HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mart 2015 Cumartesi - 10:11

Pekdaş: Ege mutfağı dünyaya açılmalı

Tamamı kadın kursiyerlerden oluşan “Teknomutf@k” projesinin sertifika törenine katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geleneksel lezzetleriyle öne çıkan Ege mutfağının tanıtımına yönelik çalışmalara destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Pekdaş: Ege mutfağı dünyaya açılmalı

İZMİR - İzmir Olgunlaşma Enstitüsü ile İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) işbirliğiyle hayata geçirilen “Teknomutf@k” projesine katılan 25 kursiyer 1 yıllık eğitimin ardından sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. İzmir Olgunlaşma Enstitüsü’nün konferans salonunda gerçekleştirilen törene; proje ortaklarından Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Aytan, Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Ayan, KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı ile çok sayıda davetli katıldı.

YEREL KALKINMA MODELİ
Tören öncesi eğitimlerin verildiği modern mutfağı gezerek proje hakkında bilgi alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İZKA’nın Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı kapsamında hayata geçirilen projeye ortak olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Konak Belediyesi olarak istihdama yönelik çözümler bulabilmeyi ve girişimciliği teşvik etmeyi önemsediklerini vurgulayan Başkan Pekdaş, sektörün ihtiyacı olan ara elemanları yetiştirmenin gerekliliğine dikkat çekti. Konuşmasında Türk mutfağının zenginliğinden ve dünyadaki yerinden de bahseden Başkan Pekdaş, “Türk mutfağı dünyanın en önemli mutfağı. Tarihten bu yana geçiş yollarının üzerine bulunmuş bu topraklar, Anadolu çok önemli tatlara ev sahipliği yapmış ve bunu kendi mutfağı olarak geliştirmiş. Yeme içme kültürü üzerine gurme turizmi var ve çok önemli bir sektör. Ege mutfağının tanıtılmasını sağlamak ve bu mutfağın ekonomik sektöre dönmesi için de çalışmalıyız. Bu bir yerel kalkınma modeli de olabilir. Bunun için de gelin el ele verelim” dedi. 



İSTEYENE 100 BİN TL KREDİ
Törende konuşan KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı da projeye katılan kursiyerlerin tamamının kadın olmasına dikkat çekerek, “OECD dünya ülkelerinde kadının iş gücüne katılım oranı yüzde 50 civarında. Avrupa Birliği Ülkelerinde yüzde 58, Türkiye’de ise bu oran maalesef yüzde 25 dolayında. Kadınlarımızı iş gücüne dahil edemiyoruz. Bu oranı Avrupa oranına çıkartmalıyız. O nedenle bu proje çok önemli” diye konuştu. Çanakcı ayrıca kursiyerlerin aynı zamanda KOSGEB’in 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimini de aldıklarını belirterek, isteyen kursiyerlerin 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası kredi olmak üzere toplam 100 bin liralık destek modelinin faydalanarak kendi iş yerlerini açabileceklerini kaydetti.

USTA AŞÇILAR ÖĞRETMEN OLDU
Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Çakır Topkaya da, İZKA ve Konak Belediyesi’nin de ortağı olduğu Teknomutfak projesinin Türkiye’ye örnek bir mutfak projesi olduğunu belirterek, “Aşçı yardımcılığı eğitimi alan kursiyerlerimiz Türk mutfağının önemli aşçılarından hem Türk hem de dünya mutfağından yemekler, tatlılar, salatalar, soslar konusunda eğitimler aldı” dedi.  Tören sonunda bir yıllık aşçılık eğitimini başarıyla bitiren 25 kadın kursiyere sertifikaları verildi. Kursiyerler sevinçlerini kendi elleriyle yaptıkları pastayı davetlilerle birlikte keserek kutladı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da zabıta zirvesi
İzmir'deki 30 ilçe zabıta müdürü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire ...
Karşıyaka moda rüzgarına hazır: Her gün ayrı defile
Karşıyaka Belediyesi'nin ev sahipliğinde 4-5-6 Nisan tarihleri arasında ...
Fuar İzmir’de mermercilerin 21.yaş gururu
Fuar İzmir’in ilk konukları olan doğaltaş sektörünün temsilcileri, İZFAŞ’ın ...
 
Buca’da tiyatro çadırı!
Buca Belediyesi’nin ilçe sınırları içerisinde yaşayan tüm vatandaşları ...
İzmir’in ‘rüya projesi’nde yeni durak Bostanlı
“İzmirdeniz Projesi” kapsamında bugüne kadar Pasaport, Konak Pier - Karataş ...
Dünden Bu Güne Şehitler Sergisi’ne büyük ilgi
125 tablodan oluşan Dünden Bu Güne Şehitler Sergisi’nde Çanakkale ve Kıbrıs ...
 
Kent Konseyleri Foça’da buluştu
İzmir Kent Konseyleri Birliğinin Mart ayı toplantısı Foça’da yapıldı. ...
Özdemir Nutku’ya en büyük vefa Karşıyaka’dan
Topluma hizmet etmiş değerleri yaşarken onurlandırmayı hedefleyen Karşıyaka ...
Yerel Yönetim Oscarı Karşıyaka’nın Filizleri’ne
Karşıyaka Belediyesi tarafından uygulanan ve Türkiye’ye örnek olan “Karşıyaka’nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva