HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Eylül 2014 Pazartesi - 10:19

‘Sabah’ raporu: 'Aktarma'nın ilk sınavı nasıl geçti?

Yazın hayata geçen aktarma sistemi okulların açıldığı gün ilk büyük sınavını verdi. Büyükşehir’den yapılan açıklamada herhangi bir sorun yaşanmadığı bildirildi.

‘Sabah’ raporu:  Aktarma nın ilk sınavı nasıl geçti?

EGEDESONSÖZ – İzmir’de bu yaz hayata geçen ve büyük tartışmalara neden olan yeni toplu ulaşım düzenin ilk büyük sınavını verdi.

Kent içinde uzun hatlarının kaldırılıp, otobüslerin metro ve vapurlara yönlendirilmesiyle trafikte rahatlatma hedefleyen aktarma sistemi okulların açıldığı ilk gün sabah saatlerinde hayata geçtiğinden bu yana en büyük yoğunlukla karşılaştı. Ancak aktarma istasyonları, İZBAN ve otobüslerde herhangi bir sorun yaşanmazken trafiği aksatan bir problem de yaşanmadı.

SORUN YOK, 581 YÜKÜ AZALTTI
Büyükşehir Belediyesi, ulaşım konusunda bir sorunun çıkmadığını açıkladı. Belediye, ulaşım daire başkanlığının koordinasyonunda İZBAN, Metro A.Ş, ESHOT ve İZULAŞ şirketlerinin de yetkililerinin erken saatlerden itibaren aktif görev aldıklarını belirtirken, trafiği aksatacak kaza ya da olumsuz bir durumun olmadığını ifade etti. Halkapınar’daki yoğunluğu azaltmak için konulan 581 numaralı hattın yaklaşık 10 bin kişi taşıyarak İZBAN’daki yükü ciddi oranda aldığı da vurgulandı. Belediye yetkilileri, “Okulların açıldığı haftanın ilk mesai günü süreç sorunsuz atlatıldı. Önlemleri alınan ulaşım konusunda sürekli birimler arasında koordinasyon sağlandı. Bir problem yok” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 46 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serkan Yiğit 17 Eylül 2014 Çarşamba 10:42

Sorun yokmuymuş? Büyükşehirdeki akıl fukaraları hataya f.altaya yerin altından metro yapılıyorda, Kuzeyin en büyük semti Egekent'e neden metro yapılmadı? Güney'in canı can da, Kuzeydeki semtlerinki patlıcan mı? Aktarma rezaleti yaşanıyor. Fuarda gece 23:10'da çıktık, Egekent'teki konutuma 00:55'de vardım. Aziz efendi, daha önce Lozan'dan bindiğim 342 ile evime ben sadece 30dk.da varıyordum. Şimdi ise 1saat 45 dakika ! İstifa et beceriksiz Aziz! Seni istemiyoruz. İzmir'i rezil ettin ! Varsa yoksa Bornova, F.Altay ! Bu adam İzmir'i bilmez etmez.

Yorumu oyla      21      5  
İzmir'ci değil İzmir'li 16 Eylül 2014 Salı 10:30

10.00 4 tane metrobüs için 3 şeritli yolu 2 şerite düşürmeyi düşünmek, hakikaten büyük beyinli olmak gerekir.

Yorumu oyla      12      6  
Belediyeci 16 Eylül 2014 Salı 10:23

Ulaşımda yeni sistem nedenyile hiç sıkıntı yoktur. Yetkililerimiz açıklamalarını yaptılar. Olmayan sorunları varmış gibi gösterenlere inanmayınız. Belediyemizin hizmetleri dünya standartlarındadır.

Yorumu oyla      12      15  
16 Eylül 2014 Salı 10:13

Yılda 300 milyon yolcu için para alınıyorsa bu aktarma sistemiyle yılda 600 milyon oluyor bu yüzden olmuş olmasın bu sistem şu 65 yaş ve üzeri olan vatandaş lara da bi çare yahu sabahın 6 buçuğun da ellerin de ekmek teyze ile amca nere ye giderler merak ediyorum sorsaydındemeyin öyle bir hakkım yok biliyorsunuz

Yorumu oyla      12      5  
reel 16 Eylül 2014 Salı 10:02

Neredeyse trafik sıkışıklığının sorumlusu da aktarmalı sistem diyecekler.Mesai saatinde bu kadar otomobilin trafikte ne işi var diye kimse sormuyor.Dünya trafik sıkışıklığı endeksine göre İstanbul Avrupa'da Moskova'dan sonra yüzde yetmiş dört ile ikinci sırada.Ankara yüzde otuz altı ile yedinci İzmir ise yüzde otuzbir ile onbirinci sırada.

Yorumu oyla      12      5  
16 Eylül 2014 Salı 10:00

14 milyon vatandaşı olan bir belediye 4 milyon vatandası olan bir bir belediye ikisini bir tutmaya çalışan lar da ki beyinleri merak ediyorum madem öyle anadolu caddesine 30 tane 802 numaralı otobüs yerine istanbul daki 4tane metrobüs olsun daha iyi olmaz mmı hem ekonomik hem yakıt hem vatandaş sabah akşam patetes olmaz....

Yorumu oyla      17      9  
oku 16 Eylül 2014 Salı 09:43

arkadaşlar bir şeyin farkında değilmiyiz yapılan sistem arabası olan için tabiki iyi olmayan için aktarma aktarma sürüneceğiz izban sağlıklı çalışmıyor ki ben 10 senedir ksk buca arası gelip gidiyorum aktarma yaptığınızda izbandan indikten sonra kaç dakika otobüs bekliyoruz biliyormusunuz hayır bide işin garibi filin bile ismini soran belediye bir anket yapsaydıya neden dayatma oldu ki şu an üniversite açılmadığı için izbanın yoğunluğu okadar artmadı özel arabası olanlar yaşadı araba alalım belediye kredi açsın borcu yokya . BORÇ YOK HİZMET YOK LÜTFEN İZMİR HALKI İÇİN ÇİÇEK BÖCEK DEĞİL GERÇEKTEN İLERİYE DÖNÜK YAPILMIŞ BİR PROJE SÖYLEYİN SON 10 YILDA KENDİ PARTİM AMA CİDDEN İŞLER KÖTÜYE GİTMEYE BAŞLADI

Yorumu oyla      18      7  
poyraz 16 Eylül 2014 Salı 09:37

20.28 devlet allahtan otobanları yaptı yoksa Altınyol'un halini görürdük demiş.Ama aynı şeyi otobanları ve metroları yapılan Ankara ve İstanbul için söylemez.Devletten bahsederken sanki şahıstan bahsediyor.

Yorumu oyla      13      7  
ulaşım maduru 16 Eylül 2014 Salı 09:34

ulaşımda sorun yok diyenler bu sabah Gaziemir kipanın önüne bir baksınlar. sarnıç aktarmadan tansaş önüne 18 dk. geldim. sarnıç aktarmadan dolayı sabah akşam kipanın önündeki kavşak felç durumda.

Yorumu oyla      16      6  
bulent e cevap 16 Eylül 2014 Salı 08:46

Işte bu yüzden ciglide oturan bir adam sadece 1otobuse mahkum edilip izban rezilligine mahkum edildiği için şikayet artiyor.sen git bakalım evka 2 evka 6,evka 5 guzeltepe,egekent,istasyon altı,ulukent vb yerlerde oturan insanların çilesini gör,ben bu bölgeleri bildiğim için buralardan örnek verdim,başka ilcelerdede sorunlar büyük

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de melodi kardeşliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “gönüllü ağabey”lerinden olan baterist ...
Başkan genç ziraatçılara seslendi: Çizmeleri giyin…
Genç tarımcılarla Mordoğan'daki eğitim kampında bir araya gelen İzmir ...
Dikili modern hizmet binasına kavuşuyor
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, başkanlık koltuğuna oturduğu ilk ...
 
Foça Festivali’nde Serap Yenici rüzgarı
9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali bütün hızıyla ...
Bergama'da Soner Yalçın rüzgarı
78. Uluslararası Bergama Kermesi’nin sürpriz konuklarından biri de kitaplarıyla ...
Bornova okul gibi: Yeni eğitim dönemi başladı!
Bornova Belediyesi'nin açtığı Hobi ve Beceri Edindirme Kurslarında, yaz ...
 
Karşıyaka Belediyesi Avrupa'ya açılıyor
Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde sürdürdüğü çalışmaları Avrupa ...
Konak’ta yenilenen park Aydın Erten’in adına yakıştı
İzmir Körfezi'ni en güzel açıdan görme şansı veren Çınartepe Rekreasyon ...
Büyükşehir'den Menemen'e ikinci arıtma yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen Türkelli’ye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva