HABERLER>GÜNCEL
28 Mart 2013 Perşembe - 18:38

Özkan'dan sonra Balbay’ın kızı da okulundan oldu!

Ergenekon tutuklusu gazeteci Tuncay Özkan’ın kızı Nazlıcan Özkan’dan sonra Mustafa Balbay’ın kızı Yağmur Balbay da okulundan ayrılma sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı. “Okulda teröristin kızı damgası yedim” sözleri sonrası okulunda tepki gördüğü için psikolojisi bozulan ve notları düşen Yağmur Balbay için annesi Gülşah Balbay, dönemin bitmesine 2.5 ay kala yeni okul arıyor.

Özkan dan sonra Balbay’ın kızı da okulundan oldu!

İZMİR - Yağmur Balbay’ın okulda yaşadığı sıkıntı Odatv’de Müyesser Yıldız’ın haberiyle gündeme geldi. Tevfik Fikret Okulları orta kısım birinci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Yağmur Balbay, 15 Mart’ta Norveç’te düzenlenen “Özgür Medya Konferansı”nda konuşmuştu. Yağmur Balbay, Fransızca yaptığı konuşmada, “Okulda arkadaşlarım tarafından teröristin kızı damgasını yedim. Ne zaman ki Ergenekon Davası‘nın bir tertip olduğu Türk kamuoyunca anlaşıldı benim hayatım da düzeldi” demişti.
 
OKULDA HUZURSUZLUK BAŞLADI
Gülşah Balbay’ın yakın çevresine anlattığına göre, Norveç dönüşünde Yağmur okulda huzursuzluk yaşamaya başladı. Bazı öğretmenlerin Yağmur’a tavrının olumsuz yönde değiştiği, en sevdiği ders olan Fransca’dan üst üste iki kez sıfır aldığı, babasını görmeye gittiği için sınavdan ve ödevden kaçmakla suçlandığı, savcının mütalaayı açıklamasının ardından üzerine daha çok gidildiği öne sürüldü. Gülşah Balbay, yakın çevresine, “Okul yönetimi, ‘Yağmur’un Norveç konuşması hiç yakışık almadı. ‘Teröristin kızı damgası yedim’ sözlerinden sonra bütün okul hareketlendi. Öğretmenler çok tepkili. Tavrınızı onaylamıyoruz” diyerek tepki gösterdi. Kızımın psikolojisinin daha fazla etkilenmesini istemiyorum. Yeni okul arıyorum. Okuldan alacağım. Orada kaldığı sürece not ortalaması düşüyor” dediği öğrenildi.
 
ÖĞRENCİLERİMİZİN DURUMUNU EN İYİ BİZ BİLİYORUZ
Okul yönetimi, konunun basına yansıması üzerine yaptığı yazılı açıklamada, şunları vurguladı: “Sayın Mustafa Balbay’ın çocukları Yağmur Balbay ve Deniz Balbay öğrencimiz olup, eğitim ve öğretimlerini halen Ankara Özel Tevfik Fikret Okullarında sürdürmektedirler. Öğrencilerimizin eğitimlerini okulumuzda sürdürmemeleri için bir neden bulunmamaktadır. Öğrencilerimizin olağanüstü bir dönemden geçitklerini en iyi biz biliyoruz. Bu bilinçle kurumumuzun ilkeleri doğrultusunda öğrencilerimize en iyi eğitimi almaları konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olacağız. En büyük tesellimiz Sayın Mustafa Balsay’ın okulumuza gönderdikleri bir mektupta çocuklarının okulumuzda ne kadar mutlu olduklarını ifda etmiş olmasıdır.”
 
NORVEÇ KONUŞMASI
Yağmur Balbay annesi Gülşah Balbay’la birlikte 15 mart’ta Norveç’te, Norveç Gazetecilik Enstitüsü’nce düzenlenen “Özgür Medya Konferansı”na katıldı. Yağmur Balbay, konferansta yaptığı konuşmada, şunları söylemişti :
 
BABAMI KURTARIN
“Değerli büyüklerim. Benim adım Yağmur Balbay. Ben Gazeteci Mustafa Balbay’ın kızıyım. 12 yaşındayım. Dört yılımı babama hasretle geçirdim. Babamın hapse alındığı ilk yıllar benim için çok zor geçti. Okulda arkadaşlarım tarafından teröristin kızı damgasını yedim. Ne zaman ki Ergenekon Davası‘nın bir tertip olduğu Türk kamuoyunca anlaşıldı benim hayatım da düzeldi. Şu anda herkesçe sevilen bir kızım. Ama yine de mutlu değilim. Çünkü babam yanımda değil. O’nu yanımda görmek istiyorum. Karıncayı bile incitmeye çekinen babam, nasıl oluyor da cebir ve şiddet yoluyla hükümeti devirmekten suçlanır, anlayamıyorum. Bizim evimize oyuncak silah dahi girmemişken nasıl babam terörist olarak yargılanır, kabul edemiyorum. Babam ve benim her sene bir ülkeyi gezme hayalimiz vardı. Bu güzel ülkeniz Norveç’e de babamla seyahat için gelmeyi ne çok isterdim. Ama çocukluğumu karartan ve beni babamdan ayıran bu hayal ürünü terör örgütü üyeliğine isyanımı sizlerle paylaşmak ve babamı kurtarmanızı istemek için geldim. Dileğim hiçbir çocuğun haksız yere babasından ayrı kalmaması.”
 
NAZLICAN’A DA TASDİKNAME VERİLMİŞTİ

Tuncay Özkan’ın Avusturya Lisesi’nde okuyan kızı Nazlıcan Özkan, Avusturya Lisesi’nden ayrılmak zorunda kalmıştı. Nazlıcan’ın tek ziyaret günü olan çarşamba günleri düzenli olarak babasını ziyaret etmesi nedeniyle okul yönetimi tarafından, “Ya babanı ziyaret, ya okul” şeklinde tercihe zorlandığı, Nazlıcan’ın babasını ziyaret etmekten vazgeçmemesi üzerine okuldan tasdiknamesini almak durumunda kaldığı basına yansımıştı. Mart 2010’daki olayda Avusturya Lisesi ise iddiaları yalanlamış, Nazlıcan’ın 45 gün sınırına yaklaşan bir devamsızlığı olduğu belirtilmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
burak gürler 28 Mart 2013 Perşembe 22:49

CANIM TÜRKİYEM.PAYLAŞAMDIĞIMIZ..ÜLKEM..NEREYE GİDİYORUZ.VE NERDEYİZ..BIRAKIN KİNİ..NE ŞUBAT.. NE EYLÜL ..OLACAK ..BİZ HEP AYNI YERDE OLACAGIZ..BİZ BİZ İSEK ..DEMOKRASİ ÖZGÜR YAŞAMIN PEŞİNDE OLACAGIZ..

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tehlikeli bildiri: İzmir’in göbeğinde şeriata davet!
İzmir Karşıyaka’da lüks konutların bulunduğu Bostanlı, Mavişehir ve Atakent ...
Gökçeada'ya Rum okuluna onay
Gökçeada'da Rum azınlık okulunun açılması talebi onaylandı.
İzmir’den ‘Fatih Projesi’nde eşitlik çağrısı!
İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Özel ...
 
Bakan Yıldırım taksici oldu!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, taksici oldu, ...
İzmir derbisindeki satırlı saldırının faili yakalandı
İzmir’de iki hafta önce, Göztepe ile Karşıyaka futbol takımları arasında ...
TGF ve İGC Başkanı Sertel’den Demirtaş’a bir kınama daha
Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ...
 
‘Birinci ağız’dan yanıt: Öcalan yeniden mi yargılanacak?
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 4. Yargı Paketi'nin Abdullah Öcalan'ın yeniden ...
‘First Lady’ ‘süreci’ konuştu: Babalar gizli gizli…
'Türkiye'de Baba Olmak' panelinde konuşan Emine Erdoğan, çözüm sürecine ...
İzmir’de zehir tacirlerine helikopterli baskın: 9 gözaltı
İzmir’de, Özel Harekat polisleri ve helikopter desteğiyle, 'torbacı' denilen ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva