HABERLER>EKONOMİ
20 Kasım 2014 Perşembe - 10:33

Pasaport’ta otel rüzgarı: 500 metrede 4 tane!

İzmir’de turizmi canlandırmak, yatak kapasitesini artırmak için yeni otel inşaatlarına başlandı. Yatırımlar, 'oteller bölgesi' olarak bilinen Basmane'den Pasaport'a kaydı. Cumhuriyet Bulvarı üzerinde 500 metrede dört otel inşaatı başladı. İTO'nun taşınma projesi gerçekleşirse bunlara iki otel daha eklenecek.

Pasaport’ta otel rüzgarı: 500 metrede 4 tane!

İzmir'de fuar alanına yakınlığı nedeniyle yatırımcının cazibe merkezi olan Basmane'de otel yapacak yer kalmadı. Agora kazılarıyla ortaya çıkan binlerce yıllık tarih, dünyanın en büyük açıkhava çarşısı olan Kemeraltı, tarihi Basmane Tren Garı'nın sağladığı ulaşım kolaylığı, Kültürpark ve çevresinde modern şehir otellerinin sayısını artırırken eski evlerin de butik otele dönüştürülmesini sağladı. Basmane'den sonra sıra Pasaport'a geldi. Cumhuriyet Meydanı'ndan Konak yönüne giderken 500 metrede dört otel inşaatına başlanması dikkat çekti. Meydana bakan Mövenpick Otel'in sahipleri olan Özkardeş Grubu, otelin yakınındaki Tekel'in başmüdürlük binasını satın aldı, buraya tarihi motifler korunarak butik otel yapılacak. Eski Tekel binasının hemen yanında bulunan Anba Otel de yıkıldı, harfiyat çıkarıldı, yeni otelin inşaatına başlandı. Yapılacak otelin adı da 'Anba' olacak. Möwenpick Otel'le bitişik olan My Otel'in yanına da bir butik otel daha yapılıyor. Otelin inşaatı dördüncü katta sürüyor. Öte yandan, Yapı Kredi Bankası'nın bulunduğu binanın yıkım çalışmaları devam ediyor. Buraya Marriott Otel yapılacak.
 
Öteyandan Kordon'daki Fransız Konsolosluğu'nun yanındaki İTO İş Merkezi'nin yıkılarak burada ada bazında yapılacak yeni inşaatta şu anda faliyetteki iki hizmet binasını birleştirmeyi hedefleyen İzmir Ticaret Odası'nın bu projesinin gerçekleşmesi durumunda dört otele iki otel daha eklenecek. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, henüz kesinleşmemekle birlikte bu projenin gerçekleşmesi durumunda Kodon'daki İTO hizmet binası ile hemen karşısındaki diğer hizmet binasının otel olmasını planladıklarını belirtti. Demirtaş, "TELEKOM dahil bu akstaki devlet kurumlarının taşınarak otel yapılması gerektiğini yıllardır savunuyorum" dedi.
 
"EN CAZİP YER"
Kültür ve Turizm İzmir İl Müdürü Abdülaziz Ediz, bölgenin otel yatırımları için kentin en cazip noktası olduğuna dikkat çekerek, "Kordon, yapılması gereken turizm tesislerine kavuşuyor. Belki ileride Türk Telekom gibi kamu binalarının yerine de otel yapılır. İzmir'de yeni yatağa ihtiyaç var. Yatırım ve işletme belgeli 45 bin, belediye belgeli 22 bin yatak var. Toplam 67 bin yatak. Ancak İzmir için 160 bin yatak öngörülüyor. En az 100 bin yatağa ihtiyaç var. Bölge İzmir'in lokasyon olarak en cazip noktası. Bu yapıların otel olarak değerlendirilmesinin getirisi yüksek olacaktır" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 21 Kasım 2014 Cuma 09:20

Bu otel yatırımcılarını nedense, Egekent, Çiğli, Bostanlı, Buca, Bornova vs gibi semtlerde göremiyoruz. Sıkış tepiş sahile turist falan gelmez. Kendinizi kandırmayın. Turistler ferah, geniş, etrafı modern yapılarla çevrili, temiz havası olan, manzaralı, sessiz sakin yerleri sever. Pasaporttaki yapılacak oteller bir işe yaramaz. İzmir bu kafayla ge - liş - e - mezzzzz !!! Hep aynı yerler hep aynı!!!

Yorumu oyla      13      5  
Mustafa Y 20 Kasım 2014 Perşembe 17:35

pasaportta kaç tane tarihi bina kaldıki, şöyle bir bakın hepsi yeni yapılmış ve bir özelliği olmayan beton binalar, zaten birkaç tarihi binada devlete ait binalar.tarihi binaların yıkılmasına zaten izin verilmez.burası izmirin tarihi rıhtımı, yeni yapılacak binaların mimariside tarihi içerikli olmalı

Yorumu oyla      13      5  
20 Kasım 2014 Perşembe 14:18

Bölge de eski bir yapıyı İBB'nin alıp, Alsancak'ta ki gibi akıllı otopark yapması lazım ki sıkıntı olmasın. 2015 yılı için otoparklara 20 milyon ayrılmış. Bu paranın belki de hepsi sahile yapılacak dev otoparka kullanılacak ancak şehir merkezinde de çalışma yapılmalı. Özellikle YKM'de. YKM'de yapılan imar plan değişikliğinde yapılacak binalara otopark zorunlu kılınmış ancak İBB o bölgede de otopark yapmalı.

Yorumu oyla      16      6  
kvncozsy 20 Kasım 2014 Perşembe 13:41

Endişeli arkadaşım :) İzmire prestij kazandıracak bir otel mi! yoksa saçma sapan biraz daha fazla kira alayım diye ofis doldurulan eski iş hanlarımı trafiği etkiler?

Yorumu oyla      14      8  
Belediyeci 20 Kasım 2014 Perşembe 12:55

Pasaporttaki tarihi binalarımız yıkılarak ranta dönüştürülmektedir.

Yorumu oyla      16      15  
Endişeli 20 Kasım 2014 Perşembe 12:25

Peki çok güzel, en merkezi yerlere oteller dikelim de, arkadaşlar buradaki trafiğin zaten şu anda rezalet olduğunu özellikle sabah ve akşam saatlerinde kilitlendiği bilinmez mi? Yol kenarına park eden onlarca araç zaten iki şerit olan yolu tek şeride indirip saç baş yoldurmuyor mu? Sayın Ekrem Demirtaş'ı ilgilendirmiyor tabii bu durum. Kendisi aracından inip karşıya geçerken dahi İZTO'nun güvenlikçileri trafiği kesip ona yol veriyor. Trafik onun umurunda değil nasıl olsa. Peki vatandaş n'apsın? Oteller bitip 2.Kordon trafiği İstanbul gibi 24 saat kitlendiği zaman kimse feryad etmesin. Zira il trafik sorumlularının bu konuda şimdiden bir planı olduğunu bilen varsa ortaya çıksın..

Yorumu oyla      19      7  
Mustafa Y 20 Kasım 2014 Perşembe 11:10

pasaporttaki reyent işhanıda konumu itibarıyle otel olmaya çok müsait mal sahipleribunu gözden geçirmeli.yine bu bölgedeki ebso binası taşınıp mevut bina otele dönüşecekti, ayrıca fevzipaşa bulvarındaki etibanka ait binada komple satışa çıkmış otel yatırımına uygun.montrödeki eski amerikan px mağazasının olduğu ada yıkıldı burasıda otelmi olacak acaba?

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Işık’tan İzmir iş dünyasına ‘Katolik nikahı’ mesajı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmirli işadamlarıyla bir ...
Ege-Koop Başkent evleri ile fark yaratacak
Ege-Koop, İzmir’den Türkiye’ye açılma kararını Başkent Ankara’da çok özel ...
TARKEM’de esnaf sürprizi
İzmir'in büyük sermaye grupları tarafından kurulan Tarihi Kemeraltı İnşaat ...
 
Dev banka satıldı: İşte alacağı para
İspanyol BBVA, Doğuş Grubu’na 2,5 milyar dolar (5,5 milyar TL) daha ödeyerek ...
Teknoparka Bakan adı, İzmir’e yeni teşvik müjdesi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmir'de teknolojiye dayalı ...
İstanbul’da büyük ödül: Mükemmel EBSO!
Üyelerine verdiği hizmetlerin kalite ve standardını sürekli yükselterek ...
 
İTO İsrail Başkonsolosu’nu ağırladı: İşbirliği teklifi
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret eden ...
Hayvanseverlere tepki markası: Fok you!
Fok avladığı için tepki çeken Hatem Yavuz, dalga geçer gibi 9. Deri Fuarı’nda ...
Avrupa'dan İzmir'e yine tek kuruş yok!
Türkiye'nin en büyük tarım üreticisi İzmir, Avrupa Birliği'nin 5 yıldır ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva