HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Kasım 2012 Perşembe - 16:01

Özgüven’e Yargıtay şoku: 8 yıl 4 ay hapis!

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’e Belediye Başkanı Osman Özgüven’e, iki ayrı davada “ihaleye fesat karıştırma” suçundan verilen hapis cezasının Yargıtayca onandığı bildirildi.

Özgüven’e Yargıtay şoku: 8 yıl 4 ay hapis!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ  – Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in eski garajın satışı ve Jeotermal şirketinden ikinci el araç alımı ihalelerine fesat karıştırdığı iddiasıyla yargılandığı ve 8 yıl 4 ay cezaya çarptırıldığı dosyalar Yargıtay tarafından onandı.

Bergama Ağır Ceza Mahkemesi, Özgüven’i, “İhaleye fesat karıştırmaktan” iki ayrı davada yargılamış 4’er yıl 2’şer aydan toplam 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Özgüven, cezayı Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nde temyiz etti. Dairenin iki davada da mahkumiyet kararlarını, “düzelterek” onadı.

Yargıtay, TCK’nın 53. maddesindeki “Belli haklardan yoksun bırakma” hükmünün yanlış uygulanması nedeniyle bozulmasına, ancak bunun verilen mahkumiyet kararını etkilemeyeceğinden cezanın düzeltilerek onanmasına karar verdi.

Buna göre Başkan Özgüven 8 yıl 4 ay hapis yatacak. Avukatlarının İnfaz Yasası’nı gerekçe göstererek yapacakları başvurunun ardından cezada indirime gidilebilecek.

AVUKATLAR ‘İNFAZI DURDURUN’ DİYECEK
Özgüven’in cezasının Yargıtay’da onanmasının ardından avukatlar harekete geçti. Kararın resmi olarak tebliğ edilmesinin ardından İzmir Valiliği aracılığıyla Dikili Kaymakamlığı’na ardından da emniyete yazı yazılacak. Özgüven’in cezaevine gönderilmesi yapılan çalışmalar gerçekleştirmeden avukatlar ‘infazın ertelenmesi’ kararını isteyecek. Sağlık sorunları yaşadığı bilinen ve zaman zaman tedavi gören Özgüven’in bu durumu gerekçe gösterilecek ve savcılığa yazı yazılacak. Avukatlar en az 4 ay erteleme talebinde bulunacak.
 
TEBLİGATI BEKLİYORUZ
Konunun İzmir Valisi Cahit Kıraç tarafından da yakından takip edildiğini ifade eden Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, bundan sonra yapılması gerekenlerin İçişleri Bakanlığı’ndan gelecek yazıyla gerçekleşeceğini söyledi. Yargıtay kararının ardından bakanlığın ‘görevden alma’ kararı da verebildiğini ifade eden Karamehmetoğlu, “Resmi yazı gelmedi. Süreci ve çalışmalarımızı üst makamlar şekillendirecek. Şu anda beklemedeyiz” dedi.

KOMİSYON VE BÜROKRATLAR DA GİTTİ
Özgüven’in kararının Yargıtay tarafından onanmasıyla birlikte davada yargılanan ve ceza alan bürokratlar ile dönemin ihale komisyonu üyeleri, encümen üyelerinin de ceza aldığı öğrenildi. Kararda İhale Komisyonu Üyeleri Sedat Öcal, Ahmet Karataş, Canan Işık, Bülent Karataş gibi isimler yer alıyor. Belediye yazı işleri müdürü, gelir müdürü ve birimlerde çalışan teknik personellerin de bulunduğu 10’a yakın isim hakkında da hapis cezasının verildiği ifade ediliyor. Kimin ne kadar yıl ceza aldığı ve isimleri gerekçeli kararda açıklanacak.

DİKİLİ AYAKLANDI MEYDANA İNİYOR 
Başkan Özgüven'in hapis cezasının onanması belediyede ve CHP'de tepki yarattı. Özgüven'in çalışma arkadaşları, CHP ve sivil toplum örgütlerinin de desteğini alarak bir miting düzenledi. 'Başkanımıza sahip çıkıyoruz' buluşması yarın (Cuma) günü saat 12.30'da Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Bu arada CHP'den Özgüven'e tam destek geldi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın İzmir'e geldi, CHP İl Örgütü ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte Dikili'deki mitinge katılarak Özgüven'e destek verecek.

BAŞKAN YURT DIŞINA MI ÇIKTI?
Bu arada Yargıtay'ın kararınının ardından hapis cezası kesinleşen Özgüven'e ulaşılamıyor. 10 Kasım'da Midilli'de bir festivale katılan Özgüven'den Dikili'ye döndükten sonra haber alınamadı. Karar arifesinde iznini 15 gün daha uzatan Özgüven'in telefonları kapalı olması ilçede dedikoduları artırdı. Ailesi ve yakınları Özgüven'in Ankara'da olduğunu ifade ederken, ilçede Başkan'ın yurt dışına gittiği söylentileri yayılıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NS 16 Kasım 2012 Cuma 10:01

Başkanınız Göztepe A.gücü maçında açık tribünde olacakmış.

Yorumu oyla      12      5  
AHMET 16 Kasım 2012 Cuma 08:58

TEK KELİME İLE UTANIYORUM ÜLKEMİN BU HALE GELMESİNE ÜLKEYİ SOYUP SOĞANA ÇEVİRENLER SATIP SAVURANLAR NAMUSLU ŞEREFLİ HALKA HİZMET EDENLER DÜRÜST İNSANLAR SUÇLU İLERİ DEMOKRASİNİN GELDİĞİ DURUMA BAKIN NE DİYELİM TEK KELİME İLE REZALET BU DURUMU YARATANLAR BİR GÜN BUNLARIN HESABINI HALKA VERECEKLERDİR.

Yorumu oyla      11      5  
hasan 16 Kasım 2012 Cuma 08:38

ilçesi için çalmadan birşeyler yapmak isteyenler içeriye, çalanlar dünyanın en zengin liderleri arasına giriyorlar, hukuk nerede?

Yorumu oyla      12      5  
Yurttaş 16 Kasım 2012 Cuma 08:34

İhaleye fesat karıştırılması için birilerine çıkar sağlanmış olması gerekmiyor mu? Dikili'yi Dikili yapmış, halkın takdirini kazanmış bir belediye başkanı içeri tıkacaksın ama kime çıkar sağladığı ile ilgili bilgi ver(e)meyeceksin. Böyle birşey yok. Avucunu ovuşturan AKP'liler hiç sevinmesin. Dikili hiçbir zaman onların olmayacak... Halkçı Başkanı sonuna kadar destekliyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
16 Kasım 2012 Cuma 07:58

Eğer varsa cezasını çekmeli yoksada zaten aklanmlıdır her insan değerlidir bu değerli olmak hata yapmak anlamına gelmiyor

Yorumu oyla      11      5  
tırıvırı 15 Kasım 2012 Perşembe 22:37

başkan şu anda Antalya'da.

Yorumu oyla      12      11  
yorumcu 15 Kasım 2012 Perşembe 21:16

suçu varsa cezasını çekmeli

Yorumu oyla      15      24  
mustafa sert 15 Kasım 2012 Perşembe 20:56

başkanı en son 4 gün öce adnan menderes havalanında görmüştüm tedavi için londraya gidiyorum demişti

Yorumu oyla      13      15  
hukukçu 15 Kasım 2012 Perşembe 18:59

4 ay ertelemenin de koşulları olmayabilir.İhale fesat karıştırma suçu çok ağır sonuçları olan bir yasayla düzenlenmiş .Hala bu yasaya parlementoda kimse dokunmuyor ! Bu konuda yasanın ağırlığını kaldıracak bir önerge verilmiyor . Bu kadar değerli insanlara da çok yazık oluyor ....

Yorumu oyla      40      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘O soruya’ ‘resmi’ yanıt: Özgüven’in cezası onandı mı?
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in Yargıtay’daki dosyası hakkında ...
Başkonsolos’tan Abdül Batur’a ziyaret
Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Haberle, Narlıdere ...
Başkan Sındır’dan örgüte hizmet brifingi
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 3.5 yılda yapılan ...
 
Boşnak gazilerden Tahir Şahin'e ziyaret
Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi'nin davetlisi olarak İzmir'e ...
Çiğli merhum Başkanı’nı andı…
Çiğli Belediyesi’nin üç yıl önce vefat eden Belediye Başkanı Ensari Bulut, ...
Başkan Kocaoğlu: Yeni yasaya hazırız ama…
ÇEV’in konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni ...
 
ESHOT'tan İzmir'e armağan: Ulaşım Müzesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, kent kültürüne önemli ...
Güzelbahçe'de dijital devrim
Güzelbahçe Belediyesi'nin 40 yıllık arşivi yenilendi. Çoğu İmar Müdürlüğü'ne ...
Yekta Güngör Özden: Atatürk’ü savunmak zorundayız
Konak Belediyesi ve 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu’nun konuğu olan, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva