bilgi ...
 
TSK’dan Gazi’nin bacağına haciz skandalına açıklama
İzmirli gazi Bülent Kocaoğlan'ın, daha iyi yürümek için taktırdığı protez ...
Tugaya yıldırım düştü: 1 şehit
Siirt'te 3. Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan bir uzman çavuş, ...
Başkent’te korkunç olay: Yaşlı çift…
Ankara'da 75 yaşındaki çift, evlerinde bıçakla öldürülmüş halde bulundu. ...
 
Düğün günü damadın öldüğü kavşakta yine kaza!
İzmir’in Kınık İlçesi'nde, kına gecesinin ardından arkadaşıyla çorba içmeye ...
Otistik çocuklara eziyet yargıya taşındı
Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül'ün, otistik olan 20 ve 18 yaşındaki ...
Üç günde üç olay: Sınırda neler oluyor?
Suriye sınırındaki, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde son üç günde, üç karmaşık ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva