HABERLER>GÜNCEL
24 Temmuz 2014 Perşembe - 11:01

Polis kenara çekip dinlendirecek

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla trafik önlemlerini artırıldı. Ana yollarda helikopter destekli denetim yapılacağını belirten yetkililer, hız ihlali, hatalı sollama ve uykusuzluk konusunda sürücüleri uyardı. Polis ekipleri, kontrol noktalarında araç sürücülerini araçtan indirerek dinlenmeleri sağlayacak.

Polis kenara çekip dinlendirecek

ANKARA - Emniyet Genel Müdürlüğü, bayram tatili dolayısıyla artan trafik yoğunluğu için havadan ve karadan denetim yapacak.
 
Havacılık Dairesi Başkanlığına ait helikopterler, trafiğin yoğun olduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Bolu, Adana, Bursa ve Antalya gibi illerde uçuş yaparak karadaki ekiplerle trafik akışını kontrol edecek.
 
Polis, hız ihlalinden kaynaklı trafik kazalarının önüne geçebilmek için özellikle ana yollarda, uyarı levhası konulmadan radar ile hız denetiminde bulunacak. Hız denetimleri 24 saat kesintisiz sabit veya seyir halinde, çevirme ekipli ya da ekipsiz ve bazı noktalarda arka arkaya yapılacak.
 
Bayram boyunca ekip sayısı arttırılarak önemli kavşak, geçit ve güzergahlarda sabit ekipler konuşlanacak. Özellikle sabaha karşı uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin arttığı saatlerde ekiplerin denetimleri artacak.
 
Doğu istikametine gidişlerde güneşin de etkisiyle sürücülerin olumsuz etkilendiği 04.30-06.30 saatleri, batı istikametlerinde ise akşam 18.00-20.00 arasında uzak yerlerden geldiği anlaşılan sürücülerin denetim noktalarında araçtan inerek dinlenmeleri sağlanacak.
 
Emniyet yetkilileri, şehirlerarası otobüslerde yolcu olarak görevlendirilen sivil polisin de denetim yapacağını, terminallere gelen, giden bütün otobüslerde, şoförün alkol alıp almadığı, takograf ve taşımacılık yetki belgelerinin sıkı biçimde kontrol edileceğini belirtti.
 
Yeni acılar yaşanmaması için sürücülerin hava şartlarına uygun ve dikkatli araç kullanmaları, hız limitlerine uymaları ve emniyet kemeri takmalarını isteyen yetkililer, kazaların önemli bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresinin ihlali gibi nedenlerden kaynaklandığını belirterek, sürücülerin mutlaka kurallara uyması gerektiğini bildirdi.
 
Yetkililer, sürücülere, yola trafiğin az olduğu saatlerde çıkmalarını, yorgun, uykusuz araç kullanmamalarını, cep telefonuyla konuşmamalarını, trafik işaretlerine uymalarını önerirken, ortalama 100 kilometrede bir mola vermelerini, araçtaki tüm yolcuların emniyet kemerini takmalarını tavsiye etti.
 
86 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre geçen yıl Ramazan Bayramı tatili boyunca ülke genelinde meydana gelen 2 bin 199 trafik kazasında, 86 kişi yaşamını yitirdi, 4 bin 711 kişi yaralandı.
 
Arife günü 12, bayramın birinci günü 12, ikinci günü 25, üçüncü günü 28 ve tatilin ardından dönüş yolunda meydana gelen kazalarda ise 9 kişi yaşamını yitirdi.
 
HEDEF ÖLÜMLERİ YÜZDE 50 AZALTMAK
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan, binlerce vatandaşın ölümüne, yüz binlerce vatandaşın da yaralanmasına neden olan trafik kazalarının önlenebilmesi için Karayolu Trafik Güvenliği 10 Yıllık Eylem Planı'nın uygulamaya 2012 yılında konulduğunu hatırlattı.
 
Avan, Türkiye'de her yıl yaklaşık 4 bin kişinin kaza mahallinde hayatını kaybettiğini belirterek, 2020 yılına kadar trafik kazası ölümlerinin yüzde 50 oranında azaltılması hedeflendiğini, bu hedefe ulaşabilmek için Emniyet Genel Müdürlüğünün denetim faaliyetlerini artırdığını belirtti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YORUMCU BABA 24 Temmuz 2014 Perşembe 11:50

Belediyeciler Nasıl Her Bayram Öncesi Koftiden Gıda Denetimi Yapıyorlarsa,Trafikçilerinki de Aynen Öyle.Her Şeyimiz Gösteriş Ve Samimiyetten Yoksun.Yılın 365 Günü Uygulanması Gereken Kurallar Maalesef Böyle GÖZ BOYAMA Teknikleri İle Vatandaşa Sunulmakta.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marmaray’da esrarengiz lekeler: Kimyasal mı?
Marmaray'ın Sirkeci istasyonuna giden yeraltı tünellerindeki fayanslarda, ...
İzmir’de otobüs durakları korsan otopark oldu!
İzmir’de, toplu taşımadaki yeni uygulama kapsamında boş kalan Halit Ziya ...
Vali Coca-Cola’yı Fanta içerek protesto etti!
Tekirdağ’da ise Vali Ali Yerlikaya, yazar Engin Ardıç’ın “1,5 milyar Müslümanın ...
 
Levi’ye boykot ayıbı: ‘Bunları yaşamak da varmış’
Sosyal medyada ‘boykot edilecek İsrail ürünleri’ arasında kitapları da ...
Aliağa’da korkutan yangın: 15 hektar kül oldu
İzmir’in Aliağa İlçesi'nde, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yanında ...
Polislere ‘paralel’ operasyonun perde arkası: 2 kritik soru
Polisin polise sahurda düzenlediği ‘Paralel’ baskınla gözaltına alınan ...
 
Motosikletle tura çıkan 2 kişinin cesedi bulundu
Motosikletle çıktıkları Güneydoğu turu kapsamında Halfeti'ye gelen 2 kişinin ...
Kara haber: Nisa bebeği yaşatamadık
İzmir’de dört aydır yoğun bakımda tedavi gören ve 10 binde bir görülen ...
Petkim’de tasarruf isyanı: İşçilerden 1 saatlik uyarı
Aliağa Petrol İş Sendikasına bağlı işçiler, Petkim de tasarruf adı altında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva