HABERLER>GÜNCEL
2 Ağustos 2015 Pazar - 09:18

PKK'dan intihar saldırısı: 2 şehit, 24 yaralı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Karabulak Jandarma Karakolu'na PKK intihar saldırısı düzenledi. İki ton patlayıcı yüklü traktörle yapılan intihar saldırısında, 2 asker şehit oldu, 24 asker ise yaralandı. Ayrıca Mardin'de yine PKK tarafından düzenlenen mayınlı saldırıda 1 asker şehit olurken, 8 asker de yaralandı.

PKK dan intihar saldırısı: 2 şehit, 24 yaralı

Terör örgütü PKK, Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ne bağlı Karabulak Jandarma Karakolu’na 2 ton patlayıcı yüklü traktörle intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda karakolda görevli 2 asker şehit düştü, 31 jandarma da yaralandı. İnfilak eden traktörün parçalarının isabet ettiği evlerde bazı köylüler hafif yaralanırken, intihar saldırısını yapan terörist de parçalandı.

MARDİN'DE MAYINLI SALDIRI: 1 ŞEHİT

Iğdır- Doğubayazıt karayolu üzerinde ve Doğubayazıt İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ağrı Dağı eteklerindeki Karabulak Jandarma Karakolu, teröristlerin hedefi oldu. Yaklaşık 2 ton patlayıcıyı yükledikleri traktörle saat 03.00 sıralarında Karabulak Jandarma Karakolu önüne gelen PKK’lı teröristler, patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamanın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla karakol ateş altına alındı.
http://img.hurriyet.com.tr/_np/9712/30669712.jpg
ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Kulakları sağır eden patlamayla birlikte Jandarma Karakolu harabeye döndü, traktörün parçaları yüzlerce metre uzaklıktaki evlere de isabet etti. O sırada karakolda nöbette olan askerlerden 2’si şehit oldu, çoğu ağır 31 asker de yaralandı. Patlamada yüzlerce metre uzağa fırlayan parçaların isabet ettiği evlerde, köylülerden de hafif yaralananlar oldu.

Sağlık ekiplerinin karakola ulaşmasını engellemek için karayoluna pusu kuran PKK’lı teröristler takviye güçlerin gelmesiyle birlikte, gecenin karanlığından yararlanarak Ağrı  Dağı’na doğru kaçtı.



YARALILAR HELİKOPTERLE TAŞINDI
Çevredeki güvenlik birimlerinden sevk edilen takviye birlikler hemen yol güvenliğini sağladı ve yaralılar ambulanslarla Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olanlar, askeri helikopterlerle Erzurum’a nakledildi.
Ağır yaralı askerlerde bazıları Erzurum’daki Mareşal Çakmak Asker Hastanesi’nde, bazıları da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Patlamada hafif yaralanan köylüler de Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi gördü. Köylüler dehşeti anlatırken, patlamayla birlikte her tarafın sallandığını ve önce deprem olduğunu sandıklarını söyledi.

http://img.hurriyet.com.tr/_np/0576/30670576.jpg

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı Ağrı ve Mardin'deki saldırılarla saldırıyla ilgili internet sitesi üzerinden bir açıklama yaptı. İşte o açıklama:
"01 Ağustos 2015 günü Mardin / Midyat ilçesi Şenkaya Mahallesi mülki sınırları içerisindeki Botaş boru hattının emniyeti maksadıyla 22.50-23.05 saatleri arasında yol emniyeti ve kontrol devriyesi yapıldığı esnada Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Devriye unsurları tarafından saldırıya anında karşılık verilmiştir. Silahlı saldırı sonucunda el yapımı patlayıcının infilakı nedeniyle Kahraman bir askerimiz şehit olmuş, yedi personelimiz yaralanmıştır.


02 Ağustos 2015 günü saat 03.00 sıralarında Ağrı / Doğubayazıt ilçesi Karabulak Jandarma Karakol Komutanlığı nizamiyesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından patlayıcı madde yüklü traktör patlatılmış ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucunda Kahraman iki askerimiz şehit olmuş, dördü ağır olmak üzere 31 askerimiz yaralanmıştır.

İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıları şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

http://img.hurriyet.com.tr/_np/0578/30670578.jpg

VALİLİK AÇIKLAMASI
Ağrı Valiliği’nden yapılan açıklamada, PKK’lı teröristlerin Karabulak Jandarma Karakolu’na düzenlediği intihar saldırısında 2 askerin şehit olduğu, 24 askerin yaralandığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"2 Ağustos 2015 günü saat 03.00 sıralarında İlimiz Doğubayazıt İlçesine 15 kilometre mesafede bulunan, Iğdır yolu üzerindeki Karabulak Jandarma Karakolu’na terör örgütü PKK mensupları tarafından 2 ton bomba yüklü traktörle yapılan intihar saldırısında 2 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 24 güvenlik görevlimiz de yaralanmıştır. Kamuoyuna duyurulur."



 

 
İzmir'de 3 hektarlık alan kül oldu
 
Mardin'de mayınlı saldırı: 1 şehit 8 yaralı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 3 Ağustos 2015 Pazartesi 09:22

YETKİLİLER; OLAYLA İLGİLİ GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDIĞINI SÖYLEDİLER.

Yorumu oyla      11      5  
2 Ağustos 2015 Pazar 19:34

şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine başsağlığı dilerim.umarım terörle mücadele bu kararlılıkta sürer.

Yorumu oyla      13      6  
üzgün 2 Ağustos 2015 Pazar 18:28

TEK BAŞINA İKTİDAR UĞRUNA NE GÜNEŞLER BATIYOR.

Yorumu oyla      16      6  
ozzy 2 Ağustos 2015 Pazar 14:56

Kabul edelimki akp hep ama hep aldatiliyor,bunca senedir iktidarda ama aldatildik demekten baska bir icraatlari yok,tamam bunlara kadir inanir,ama Türk milleti nasil inaniyor,ALLAH TÜRK Ü korusun

Yorumu oyla      16      6  
ozzy 2 Ağustos 2015 Pazar 11:47

İ. Melih gokcek ile kadir inanir acil balikcida bir araya gelmeli.

Yorumu oyla      16      7  
Perincegin ulusalcilari 2 Ağustos 2015 Pazar 11:43

Devsirme partinin kaygan tabani . Dun devrimci solcuydunuz bugun milliyetci oldunuz yarin akplide olursunuz siz .millete laf ederken kendinizi unutmayin bir avuc vatancilar

Yorumu oyla      12      8  
ulusalcı solcularız 2 Ağustos 2015 Pazar 10:47

atatürkçüyüz deyipte hdpye oy verenler düşünsün

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 3 hektarlık alan kül oldu
İzmir'in Buca İlçesi'nde, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında ...
İzmir’de katliam gibi kaza: 2’si çocuk 4 ölü
İzmir’in Torbalı İlçesi'nde meydana gelen kazada 2'si çocuk 4 kişi öldü, ...
İzmir’de bir anne çığlığı: Emir’in kanlı gözyaşı dinsin!
İzmir Yeşildere'de yaşayan Akçekaya ailesi göz kanseri nedeniyle tümör ...
 
Korkunç iddia: Bebekleri köpekler yedi!
Antalya'da kızı H.E.'ye 6 yıl boyunca tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan ...
Operasyonda 9.dalga: Yine şehidin adı verildi
Türk Hava Kuvvetleri, Kuzey Irak’ta PKK hedeflerine yönelik hava operasyonlarını ...
Dünya barışına gençlerden katkı
Dünya barışını korumak amacıyla kurulan Birleşmiş Milletler (BM), öğrenciler ...
 
İzmir’de çağın belasına bir kurban daha!
Dikili ilçesinde, "bonzai" olarak adlandırılan sentetik madde kullandığı ...
Flaş iddia: Uçaklar Kandil’de sivilleri mi vurdu?
PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik bombardımanın 8. gününde 'sivil ...
Flaş! Kars’tan kara haber: 1 asker şehit
Kars’ın Kağızman ilçesi Karakurt mevkiinde PKK'lıların araç yakması ardından ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva