HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Kasım 2014 Çarşamba - 15:27

Yanlış anladı ama gönülleri fethetti!

Buca’da ‘Kadına Şiddete Hayır’ yürüyüşünde Anfi Tiyatro’da ‘Kadına Şiddeti’ anlatan mini bir tiyatro oyunu gösterisi yapıldı. Karısına şiddet uygulayan bir kocanın canlandırıldığı tiyatro oyununu, yoldan geçen bir vatandaş yanlış anladı ama gönülleri fethetti!

Yanlış anladı ama gönülleri fethetti!

İZMİR - Buca Kent Konseyi üyeleri Forbes Sevgi Yolu’nda ki ‘Kadına Şiddete Hayır’ yürüyüşünde Anfi Tiyatro’da ‘Kadına Şiddeti’ anlatan mini bir tiyatro oyunu gösterisi yaptı. Karısına şiddet uygulayan bir kocanın canlandırıldığı tiyatro oyununu, yoldan geçen bir vatandaş yanlış anladı. Tiyatro oyununu gerçek sanan vatandaş ‘Sen bir kadınla nasıl konuşuyorsun’ diyerek kent konseyinin amatör tiyatrocusunun üzerine yürüdü. Kadınların araya girmesiyle vatandaş zor sakinleştirildi. Gerçeğin anlaşılması ile birlikte ise kadınlar, duyarlılığından dolayı vatandaşı alkışlayarak teşekkür etti.



Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Bucalı kadınlar ile birlikte “Kadına Şiddete Hayır” diye haykırdı. Forbes Sevgi Yolu’nda düzenlenen ‘Kadına Şiddete Hayır’ yürüyüşüne önderlik eden Başkan Piriştina, “Biz hala ülkede, kadın erkek arasındaki eşitsizliği tartışıyorsak, ne kadar yollarımız, parklarımız, spor alanlarımız olursa olsun o ülkede özgürlük ve yaşam bitmiş demektir” dedi.
 
Forbes Sevgi Yolu’nda ki yürüyüşe Başkan Piriştina’nın yanı sıra, Belediye meclis üyeleri, Başkan yardımcıları,  Buca Kent Konseyi Başkanı Mürivet Balcılar ve yönetim kurulu üyeleri ile yüzlerce Bucalı kadın katıldı. Başkan Piriştina ile beraberinde kortej yürüyüş boyunca, ‘Kadına Şiddete Hayır’, ‘Kadın Döven Erkek Değildir’, ‘Haklı Şiddet Yoktur’, ‘Şiddet Kader Değildir Sessiz Kalmayın Sesimize Ses Olun’ sloganları attı. Buca Kent Konseyi Başkanı Mürivet Balcılar, Forbes Sevgi Yolu Anfi Tiyatro’da basın açıklaması yaptı. Balcılar, yaptığı basın açıklamasında, Kadına şiddet olaylarının günden güne artarak devam ettiğini ve bunu engellemek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.
 
ŞİDDETE HAYIR PANELİNE KADINLARDAN YOĞUN İLGİ
Forbes Sevgi Yolu’nda ki yürüyüşün ardından Piriştina, önderliğinde ki Bucalı kadınlar, Buca Belediyesi ile Buca Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği konuşmacılığını CHP Parti Meclisi eski üyesi Nazik Işık ile Av. Seda Banu Akyüz’ün yaptığı ‘Kadına Şiddete Hayır’ paneline katıldı. Şirinyer Düğün Salonu’nda gerçekleşen panele kadınlar yoğun ilgi gösterdi.
 
Panelde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bizler yaşadığımız kenti güzelleştirmeye, ülkeyi özgürleştirmeye, demokratikleşmeye, kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmaya, yollar açmaya, alt yapılar yapmaya, binalar, spor ve kültür aktiviteleri yapmaya çalışıyoruz. Ancak biz hala ülkede iki cinsiyetin birbiri ile olan ilişkisini tartışıyorsak, onların aldığı hizmetlerin, yolda, suda, adalette, hakta ve hukukta hala dengeli dağıtılmadığını konuşabiliyorsak, ne kadar geniş yollarımız, parklarımız, spor alanlarımız olursa olsun, o ülkede huzur, adalet, özgürlük ve o ülkede yaşam yoktur demektir. Lütfen bu günün sonunda bir sonuç alamamış gibi hissetmeyin. Bizi ayrıştırmaya, alınan hizmetlerde ötekileştirmeye ve daha sonra bunu cinsiyetten çıkartıp bölgelere yaymaya ve birbirimizi birbirimize düşürmeye, kardeşi kardeşe vurdurmaya kadar giden bir zihniyete karşı yürüdünüz. Bugün soğuğa, iktidar baskılarına rağmen siz duruşunuzu korkmadan sergileyebiliyorsanız, hepinizi yürekten kutluyorum. Ben inanıyorum ki ülkede, bölgeler arası eşitlik, kadın ile erkeği ve hayatı eşitlersek, özgürleştirirsek, hayatı adaletli paylaşırsak zaten hiçbir sorunumuz kalmayacaktır” dedi.
 
Nazik Işık, Türkiye’de ve dünyada yaşanan kadına şiddet olaylarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Seda Banu Akyüz ise hukuksal alanda kadın erkek eşitsizliğinden kaynaklanan sorunlardan bahsetti.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Osman 26 Kasım 2014 Çarşamba 17:16

Şiddetin her türlüsüne H A Y I R Özellikle Bayanlara... Şiddetin en ufak haklı bir tarafı yoktur.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk personeline promosyon müjdesi
Başkan Bakıcı’nın girişimleri ile Selçuk Belediyesi’nde ilk kez memur ...
Doğa kulübü Karabağlar'da hizmete girdi
Karabağlar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ilçede yaşayan ...
Belediye tanınmış İtalyan tüccarı ilanla arıyor!
Buca Belediyesi 2009 yılından kalma 5 bin 551 TL vergi borcu bulunan İtalyan ...
 
Büyükşehir’den 3 kuruma arsenik çıkışı: Kaynağı bulun!
İzmir Büyükşehir Belediyesi altın madeni ile gündemden düşmeyen Menderes’e ...
Gaziemir’de şiddete karşı sanat!
Gaziemir Belediyesi ve Kent Konseyi, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddeti ...
Bornova’da ihtiyaç sahiplerine ‘dost eli’
Bornova Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin aylık erzaklarını istedikleri ...
 
Bucalı kadınlar hep bir ağızdan haykırdı: Şiddete hayır
Buca Kent Konseyi üyeleri Forbes Sevgi Yolu’nda ki ‘Kadına Şiddete Hayır’ ...
Başkan Pekdaş işçilerine aşure dağıttı
Muharrem ayı dolayısıyla pek çok yerde aşure etkinliği düzenleyen Konak ...
Karşıyaka’da kışa özel kurs bayramı
Karşıyakalılara yeni hobi alanları açmak, yeteneklerini geliştirmelerini ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva