HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ekim 2015 Salı - 13:00

Peker tespih gönderdi, koruması paylaştı… Başkan Uyar ne tepki verdi?

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın korumalığını yaparken bir silahlı kavgada ağır yaralanan ve hastanede halen tedavi gören Gökhan Pakçe’ye Sedat Peker’den çiçek ve isimli tesbih gelince ortalık karıştı. Pakçe, gelen hediyeler için teşekkür ederken birçok isim açıklamaları ile gündeme gelen Peker hayranı Pakçe’nin işten çıkartılması istedi. Belediye Başkanı Uyar da, “Ben her şeyden önce bir anneyim. Partili bir genç arkadaşımızın yaşadığı üzüntülü süreci hafifletmemiz gerekiyor. Kimseyi işten çıkartamam” dedi.

Peker tespih gönderdi, koruması paylaştı… Başkan Uyar ne tepki verdi?

EGEDESONSÖZ - Urla’da Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın korumalığını yaptığı dönemde görev dışında başka bir mesele nedeniyle arkadaşı tarafından pompalı tüfekle sırtından vurulan Gökhan Pakçe’nin tedavisi sürüyor. 

Emniyet olayın ardından yaptığı çalışmada zanlıları yakalarken Pakçe’nin tedavisi sırasında kendisine gelen hediye ve çiçek ortalığı karıştırdı. Rize’de yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Sedat Peker, Pakçe’ye isminin yazıldığı tespih gönderdi. Yatağında tedavisi süren Pakçe de durumu, “Reisimizin kendiyle kişiselleşmiş tespihini şahsıma layık görmesinden dolayı mutluluk duyarım. Emanetine gözüm gibi bakacağım. Yolun yolumuz. Allah ayağını taşa değdirmesin” diyerek sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaştı.


 
Pakçe’nin tespih elinde yatarken çektirdiği fotoğraflı mesajının ardından birçok kişi Peker’i destekleyen ismin işten çıkartılmasını istedi. Rize’de yaptığı konuşmada söylediği, “Oluk oluk kan akacak” sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tepki gösterdiği için CHP’li bir belediye başkanının yanında yer almaması gerektiği ifade edildi. 

Ankara’daki Tren Garı’nda yaşanan patlamadan aylar önce kavgada silahlı saldırı sonrası yaralanan Pakçe’nin durumu ile bugün gelinen noktanın aynı olmadığını vurgulayan birçok isim de Pakçe’ye destek verdi.


 
BAŞKANDAN ÖNCE ANNEYİM
Tartışmaların ardından gözler ise Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a çevrildi. Egedesonsöz’e konuşan Uyar, “Gökhan Pakçe bizim çalışma arkadaşımız. Yaşanan bir tartışma sonrası vuruldu. Şu anda yatakta tedavi görüyor. Kendisi CHP’nin bir üyesi ve çalışanımızdır. Zaten olay nedeniyle raporlu… Tedavi süreci devam ediyor. Konuyu, aylar sonra başka noktaya çekerek bize karşı saldırı başlatanlar oldu. Öncelikli olarak şunu söylemek istiyorum. Gökhan bizim kardeşimizdir. Onun da ailesi ve yaşamı var. Bu süreçte yanında olmamız gerekirken ‘İşine son verdim’ diyemem. Kesinlikle onu işten çıkartmayacağım. Ayrıca belediyede çalışan 580 kişinin kimi sevdiğini, kimden nefret ettiğini bilemem. İnsanları da kontrol edemezsiniz. Bir belediye başkanından önce anneyim. Benim de çocuğum var. İstanbul’da üniversite okuyor ve sürekli onu merak ediyorum. 21 yaşında vatansever bir gencin yatağa mahkum kalmasının ne demek olduğunu kimse bilemez. Burada tüm çalışanlara da bir aile bireyi olarak bakıyorum. Hepsi benim kardeşim. Kiminin ablası, kiminin kardeşiyim. Belediyede çalışanların tamamının CHP’ye sempatisinin olmasını bekleyemezsiniz. Kaldı ki bu arkadaşımız zaten partili. Bir belediye başkanı olarak personeli AKP’ye oy veriyor diye işten atarsam, insanları ‘şucu, bucu’ diye ayırırsam kendime yakıştıramam. Toplum ayrışmış, insanlar kutuplaşmış. Bizim yerel yöneticiler olarak bunları körüklemek yerine örnek olmamız gerekiyor. Herkesi vicdanlı olmaya davet ediyorum. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bize düşen sağduyulu davranmak ve sadece işimizi yapmaktır” dedi.

 
İzmir’in tramvayında ‘enerji’ ve köprü harekatı!
 
Muğla'da iki motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
basak 14 Ekim 2015 Çarşamba 09:34

gorun akp liler gorun o bu şu diye ayıranlar helal olsun

Yorumu oyla      14      8  
Sevda Erten 13 Ekim 2015 Salı 20:36

Sayın başkan, belediye içinde personelin yerini ve görevini haksız şekilde değiştirirken niye anne olduğunu hatırlamadı. Ayrıca habere konu olan kişi herhangi bir belediye görevlisi değil. Bu şahıs kendi canını teslim ettiği, kendisine en yakın görevi yapan biri. O nedenle kişisel ilişkileri böylesine şaibeli ve kirli olan birini en yakınında bulundurması da, dönüp dolaşıp kendisini yaralayan bir sonuca da yol açabilir.

Yorumu oyla      26      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in tramvayında ‘enerji’ ve köprü harekatı!
İzmir’de Konak ve Karşıyaka Tramvay projelerinin çalışmalarını sürdüren ...
O projede son viraj: Kasaplar Meydanı yeniden doğacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı’nın altında oluşturmaya ...
Yerel kalkınmaya Büyükşehir damgası
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem geliştirdiği “Topraksız Tarım” projesi ...
 
Geleceğin sinemacıları Bornova’da yetişiyor
Bornova Belediyesi’nin büyük ilgi gören kurslarından olan Dijital Film ...
Karşıyaka barış şehitlerini unutmayacak!
Karşıyaka Belediyesi; Ankara'da meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan ...
Büyükşehir Meclisi’nde teröre tepki ve ‘Kiraz’ cevabı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinde Ankara'da gerçekleştirilen ...
 
Gaziemir amatörüne can suyu
Gaziemir Belediyesi kentte faaliyet yürüten spor kulüplerine 50 bin liralık ...
Bergama’ya bir kardeş kent daha
Uzun yıllardır çok sayıda kent ile kardeş şehir olan ve kültürel anlamda ...
Foça 'Ankara'nın yasını tuttu
Foça 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara’da meydana gelen bombalı terör katliamı kınandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva