HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Nisan 2015 Salı - 16:40

Piriştina’dan ‘balayı projesi’ açıklaması: Konser organizasyonu…

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina tartışmalara neden olan balayı projesindeki konser organizasyonlarının gerekçesini anlattı. Piriştina, “Biz bin kişinin balayına gönderilmesi için ihaleye çıktık. İhalede konser organizasyonu final etkinliği olacak. O etkinliğe balayına giden de gidemeyen de gelecek” dedi. Piriştina, gereksiz polemik yaratıldığını söyledi.

Piriştina’dan ‘balayı projesi’ açıklaması: Konser organizasyonu…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi’nde Başkan Levent Piriştina’nın talimatı ile evlenen fakat maddi imkanı olmayanlar için balayı projesi gündeme geldi. 

Tüm masrafları belediye tarafından karşılanacak olan balayı için belli şartlar getirildi. Belediye, bin kişinin faydalanacağı dört yıldızlı bir otelde yapacağı faaliyet için çıktığı ihaleye konser maddesi ekledi. İhaleyi alan şirketin Buca’da Haluk Levent, Feridun Düzağaç ve Gribin Grubu’nun katılacağı büyük bir konser düzenlemesi istendi. Birçok kişi balayı projesinde konserin neden konulduğunu sorguladı. Proje ile konserin ayrı konular olduğu ve farklı ihale yapılması gerektiği dile getirilirken eleştiriler de arttı.
 
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina birçok kişinin tepkisine neden olan projenin ayrıntılarını anlattı. Piriştina, “Biz evlendikten sonra balayına gidemeyen maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımız için bu projeyi hayata geçirmek istedik. Bunun da şartlarını koyduk. Birinci şartımız Buca’da ikamet etmesidir. Ayrıca bin 500 TL’den fazla geliri olan bir aile bu projeden faydalanamayacak. Karı koca asgari ücret alsa bile şartları uymuyor. Yine üzerine ev, araba yada gayrimenkul bulunan kişi de balayına gidemeyecek. Hepsinin şartları belirlidir. Ne yazık ki projeyi kötülemek isteyenler bu şekilde kara propaganda yapıyor” dedi.
 
KARALAMA YAPIYORLAR
Piriştina, balayı projesine neden konser organizasyonu eklendiği konusunda ise, “Balayı projesi yılsonuna doğru yaz mevsiminin bitişi ile birlikte bir konser organizasyonu ile son bulacak. Bin kişilik projeye 3-4 bin kişilik talep var. Hepsini karşılamamız mümkün değil. Elemeler yapacağız. Maddi durumu kimin yetersizse ona öncelik vereceğiz. Bu konser organizasyonuna balayına giden de gidemeyen de gelecek” diye konuştu. Piriştina, çalışmanın art niyetli kişiler tarafından karalandığını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Osman 29 Nisan 2015 Çarşamba 10:46

Sayın Başkan size oy verdiğimize çok pişmanız.2.yıla girdik hala doğru dürüst bir icraat yok.Siz lay lay lomlarla uğraşıyorsunuz.Buca icraat bekliyor.Nerde kapalı pazar yerleri,nerde yüzme havuzları,nerde trafik sorununa çözüm?

Yorumu oyla      17      8  
Serdar Hışım 29 Nisan 2015 Çarşamba 10:03

Evet sizde anlayış kıtlığı var.Haber konusu balayı yapılıp yapılmaması değil.Madem belediye böyle bir hizmetin parasını ödeyecek,neden aynı ihaleye konser maddesini de koyuyor.Diyelimki 4 yıldızlı bir otel bu iş için 3 lira teklif verecek ama konser işiyle alakası ve isteği yok.Bu yüzden ihaleye teklif veremiyor.Diğer yandan başka biri konseri de organize edeceğinden otel parasını 6 ya katlayıp üzerine de konser parasını dilediğince ilave edip ihaleyi alıyor.Zaten çağırılacak sanatçılar da ismen yazıldığı için ihale adresi baştan belli olabiliyor.Ortada ciddi rant dönebiliyor.Yapılması gereken otel ayrı,konser ayrı ihaleler düzenlemektir.Zaten konsere de herkes katılabilecekmiş..

Yorumu oyla      18      6  
Birol 29 Nisan 2015 Çarşamba 08:48

Hala boş işlerle uğraşıyoruz.Halk aş,iş bulamıyor.Balayına göndermekten bahsediyorsunuz.Üstüne üstlük bir de konser.Madem bir proje yapacaksınız bin kişiyi balayına götürmek değil. 100 kişiye hatta 50 kişiye iş verin.Çok daha makbule geçecektir.İşinize gelmedimi karalama diyeceksiniz.Yakışıyormu Bucaya.

Yorumu oyla      20      6  
AKTARMA 29 Nisan 2015 Çarşamba 07:49

Başkan Adatepe de seçim Mitingin de kapalı Pazaryeri sözü vermiştin ne oldu! Buca da kapalı pazaryerin'den" faydalanan Bucalı lar göremiyorum!!!!! Meclis üyeleri ile yurtdışı gezileri yaparak! Konserler ile etkinlikler ile Bacaya ne katabilirsiniz. Şunu bilmeni istiyorum Çok pişmanım seninle koştuğum için.

Yorumu oyla      21      6  
Mert meriç 29 Nisan 2015 Çarşamba 07:15

Şartnameyi inceledim, bence Piriştina kimsenin yapamadığını yaptığı için kıskanılıyor... Konser işin süsü ve en düşük maliyeti... Asıl amaç dar gelirlileri Balayına göndermek... Parası olana balayıda malayıda çok olduğu için eleştirmesi normal... Bu arada üç Sanatçının konseri değil, üç sanatçıdan biri konser verecek şartnameye göre... Başarılar piriştina

Yorumu oyla      15      17  
şirinyerli 28 Nisan 2015 Salı 23:09

başkan masrafları kendi maaşından karşılayacaksa? konserde olsun kimene!

Yorumu oyla      21      5  
nevra 28 Nisan 2015 Salı 21:02

Bende mi bir anlayış kıtlığı var?Okuduğumu anlayamıyor muyum? Yoksa insanlarda mı bir sorun var* Adam dar gelirli gençleri balayına göndermekten bahsediyor. Çok da iyi yapıyor.

Yorumu oyla      21      24  
28 Nisan 2015 Salı 19:47

Başkan! Biz Şirinyer'den Buca ya gelinceye kadar canımız çıkıyor..Kaynaklar'dan" Buca ya giremiyorum trafikten..bırak önceki dönemden kalan alışkanlığı!! Yeter biz konser istemiyoruz!!!!!!

Yorumu oyla      30      10  
Veli 28 Nisan 2015 Salı 18:51

Trafik felç,umrundamı?

Yorumu oyla      35      13  
bucali 28 Nisan 2015 Salı 18:42

buca tam anlamıyla köy oldu bucaya parktan başka birşey yapılmazmı arkadaş ya bucaya yol yapılsın bucanın trafik sorunu çözülsün bizler başka birşey istemiyoruz. . .

Yorumu oyla      36      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama’ya ESHOT seferleri başlıyor
30 Mart 2014 sonrasında hizmet sınırlarına giren ilçelerde altyapı çalışmalarına ...
Timur Selçuk’tan Buca’da müzik ziyafeti
Türk musikisine büyük eserler kazandıran Münir Nurettin Selçuk ölümünün ...
Minik judocular Karşıyaka’da ter döktü
Çocukları kötü alışkanlıklardan korumak ve spora yönlendirmek için çalışmalar ...
 
Trap ve tek kurşun atışı ilk kez Urla’da
Urla Belediyesi, Urla Genç Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü ve Ege Yaban ...
Başkan Şenol’dan Azeri Hayat’a ‘hayatının sürprizi’
Kimsesiz çocukların kaldığı Bakü 1 No’lu Uşakevi folklor ekibiyle Gaziemir’deki ...
Selçuk'a hastane ve doğalgaz müjdesi!
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, yoğun diplomasi trafiğinin ...
 
AK Partili Başkan’dan altın madenine çukur seti!
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem altın madeni açmayı planlayan şirketin ...
Bornova Belediyesi’nden çocuklara en güzel bayram hediyesi
Bornova Belediyesi ilçede yepyepi parklar yaparak yeşil alan miktarını ...
Bornova’da çocuklara en güzel ‘23 Nisan’ hediyesi
Bornova Belediyesi ilçede yepyepi parklar yaparak yeşil alan miktarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva