HABERLER>EKONOMİ
25 Ekim 2014 Cumartesi - 09:08

SOCAR’ın CEO’sundan Piriştinalı liman savunması!

Alsancak Limanı'nın yük gemilerine kapatılması önerisini getiren SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, Alsancak'ı kruvaziyer ve yat limanı yapma düşüncesinin merhum Başkan Piriştina'ya ait olduğunu hatırlattı. İzmir'in mevcut haliyle üçüncü dünya şehirlerini andırdığını belirten Yavuz, "Demokratik bir tartışma platformu oluşturalım ve İzmir halkının tercihini belirleyelim" dedi.

SOCAR’ın CEO’sundan Piriştinalı liman savunması!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - İzmir Alsancak Limanı'nın statüsünü tartışmaya açan SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, limanın kruvaziyer mi yoksa konteyner limanı mı olması konusunda İzmir halkının görüşlerine başvurulmasını önerdi. Yavuz, Alsancak Limanı'nın kruvaziyer ve yat limanı olması düşüncesinin merhum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın fikri olduğunu söyledi.

- LİMAN TARTIŞMASINDA 2 FLAŞ AÇIKLAMA!

Yavuz, Twitter adresinde yaptığı paylaşımlarla dün yaptığı açıklamaları tekrar savundu. Yavuz, "Muhteşem Tarihi Alsancak Garı'nın karşısında, Kordon’a girerken adeta Üçüncü Dünya Şehirleri'ni andıran görüntüden şehri kurtarmak lazım" dedi.

ÜÇÜNCÜ DÜNYA ŞEHİRLERİ GİBİ
Yavuz, şu görüşleri ifade etti: "İzmir; Türkiye’nin incisi, Dünya’ya açılan kapısı, canı ve kalbidir. Türkiye; ticareti, sanayi üretimini, ihracatı İzmir’den öğrendi.  Güzel İzmir'e yaptığımız 10 milyar dolar yatırımla Avrupa’nın önemli sanayi kentlerinden olmasına katkı koymaktan gurur ve onur duyuyoruz. Yaptığımız PETKİM Limanı ile İzmir’e yeni bir alternatif daha sunuyoruz.  Bu alternatif, İzmir Körfezi’nin en güzel noktasındaki Alsancak Konteyner Limanı’na olan ihtiyacın artık ortadan kalkmasıdır. Türkiye'nin  büyük alt yapı devriminden İzmir; İzmir-İstanbul Otobanı, Adnan Menderes Havaalanı, limanlar ve demiryolları ile nasibini aldı. Aliağa Nemrut Koyu’nda yapılan limanlar, bölgenin 2030 yılına kadar ihtiyacını karşılamaktadır. Bu nedenle artık İzmir’in Alsancak Limanı’ndaki konteyner bölümünün kapatılması gerekiyor. Kentin en güzel noktasının demir yığınları işgalinden, kamyon trafiğinden ve sahil işgalinden kurtarılması zorunludur. Muhteşem Tarihi Alsancak Garı'nın karşısında, Kordon’a girerken adeta Üçüncü Dünya Şehirleri'ni andıran görüntüden şehri kurtarmak lazım."



PİRİŞTİNA'NIN FİKRİ
Yavuz, şöyle devam etti: "Ülkemizin sanayileşmesinde, gelişiminde ve dönüşümünde bu liman büyük ve stratejik görevler ifa etti ve artık misyonunu tamamladı. Şimdi İzmir için yeni şeyler söylemek zamanı… Alsancak Limanı artık sadece, yat ve kruvaziyer limanı olmalıdır. Rahmetli Ahmet Priştina’nın fikir sahipliğini yaptığı bu proje, İzmir halkından esirgenmemelidir artık. Demokratik bir tartışma platformu oluşturalım ve İzmir halkının tercihini belirleyelim. Ben bilimsel gerekçelerle bir tartışma açıyorum ve Alsancak konteyner işgalinden kurtarılmalı diyorum. İzmir gelişiyor ve güzelleşiyor, bu fotoğrafı, Alsancak ve İzmir Körfezi’ni demir yığınları işgalinden kurtararak tamamlayalım diyorum."

STATÜKOCU SUÇLAMASI
Limanın mevcut haliyle kalması gerekenleri eleştiren Yavuz, şu ifadeleri kullandı: "Alsancak Limanı halen devlete ait bir kamu kurumudur.İzmir iş dünyasının bir kısmı, devletin bu limana 350 milyon dolar yatırım yaparak, rekabetçi hale dönüştürülmesini istiyor. Yani “devlet milletin vergilerini harcasın, biz para kazanalım” diyorlar. Buna karşın, Aliağa’da, elini taşın altına koyarak, risk alarak, rekabetçi limanlar yapan özel sektör var. İzmir statükosunu savunanlar, devletin bütçesinden ellerini çekmeliler. Eğer Alsancak Konteyner Limanı’nın ekonomisine inanıyorlarsa, ellerini kendi ceplerine atıp, burayı devletten satın alsınlar. 350 milyon yatırımı da kendi ceplerinden yapsınlar, işte o zaman söyleyecek sözümüz olamaz. Ancak;  “Devlet yapsın, ben keyfini süreyim” mantığı artık bu ülkede geçerli değildir, olmamalıdır."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
atatürkçü nesil 25 Ekim 2014 Cumartesi 18:30

Barcelona limanı hem konteyner hem de kruvasier barcelona 3. dünya şehri mi?Kendi limanının rakibini yok etmek istiyo.Develtin bütçesine en az yük olan şehir de izmirdir .En az vergi kaçıran şehiriz.Hiç bir yatırım almamamıza rağmen.

Yorumu oyla      18      5  
Hasan 25 Ekim 2014 Cumartesi 12:44

Nihayet birisi kral çıplak demiş. Her yer dökülüyor gecekondu. Ama kimin umurunda.

Yorumu oyla      14      14  
DEVLET YAPSIN 25 Ekim 2014 Cumartesi 12:00

Devletin İzmire bir şey yaptığı yok.. Özel idarenin m allarını bile hazineye devredilerek elinden alındı.. AKP elinden gelse fırıncılara söyleyecek İzmire ekmek bile vermeyecek..

Yorumu oyla      24      7  
kvncozsy 25 Ekim 2014 Cumartesi 11:37

Halka sorulsun ,refarandum yapılsın! bu kadar basit bir olay.

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaz saati ile 500 milyon lira tasarruf
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, yaz saati uygulamasıyla 7 ayda ...
Konut satışları artıyor
Türkiye’de 2014 Eylül ayında 115 bin konut satıldı. Geçtiğimiz yılın aynı ...
Türkiye ‘kara para izlemesinden’ çıktı
OECD bünyesinde kara para ile mücadele için kurulan Mali Eylem Görev Gücü ...
 
Liman tartışmasında 2 flaş açıklama: Denizciler ve ihracatçılar ne dedi?
Limanda taşınma tartışması gündemini koruyor. Güne 2 flaş açıklama damga ...
Liman tartışmasında son raunt: Söz ihracatçılarda!
İzmir Alsancak Limanı'nın taşınıp taşınmaması konusunda SOCAR Türkiye ...
Beşiktaş borsada da dört köşe!
Borsa İstanbul'da işlem gören Beşiktaş hisseleri Partizan'a karşı alınan ...
 
PERYÖN’den önemli zirve: Şirketlerin mutfağı İzmir’de buluştu
Türkiye İnsan Yönetimi Derneği bu yıl 11’incisini düzenlediği Ege İnsan ...
Ebola dünya piyasalarını vurdu!
ABD'nin New York kentinde bir doktora Ebola teşhisi konulması, dünya borsalarını ...
Kemeraltı'nın kaderi bu zirvede çizilecek!
İki yıl önce 116 ortakla Kemeraltı'nı canlandırmak için yola çıkan TARKEM, ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva