HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Nisan 2014 Salı - 11:20

Pasaport projesi tamam: Fatura kime kesildi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin prestij çalışmalarının başında gelen Körfez Kıyı Tasarım Projesi’nin Konak Pier-Cumhuriyet Meydanı arasını yapan Gül-Al İnşaat işi tamamladığını açıkladı. Şirket Büyükşehir’e yazdığı yazıda “İşi zamanında bitirdik, teslim alabilirsiniz” dedi. Belediyede imalat hataları nedeniyle krize neden olan projede görevli iki kontrol mühendisi istifa etti.

Pasaport projesi tamam: Fatura kime kesildi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerel seçimlerden önce çalışmalarına başladığı en önemli projelerinin başında gelen Körfez Tasarım Projesi’ndeki işler sürüyor. Belediyenin kademe kademe ihale ederek yapımına başladığı projenin ilk ayağı Cumhuriyet Meydanı-Konak Pier arasındaki düzenleme büyük oranda tamamlandı.

- HANZADE ÜNUZ YAZDI: KOCAOĞLU BALYOZU GELİYOR...
 


Yüklenici firma Gür-Al İnşaat 14 Nisan’da dolan sürenin tamamlanmasından sonra Büyükşehir Belediyesi’ne “işleri bitirdik, bölgeyi teslim alabilirsiniz” yazısı yazdı. Firma Sahibi Ali Yaşar Gözlü, son düzenlemeleri yaptıklarını ifade ederken silme işlemlerini bitirdikten sonra bölgede bir işlerinin kalmadığını belirtti.  Firmanın yazısından sonra belediye yetkilileri son kontrolleri yapmak üzere bir heyet kuracak. Heyet inceleme yaptıktan sonra işin teslim alınıp alınmayacağına karar verecek.
 
İSTİFA ETTİLER
İmalatların ve yapılan işlerin gündeme gelmesinin ardından belediye yüklenici firmaya ‘işleri tamamlayın’ talimatı verdi. Sürenin uzaması, kamuoyunun tepkileri belediyede bürokrat krizine neden oldu.  Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde çalışan ve işleri takip eden iki kontrol mühendisinin istifa dilekçesini kuruma verdiği öğrenildi. İstifalar henüz işleme konulmazken Başkan Aziz Kocaoğlu’nun süreci yakından izlediği de dile getirildi.
 
KOCAOĞLU ÇOK SERT
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun çok dikkat ettiği projenin geldiği noktaya tepki gösterdiği ifade edildi. Belediye kaynakları, Kocaoğlu’nun yapılan işleri beğenmediğini ifade ederken nasıl bir tutum izleyeceği ise merak konusu oldu. Özellikle beton imalatı ve çevre düzenlemelerindeki birçok konuya kızan Kocaoğlu’nun kararına göre şirkete ceza bile verilebiliyor. Şartnameye uygun iş yapmadığı tespit edilirse İçişleri Bakanlığı’na yazı yazılıp kamu ihalelerine girmesinin yasaklanması istenebiliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Belediyeden İzlenimci 16 Nisan 2014 Çarşamba 10:58

Üst kademe bürokratın ana sorunu çok fazla masa başında olması. Mesela bir otobüs hattı sorumlusu, ya da en az bir hafta sorumlu olduğu hatlarda sabah-akşam-öğlen otobüse binmeli. Aksaklıkları ve ihtiyaçları görmeli. Her birimin yöneticisi, masanın başından kalkıp arasıra elini çamura, hamura sokmalı. Çözümün ilk aşaması bu. İkincisi gençlere yer verip, eskinin tecrübesi ile pişmeleri için yardımcı olunmalı.

Yorumu oyla      21      5  
Güzel İzmirim 16 Nisan 2014 Çarşamba 10:55

Serme çimlere noramlade 10-15 gün basılmamalı. Kökler yerleşmeden basılırsa, sararıyor. İhaleye giren firmalar işi kapmak için fiyat düşürüken, bazı gizili kısıntılara yöneliyor. Diğer yandan devletin malı deniz, zihniyeti ile konuyu ele alıyor. Bu nedenle şartname içeriğine tam uyma ihtiyacını hissetmiyorlar sanırım.

Yorumu oyla      13      5  
KİM 16 Nisan 2014 Çarşamba 10:36

Asıl sorulması gereken o kontrol mühendislerinin yaptırım gücü varmı.Yani kısacası siyasi ilişkiler ile davet edilen firmaların almış olduğu ihalelerde firma yetkililerine,kontrol olanlar bir laf söyleyebiliyormu.

Yorumu oyla      19      6  
Serkan 15 Nisan 2014 Salı 22:26

Şartnamesini firmaya göre yazılmıştır .

Yorumu oyla      17      14  
atila özakdağ 15 Nisan 2014 Salı 21:53

Hatırlıyorumda sayın başkanımız Aziz Kocaoğlu biz Bisiklet severlerle bir toplantı düzenlemişti, Ve bizlere buyrun sizlere yolları yapıcak firma yetkilisi anlatsın demiş ve sözü yetkiliğe vermişti yetkili bizlere 5 Ay gibi birsürede biter derken başkanımız sözünü kesip,Bürokrasi bu bitmeyebilir değip engellerin çıkacağı olabilr deyip süreyi biraz daha uzuntumasını söylemiş idi,Şimdi bu yapılan işleri bir köşe yazarımızın dikkati sonucu ve bizlerinde sıksık işleri gözetleyerek baktığımızda yazık bu paralara bu işler nasıl böyle bilinçsizce kişilere veriliyor ve yatırılıyordu.Ve köşe yazarımızın dediği gibi o firma İZMİRİ temsilediyor ve kendisinin bir bahçesine veya balkonuna böyle bir şey yapılsa parasını verirmi idi. Kaldıki buralardan belkide dünyanın her tarafından,Bisklet sever geçecek hiç dikkatlerini çekmiceklermi yazık derim,Ben bir İzmirli olarak oyumuzu,Sayın Başkanımıza verdik şimdi ben şahsım adıma bunların takip edilmesini sayın başkanımızdan talep ediyorum.İzmirimizde bir çok eserlerimiz var.Tarihsel olarak neden buda olmasın güzel şehrimizi daha güzele çevirelim gelen yabancılar iftarla bakmasınlar böyle güzel şehrimize.Saygılar

Yorumu oyla      20      6  
Deniz 15 Nisan 2014 Salı 18:08

İhaleye bak çay demle...

Yorumu oyla      24      8  
Zafer 15 Nisan 2014 Salı 14:07

Bir de bu projenin adi Izmirli'yo denizle bulusturma projesi degil mi? uygulama nasil olursa olsun, bir Izmirli olarak benim denize sifir oturup cayimi kahvemi, yrri geldi mi birami icebilecegim, akadaslarinla sohbet edebilecegum bir tek Pasaport vardi. Adamlar projede masalari oradan kaldirdilar. Nasil denizle bulusturma projesiyse bu artik!!!

Yorumu oyla      31      32  
Zafer 15 Nisan 2014 Salı 13:57

Yillardir yapilan her isin uygulamasi berbat zaten. Inonu caddesi rezaleti, Mavi Sehir'de davalik olan kiyi duvari, Bornova'da park yaparken vatandasin arazisine dalan ve belediyeye 80 milyon ceza yedirenler. Buyuksehir belediyesi is kalitesinde ilce belediyeleri bile yakalayamiyor. Konak'in yaptigi bir Sevgi Yolu, bir Guzelyali Parki yenilemesinin tirnagi olamaz buyuksehirin yaptigi hicbir is. Yillardir yapilan hicbir sacmalikta bu isi duzgun yapmasi, iyi konyrol etmesi gereken adamlar bir ceza bir yaptirim gormedi. Rahmetli Piristina zamaninda bu boyle degildi, demek en bastakinde hata var. Gorevini ihmal.eden adami neden orada tutuyor simdiye kadar? Beceriksizlerin istifalari da daha isleme girmemis, hala maas alacaklar ayip!!!!

Yorumu oyla      38      17  
Proje 15 Nisan 2014 Salı 13:56

Ufak bir eleştiri;bu proje kapsamında bazı bölgelere döşediğiniz hazır rulo çimler hafiften sıcak görünce ufak ufak sararmaya başladı.Sulama sistemleri kuruldu biliyorum ama neden böyle oldu anlamadım.

Yorumu oyla      25      9  
15 Nisan 2014 Salı 13:15

Firma, kontrol mühendisleri vs. tabi ki suçlu ama asıl sorun Büyükşehir Belediyesi'ndeki iş yapma anlayışıdır. Mevcut kadro doğru düzgün, mesleğinin uzmanı kişilerle değiştirilmedikçe bu sorunlar hep olacaktır. Yıllardır İBB'nin hiçbir işi düzgün yapılmadı. Bunu unutmayalım...

Yorumu oyla      37      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaymakam Günaydın'dan Başkan Uyar'a ziyaret
Seçimleri kazanarak Urla’nın ilk kadın Belediye Başkanı olan Sibel Uyar ...
Dünya çocukları 22.kez Karşıyaka’da buluşuyor
Karşıyaka Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa ...
'En eski zanaatı' sanatla buluşturdular
25 keçe sanatçısının keçeyi yeniden yorumlayarak geçmiş ile gelecek arasında ...
 
Başkan Arslan'a esnaf ziyareti
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a Esnaf Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ...
Başkan Atila'ya dostluk ve destek ziyareti
İzmir Dostluk Birliği, Bornova Belediye Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila’yı ...
Meclis’e Sırrı Aydoğan damgası: 4 koltuk birden!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasi olarak yeni dönem ...
 
Doğal Yaşam’da yeni moda: İzmir selfiesi!
Tüm dünyada hızla yayılan “selfie” çılgınlığı İzmir Doğal Yaşam Parkı’na ...
Sema Pekdaş yeni hizmet binası için düğmeye bastı
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, öncelikli yaşama geçirmeyi düşündüğü ...
Konak'ta 470 işçiyi yakan ihale bombası!
Konak eski Belediye Başkanı Hakan Tartan döneminde yapılan ve belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva