HABERLER>GÜNCEL
9 Aralık 2011 Cuma - 10:23

Prof. Dr. Füzün: O ameliyattaydım, Başbakan kanser değil!

Başbakan Erdoğan’ın kamuoyundan sır gibi saklanan ameliyatında yer aldığı öğrenilen cerrahlardan biri olan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Füzün, Başbakan’ın operasyonuna ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.

Prof. Dr. Füzün: O ameliyattaydım, Başbakan kanser değil!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ – ÖZEL -  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Kasım Cumartesi günü Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçirdiği operasyonun ayrıntıları netleşiyor. Türkiye’nin iki gün sonra öğrendiği ve hala kamuoyuna net bir bilginin verilmediği operasyonda hazır bulunan doktorlardan birinin Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü ve ülkenin önde gelen cerrahlarından biri kabul edilen Mehmet Füzün olduğu ortaya çıktı.
Başbakan Erdoğan’ın davetiyle üç saat süren operasyonunda hazır bulunan ve iki günü İstanbul’da geçiren Füzün, operasyonun içeriğini ve Erdoğan’ın sağlık durumunu egedesonsoz.com’a anlattı.
AMELİYATIN ARDINDAN SONUÇLARA BAKTIK: TERTEMİZ
Başbakan’ın sindirim sistemlerine yönelik operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Dursun Buğra ve Doç. Dr. Emre Balık’ın da 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün tarafından Başbakan Erdoğan’a önerildiği öğrenildi. Başbakan’a Laparoskopik ameliyat yapan ekibin yanında bulunan Rektör Füzün, Erdoğan’ın sağlığına dönük spekülatif haberlere son noktayı koydu. Füzün, “Türkiye’nin sayılı kolon ve rektum uzmanlarından birisi olarak oradaydım. Ameliyattan sonra sonuçlara baktık, inceledik. Yapılan spekülasyonları biliyoruz. Ama Başbakan Erdoğan kesinlikle kanser değil. Çıkartılan polipler iyi huyluydu” dedi.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN TELEFONLA ARADI, GİTTİM
Poliplerin insan yaşamında fiziksel bir engel oluşturmadığını söyleyen Rektör Füzün, poliplerin bulunduğu yerde kansere neden olmasıyla ancak etkilerinin görüleceğini söyledi. Başbakanın yaptırdığı rutin tetkikler ve checkup’tan sonra bağırsaklardaki poliplerin tespit edilmiş olabileceğini söyleyen Füzün, “Sayın başbakanımız beni aradı ve durumu anlattı. Kendisiyle telefonda önceden konuyu konuştuk. Ameliyat ile ilgili bilgiler verdim. Açık ameliyat konusunda Türkiye’de sayılı isimlerden biri olduğumu, fakat bu işi kapalı olarak yapanların da bulunduğunu ifade ettim. Başbakanımıza ameliyatı yapan isim Prof. Dr. Dursun Buğra hocamızı önerdim. Dursun Buğra’nın bu işi yapabileceğini söyleyerek ‘benim çok yakın arkadaşımdır’ dedim. Zaten başbakanın ekibi inceleme ve araştırma yapmış olmalı ki, beni aradılar. Daha sonra ameliyat sürecine girdik” diye konuştu.
 
POLİPLER İRİYDİ AMA ZARARSIZLAR
Ameliyatın ardından Başbakan’ın görevine dönmemesi ve istirahat süresini uzatmasının ardından ortaya atılan ‘Başbakan Kanser mi?’ iddialarına da son noktayı koyan Füzün, Erdoğan’ın raporlarından ve alınan parçada yapılan biyopsinin ardından olumsuz bir sonucun çıkmadığını söyledi. Başbakanın kesinlikle kanser olmadığını belirten Füzün, “Sayın Başbakan ameliyat olmadan önce biz bunu biliyorduk. Zaten ameliyata da bu güvenle girildi. Kalın bağırsak yaklaşık 1,5 metre uzunluğundadır. Başbakanımızın bağırsağından 20-25 santimlik bir bölüm alındı. Bağırsaktaki polipler kolonoskopi yöntemiyle alınamadığı için ameliyat yöntemine başvuruldu. Yapılan operasyonda aldığımız polipler iriydi ama zararsızdı. Buna halk tabiriyle iyi huylu polipler diyebiliriz. Poliplerin her zaman bağırsakta probleme neden olması tehlikesi vardı. Sonuçta karşımızda bir başbakan var. ‘Görev süren bitsin, daha sonra ol’ diyemezdik. Biz bunu almasaydık. Daha sonraki 3-5 yıl içinde belki ciddi bir rahatsızlığa çevirebilirdi. Yaptığımız incelemede tahliller tertemiz çıktı. Kalın bağırsağındaki kısalmalar insan yaşamı için sorun teşkil etmez. Kalın bağırsağı olmadan yaşayanlar bile var. Gerektiğinde zaten tamamı alınıyor.” diye konuştu.
 
ÇOK STRESLİ BİR AMELİYATTI
Kendisinin da bulunduğu ameliyatın tam üç saat sürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Füzün, “Bir hastanın bana danışması ve fikrimi alması, bana güvendiği anlamına gelir. Sayın Başkanımız da bana danıştı ve fikirlerimi sordu. Bu da benim için bir onurdur. Ameliyatı çok yakın arkadaşım Prof. Dr. Dursun Buğra ve yardımcısı Doç. Dr. Emre Balık yaptı. Ben de ameliyat salonunda onların yanındaydım. Tabii ki sıradan bir insanın ameliyatını yapmıyorsunuz. Tayyip Erdoğan, Dünya’nın sayılı ilk 3-5 liderinden birisi. O yüzden ameliyatta stres yaşadık. Ben de arkadaşlarıma destek verdim. Onların yanında bulunarak sürecin iyi yönetilmesini sağladım. Sonuç olarak ortaya çıkan durumdan hepimiz mutlu olduk” dedi.
 
SAYILI DOKTORLARDANIM, GÖREVİNE ÇABUK DÖNER
Türkiye’nin bu alanda sayılı bilim adamlarından biri olduğunu ve görüşlerine başvurulan ender kişilerin başında geldiğini anlatan Füzün, “Türkiye’de toplasanız bu işi yapan 7-8 isim var. Meslekte duayen konumdayım. Ben de bu işi açık ameliyat şeklinde yapanlardan birisiyim. Başbakanımıza kapalı bir ameliyat gerçekleştirdi. Kapalı olmasındaki neden, çabuk toparlanabilmesi ve işlerine hızlı bir şekilde geri dönebilmesidir. Zaten biz de kendisine en geç iki hafta içinde çalışmaya başlayabileceğini söylemiştik. Ameliyat eğer açık olsaydı toparlanması bir ayı bulabilir hatta geçebilirdi. Başbakan kısa süre içinde çalışmaya dönecek hale geldi” diye konuştu.

POLİPLER STRESTEN DE OLABİLİR, GENETİK DE
Füzün Başbakan’ın rahatsızlığının ve ameliyata neden olan poliplerin neden kaynaklandığını tespit etmelerinin zor olduğunu da sözlerine ekleyen Füzün, “Bunun birçok nedeni var. Stres, kalıtsal durum, genetik yapı, çalışma koşulları ve aldığı gıdalar nedeniyle olabilir. Zaten poliplerin genel olarak neden oluştuğu bilinse kanserin de sebebi ortaya çıkar. Tıp’taki bu konuda yapılan araştırma ve çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET NEVZAT GÜVEN 10 Aralık 2011 Cumartesi 08:40

ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH KİTABINDA,ASR( =ZAMAN VEYA İKİNDİ VAKTİ) SURESİNDE ŞÖYLE BUYURDU: "ASRA YEMİN OLSUN Kİ,İNSANLAR HÜSRANDADIR VE KAYBEDECEKLER.ANCAK ŞU GRUPTAKİLER BUNDAN MÜSTESNADIRLAR:İMAN EDENLER,SALİH AMEL İŞLEYENLER VE BİRBİRLERİNE HAKKI VE SABRI TAVSİYE EDENLER" YANİ ALLAH DİYOR Kİ: KÖTÜLER KAYBEDECEKTİR.İYİLER KAZANACAKTIR.KÖTÜLER KAYBEDİYORLAR.ARTIK KERPİÇ DUVAR ÇÖKECEK.BAŞKA YOLU YOK.O DUVARLARIN ARKASINA HAPSEDİLENLER,Kİ ONLAR İYİLERDİR.SABREDİN BÜYÜK ZAFERİNİZ YAKINDIR.

Yorumu oyla      12      5  
segmen 10 Aralık 2011 Cumartesi 08:34

kolonoskopi olan başbakanımıza geçmiş olsun artık olaylara daha yumuşak bakacaktır

Yorumu oyla      12      5  
AHMET NEVZAT GÜVEN 10 Aralık 2011 Cumartesi 08:34

KRAL GÖRÜNMEYEN ELBİSELER GİYİNMİŞ OLSADA,YİNE DE ÇIPLAKTIR.YALANCILARIN MUMU ERİYİP BİTİYOR.ZAMAN KESİN VE DEĞİŞMEZ ACIMASIZLIĞI İLE YÜRÜYÜP GİDİYOR.HERŞEY ÇOK YAKINDA ORTAYA ÇIKACAK.SAÇ KESİLDİ,GÖRECEĞİZ AK MI? KARA MI? MİLLETİMİZİ ÇÖKERTİP,EMPERYALİZME KUL KÖLE YAPMAK,ATATÜRK'ÜN KURDUÜU CUMHURİYETİ ALAŞĞI ETMEK,ORDUMUZU DAĞITIP BİZİ TOPYEKÜN ÇÖKERTEMK İSTEYENLER İÇİN ARTIK ZAMAN ALEYHLERİNE İŞLİYOR.KANDİLDE YAĞ KALMADI,ANCAK KARANLIK GECEDE SONA ERİYOR.AYDINLIK BİR SABAHA HEPİMİZ HAZIR OLALIM

Yorumu oyla      12      5  
TUFAN 9 Aralık 2011 Cuma 22:58

YOK YA BU ADAMA BİR ŞEY OLMAZ 100 YAŞINA KADAR YAŞAR KANSER BİLE ONUN VÜCUDUNDA KANSER OLUR ÖLÜR DAYANAMAZ.

Yorumu oyla      12      5  
Şakir Turan 9 Aralık 2011 Cuma 15:13

Geçmiş olsun başbakanım,bu ülkenin size ve partinize çok ihtiyacı var.Sağlığınıza dikkat edin lütfen.

Yorumu oyla      14      12  
Kam,l Çoban 9 Aralık 2011 Cuma 14:46

Gerçekten özel haberinizi taktirle karşıladım.Bazı gazeteciler varki hep aynı konu üzerinde yazıp duruyorlar. 2 hafta da bir aynı konuyu yazarak yorumlayarak kabak tadı vermişlerdi. Fatih beyi tebrik ediyorum bu hususta. Türkiye'nin manşetine yön veren bir İzmirli siteyi de kutluyorum...

Yorumu oyla      14      5  
hocam bu ne demek ? 9 Aralık 2011 Cuma 13:42

Zaten poliplerin genel olarak neden oluştuğu bilinse kanserin de sebebi ortaya çıkar. Tıp’taki bu konuda yapılan araştırma ve çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Yorumu oyla      16      5  
Ya tersi ise ! 9 Aralık 2011 Cuma 13:11

Ya tersi ise Hocanın: " Başbakan kanser. Durumu vahim ... kadar ömrü kaldı." diye demeç verecek değildi herhalde.

Yorumu oyla      15      5  
barış koç 9 Aralık 2011 Cuma 09:41

herkesin sır gibi sakladığı kalın bağırsak kanseri'ni mehmet füzün hoca herzamanki naifliğiyle açıklamış.kaş yapayım derken göz çıkarmış yani.egede sonsözü kutluyorum.medyamızın derin bir sessizliğe gömüldüğü bu olayda gerçek bir gazetecilik başarısı.mehmet füzün hoca ilk bölümde ki açıklamalarıyla rektörlük seçimini garantilemiş görünsede son cümleleri kendini tekzip eder nitelikte.ahhh.o sn cümle olmasaydı.34 yıl daha rektörlük garantiydi.ama hayat bu..

Yorumu oyla      21      7  
ERDiNC ÜNLÜ 9 Aralık 2011 Cuma 09:22

Her canli ölümü tadacaktir. (Ali Imran, 185. Ayet)

Yorumu oyla      23      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa Limanı’nda denize TIR uçtu
Aliağa Nemport Limanı'nda bir TIR denize uçtu. Görgü tanıklarının uyukladığını ...
20 yerinden bıçakladığı kadını gasp eden zanlı yakalandı
Bornova’nın Işıkkent semtinde, boğazından ve vücudunun 20 yerinden bıçaklandıktan ...
TSK: Bizde kimyasal silah yok
Genelkurmay Başkanlığı, PKK terörüyle mücadelede kimyasal silah kullanıldığı ...
 
İzmir'de çöplükte 2 kalaşnikof bulundu
Harmandalı Çöplüğü'nde 2 kalaşnikof tüfek ile 7.65 milimetre çapında 2 ...
Taksim'in göbeğinde otopark inşaatında yangın
İstanbul Taksim'de inşaat halindeki eski Park Otel'de yangın çıktı.
Haluk Levent tutuksuz yargılanmak üzere serbest!
Çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında ...
 
Porno siteleri için tarihi gün: Yeni alan adı .XXX
Aylardır tartışılan cinsel içerikli sitelerin yeni alan adı XXX için büyük gün sonunda geldi.
PKK mağarasına baskın: Silah ve mühimmat ele geçirildi
Şırnak, Cudi Dağı'nda, helikopter destekli operasyonda, eylem hazırlığı ...
Tüm müteahhitlere sicil numarası verilecek
Artık her müteahhidin bir sicil numarası olacak. Çürük inşaat yaptığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva