HABERLER>EKONOMİ
24 Ekim 2014 Cuma - 11:55

PERYÖN’den önemli zirve: Şirketlerin mutfağı İzmir’de buluştu

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği bu yıl 11’incisini düzenlediği Ege İnsan Yönetimi Zirvesi’nin açılışını yaptı. ‘İK Mutfakta Ne Var’ temasıyla hayata geçirilen zirve açılışında konuşan derneğin Ege Bölge Şube Başkanı Serdar Kalaycıoğlu, “Bu mutfak kapıdaki güvenlik görevlisiyle başlayıp en üst düzey yöneticiye kadar çıkan tüm kademeleri kapsayan bir mutfaktır. Bu mutfağın lezzetli olabilmesi için hepimizin birçok argümanı var. Bu iki günü sizler için lezzetli yapabilme adına Mayıs ayından beri çalışıyoruz” dedi.

PERYÖN’den önemli zirve: Şirketlerin mutfağı İzmir’de buluştu

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından organize edilen ve bu yıl 11’incisi yapılacak olan Ege İnsan Yönetimi Zirvesi ‘İK Mutfakta Ne Var’ ana temasıyla şirketlerin mutfaklarını İzmir’de bir araya getirdi.
 
İki gün sürecek zirvede insan kaynaklarına dair birbirinden önemli konular 13 oturum 7 panel ve 36 konuşmacıyla birlikte İzmirlilerle buluşacak.
 
Mimarlar Odası Konferans Merkez’inde gerçekleşen açılışta konuşan Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege Bölge Şube Başkanı Serdar Kalaycıoğlu, “Bu sene karşınıza çok farklı bir temayla çıktık; ‘İK Mutfakta Ne Var’. Aslına bakacak olursanız biz insan kaynaklarını her zaman işyerlerinin mutfağı olarak kabul ediyorduk. Bu temayı her zaman yaptığımız anketler sonrasında ortaya çıkaran Doğan İnceman dostuma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 


‘İK Mutfakta Ne Var’ temasıyla ilgili Kalaycıoğlu ayrıca, “Bu mutfak kapıdaki güvenlik görevlisiyle başlayıp en üst düzey yöneticiye kadar çıkan tüm kademeleri kapsayan bir mutfaktır. Bu mutfağın lezzetli olabilmesi için hepimizin birçok argümanı var. Bu iki günü sizler için lezzetli yapabilme adına Mayıs ayından beri çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Bu temayla amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu vurgulayan Kalaycıoğlu, “Bunun için insan kaynakları için her şeye dikkat çekmeye çalıştık. Bugüne kadar değinilmeyen insan kaynakları denetimi konusuna ve bloggerlar konularına değineceğiz. Yarın bu konularla ilgili bir panelimiz olacak. Bu hazırlık döneminde bize destek olan tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
 


TOPLUMA HİZMET İÇİN ÜYE OLUN
PERYÖN Eski Genel Başkanı Yiğit Oğuz Duman konuşmasında ev kadınlarına yer verdi. Duman, “Sayın başkan mutfak meselesini gündeme aldıkları için aklıma ev kadını meselesi geldi. Ev kadınlığı meslek olarak sayılmıyor ama bence hepimizden fazla çalışıyorlar” dedi.
 
PERYÖN’ün ciddi bir camia olduğunu da ifade eden Duman,  “Yurtdışına ülkemizi temsil eden bir camia. Neden üye olayım diye soran arkadaşlara cevabım şudur; bir sivil toplum örgütüne de neden üye oluyorsanız o sebepten dolayı üye olun. Yani topluma hizmet etmek için üye olun” ifadelerini kullandı.


 
İNSANA YAPILAN YATIRIM GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR
İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten ise konuşmasında şunları söyledi:  İnsan kaynakları 90’lı yılların başlarından bu yana tanım olarak kullanılagelmekte ama tabi ki önceki yıllarda değişik adlarla isimlendiriliyordu. Osmanlı’da zat işleri, Cumhuriyetle birlikte personel ve idare tanımları kullanılıyordu. Günümüzde ise insan kaynakları tabiri kamudan ziyade özel sektörde kullanılıyor diye biliyorum. Hepinizin bildiği gibi dünyada yaratılan gelişmiş en önemli canlı insandır. İnsana yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bunu hiç aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu bağlamda bugün insanoğlunun, toplumların, ulusların, devletlerin geldiği yer sanayi toplumundan bilgi toplumuna ulaştığıdır. O nedenle bizim hükümetimizin koyduğu bir hedef vardır. 2023 diye bir hedef vardır. Bu hedefte en önemli husus bildiğiniz gibi 500 milyar dolar ithalat ve ihracat 1 trilyon milli gelir hedefi. Ancak bu hedefe ulaşmamız için ben mutlaka başta gelen işin bugün gelişmiş toplumların devletlerin hedeflediği işleri bir an önce gerçekleştirmemiz gerekir diye düşünüyorum. Nitelikli eğitim birinci unsur olmalıdır. Temel bilimler, fen bilimleri göz ardı edilmemelidir. İlkokul çağlarından üniversite bitimine kadar tüm kurumlar güçlü işbirliği içinde olmalı. ARGE çalışmaları ihmal edilmemeli. Büyük kaynaklar ayrılmalı büyük tasarrufular yapılmalıdır. Ancak insan kaynakları olarak bunları yaptıktan sonra nitelikli becerikli insanlara çalışanlara yöneticilere sahip olacağımıza inanıyorum. Aksi taktirde 2023 hedefimizin tehlikeye gireceğini düşünüyorum. Bu açığı kapatmalıyız.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İş Dünyası 24 Ekim 2014 Cuma 15:53

Serdar bey, göreve geldiğinden beri PERYÖN'ü İzmir'de şahlandırdı. Tebrikler ve İzmir iş dünyasına kazandırdıklarınız için de teşekkürler.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ebola dünya piyasalarını vurdu!
ABD'nin New York kentinde bir doktora Ebola teşhisi konulması, dünya borsalarını ...
Kemeraltı'nın kaderi bu zirvede çizilecek!
İki yıl önce 116 ortakla Kemeraltı'nı canlandırmak için yola çıkan TARKEM, ...
İzmir'deki dev teknopark ortaklığı sona erdi!
Sanayici ile üniversite işbirliğinde İzmir'in en büyük projesi olan Kuzey ...
 
Online alışverişte hızlı yükseliş
Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY'nin "Global Tüketici Araştırması ...
Merkez faizi değiştirmedi
Merkez Bankası, gösterge faiz olarak kullandığı bir hafta vadeli repo ...
Egemen Teknoloji Festivali'nin konuğu Piatti
İzmir'in öncü elektronik mağazalarından Egemen'in gerçekleştirdiği Teknoloji ...
 
Ve Sahiba Gökçen Havalimanı Malezyalıların oluyor!
Sabiha Gökçen Havalimanı hisselerinin tamamı Malezyalı şirket Malaysia Airports Holdings'in oluyor.
Telekom Yöneticisi iş adamına Çeşme’de de RES vizesi!
İşadamı Abdullah Tivnikli’nin rüzgar enerjisi santrali kurulması konusunda ...
Gıda sektörünün kalbi İzmir’de atıyor!
FOODEX 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı İzmir Uluslararası ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva